Muziek zet de toon op je bruiloft. Je denkt dan natuurlijk meteen aan jullie openingsdans, of de binnenkomst bij de ceremonie. Maar er zijn nog veel meer momenten waarop je muziek kunt gebruiken! Lees snel onze tips voor originele bruiloft muziek.

Saxofoon

Een ideetje wat op onze bruiloft gaat terugkomen; we hebben een saxofonist die met de DJ mee gaat spelen. Ik vind het zelf ontzettend leuk en ben erg benieuwd naar de reacties van de gasten.

Band

Waar veel bruidsparen voor een DJ kiezen kun je natuurlijk ook nadenken over een band. Op internet zijn een heleboel toffe bands te vinden die goed zijn in het maken van een feestje. Eventueel kun je nog afsluiten met een DJ.

Openingsdans?

Een openingsdans is voor bijna iedereen onmisbaar. Maar toch zien veel stellen er enorm tegenop. Niet zo gek ook, niet iedereen is goed in dansen! Gelukkig zijn er ook andere ideeën! Wat dacht je bijvoorbeeld van een openingslied? Samen zingen… Zo romantisch! (Of lekker vals, super grappig!). Misschien zijn jullie wel heel goed in het spelen van een instrument. Geef daar een showtje op weg, en laat je gasten lekker dansen. Er zijn opties genoeg!


Een idee voor een liedje om samen te zingen. Lekker overdreven! ;)

Liedjes in RSVP

Wil je graag dat je gasten op de dansvloer staan? Vraag ze dan om hun favoriete danslied in je RSVP’s. Succes verzekerd!

Dansers inhuren

Hoe cool zou het zijn om een flashmob op je bruiloft te plannen? Verras je gasten door een aantal dansers in te huren die tijdens jullie feest een flinke show geven. Enne… Wel even een filmpje maken he, want wij willen dat graag zien!

Wat voor muziek gebruiken jullie op je bruiloft?

Cover foto: Shutterstock.