Onze bruiloft was een beetje anders dan anders. We hebben de bruiloft planning nogal omgegooid namelijk. Hoezo een dag trouwen? Wij deden het in drie!

De vorige keer heb ik jullie verteld over de eerste twee dagen; maandag en woensdag. Hoe dat ging lees je hier. Deze keer vertel ik over de derde en laatste dag; ons Gatsby feest!

Glenn en ik houden allebei van een goed feest, en dus wilden we ons feest niet op dezelfde dag hebben als de rest van onze bruiloft. Veel bruidsparen zijn helemaal kapot na zo’n lange en intense dag, lekker feesten leek ons dan wel het laatste waar je zin in hebt…

En dus hebben we ons feest op zaterdag gedaan. Extra joepie voor mij, want daardoor kon ik nog een nieuw thema bedenken voor onze bruiloft. Oh yeah, haha! Na het zien van de film ‘The great Gatsby’ was eigenlijk meteen al duidelijk wat dat thema dan moest worden… Een jaren ’20 Gatsby feest!

bruiloft planning gatsby party 1 bruiloft planning gatsby party 2

Voor het feest zijn we op zoek gegaan naar een locatie die al een beetje die jaren ’20 sfeer heeft. We hebben de perfecte locatie gevonden in parkrestaurant Anafora in Vleuten. De leuke daken, de witte balken, middenin een park. Het klopte voor ons helemaal!

bruiloft planning gatsby party 9

Invulling en planning

De invulling van de avond was ook een leuk project. Omdat we op woensdag alleen onze daggasten hadden uitgenodigd, zijn we op zaterdag begonnen met een receptie. Maar uiteraard wel op onze eigen manier…

We hebben de locatie ingedeeld in vier stukken, elk met een eigen onderdeel. Bij binnenkomst werden gasten ingedeeld in een groep, en de groepen rouleerden langs de onderdelen. Nieuwsgierig naar de onderdelen? Hier komen ze:

– Een wijnproeverij
– Een dansles
– Het bruidspaar feliciteren
– Op de foto bij de fotowand

Ideaal! Zo stonden de gasten niet alleen maar te wachten tot ze ons konden feliciteren, maar was er ook nog iets leuks te doen. Ook voor ons als bruidspaar was dit een prettige manier. Na elke ronde hadden we ook even tijd om wat te drinken en met elkaar te praten, heerlijk.

bruiloft planning gatsby party 5 bruiloft planning gatsby party 7

Aankleding

De aankleding vond ik het allerleukst om te doen, daar kan ik echt wel maanden over na denken! We hebben veel gebruik gemaakt van oude whiskeyflessen (van kristal), veel glitters, parels, grote kandelaars, veren, lampjes en nog veel meer. Er is echter iets waar we niet goed over hebben nagedacht… Er was geen fotograaf bij het feest. En dus hebben we geen foto’s van de locatie en van de aankleding. Zo jammer! Gelukkig hebben we overdag wel foto’s gemaakt met mijn zusje (die trouwfotograaf is), en natuurlijk hebben we de foto’s van de gasten bij de fotowand.

bruiloft planning gatsby party 8
Bron: Lewisevents.com en Mark Ammon photography.

Gatsby feest

Na de vier rondes kon het feest los barsten! En los ging het zeker weten… Glenn en ik hebben last minute nog een gekke openingsdans bedacht. Het zag er niet uit! Maar dat leek niemand iets uit te maken. En dat neem ik dan ook wel weer mee van onze bruiloft; het maakt echt niet uit wat er allemaal verkeerd gaat. Als er liefde is, je vrienden en familie er zijn, en je aan het eind van de dag (of dagen) getrouwd bent, dan is het helemaal goed gegaan!

bruiloft planning gatsby party 6 bruiloft planning gatsby party 3 bruiloft planning gatsby party 4

Foto’s zijn gemaakt door mijn zus: Anouk fotografeert.