Het is steeds hipper om een uitgebreide styling van je bruiloft te doen. Maar hoe doe je dat nou? En waar begin je? Marit geeft tips.

Kies een stijl

Voordat je decoratie voor de styling van je bruiloft gaat kopen is het handig om een stijl te kiezen. Gaan jullie voor klassiek, vintage, kleurrijk, natuurlijk of bohemian? Of wordt het nog iets heel anders? Kies een stijl, en houd je daaraan.

bruiloft planning gatsby party 3
Foto: Anouk fotografeert

Wil je een thema?

Heb je ook al nagedacht over een thema bruiloft? Voor ons bruiloftsfeest hebben we als thema gekozen voor een Great Gatsby party. Daarmee kwam onze stijl al vrij snel op vintage, en onze kleuren op goud en zwart. Het was echt een topfeest! Er zijn natuurlijk nog veel meer thema’s, bekijk deze originele ideetjes bijvoorbeeld eens.

Kies kleuren

Je hebt nu gekozen voor een stijl en eventueel een thema. De volgende stap is het kiezen van kleuren. Kijk hierbij ook goed naar de locatie die je hebt gekozen. Welke kleuren komen daarin terug? Bij een rode locatie zou ik bijvoorbeeld niet zo snel kiezen voor een groen kleurenschema, tenzij je een kerst bruiloft organiseert… Het is het handigst om te kiezen voor twee of drie opvallende kleuren en daar dan nog twee neutrale kleuren bij te pakken. Qua neutrale kleuren kun je denken aan wit, creme, beige, lichtgrijs, lichtbruin, etc.

Boerderij-bruiloft-6
Foto: Lianne Blomsma

Grote of kleine decoratie?

Nu kun je gaan nadenken over de soorten decoratie die je wilt hebben. Ook hierbij is het goed om na te denken over de locaties waar je trouwt. Is het heel groot? Of juist klein en intiem? Bij een grote locatie valt kleine decoratie vaak in het niet. Een tip die we je dan willen geven; maak hoekjes (sowieso een leuk idee trouwens). In deze vintage bruiloft van Robyn en Marc is dat bijvoorbeeld heel goed gedaan! Je verzamelt meerdere kleine decoratie en styling, en maakt daar toffe hoekjes van op je locatie.

Wil je graag iets opvallender decoratie? Kies dan voor grote lampionnen en slingers. Bij onze bruiloft hebben we de kerk gezellig gemaakt door er grote bomen in te zetten en daar lichtjes en lampionnen te hangen. Tim en Dorine maakten hun boerderij bruiloft gezellig door grote lampionnen in de schuur op te hangen. Tof!

Waar kopen/huren?

De leukste stap vind ik altijd het kopen van de decoratie. Neem hiervoor zeker even een kijkje bij onze Lievelingsleveranciers. Je kunt tegenwoordig ook steeds vaker decoratie huren en ook daarvoor ben je bij de Lievelingsleveranciers aan het goeie adres…

Heb jij alle styling van je bruiloft al geregeld?

Coverfoto door Wianda Bongen, styling door Something borrowed Something New