Je kan eigenlijk geen bruiloft hebben zonder muziek. Je hebt vast al nagedacht over de muziek voor jullie openingsdans. Maar voor je ceremonie wil je ook muziek hebben, trust us!

Waar je trouwceremonie ook is, in het gemeentehuis, op het strand, in het bos of in een schapenstal (het kan echt), mooie muziek is van groot belang. Terwijl jij het pad afloopt naar je geliefde wil je natuurlijk geen oorverdovende stilte. Daarom hierbij 10 liedjes die je hiervoor kunt gebruiken.

1. Guus Meeuwis – jij bent de liefde

Dit nummer is splinternieuw en wordt gezongen door Guus Meeuwis. Ik vind hem prachtig…

2. Ed Sheeran – Kiss me

Ed Sheeran is wel een beetje de koning van de lieve liedjes, en ook dit nummer is weer top. Gaan jullie op de romantische tour? Dan past dit nummer daar perfect bij!

3. He is we & Owl City – All about us

Het gaat om ons, alleen om ons. En dat is nu precies waar jullie trouwdag om draait, toch?

4. John Paul Young – Love is in the air

Zijn jullie wel in voor een golden oldie? Misschien is dit dan wel wat voor jullie. Ik vind hem in ieder geval geniaal!

— Lees verder onder deze banner —

5. Elvis Costello – She

Oh… Dit heerlijke zwijmelliedje is toch perfect voor elke bruiloft? ‘I am just a boy, standing in front of a girl, asking her to love him’, aldus Hugh Grant in ‘Notting Hill’. Love it!

6. Beyonce – Flaws and all

Een favoriet van mij die me altijd weer tot tranen roert, iets te herkenbaar misschien. Ik kan soms ook echt een ‘trainwreck’ zijn, en zeker weten een bitch! En toch blijft mijn lief van me houden… Thanks honey.

7. Jess Glynne – real love

Zijn jullie niet zo van de zwijmelliedjes? Dan is dit up tempo nummer van Jess Glynne misschien een betere keus. De tekst gaat uiteraard waar het om draait op jullie bruiloft; real love!

8. Kelly Clarkson – Tie it up

Dit nummer gaat helemaal over een bruiloft. Let’s tie the knot, oftewel, laten we trouwen! Leuk feitje; Kelly showt in de video regelmatig haar eigen verlovingsring…

9. Paramore – the only exception

Ben je niet zo’n romanticus? En zat trouwen eigenlijk niet in de planning? Misschien past dit nummer dan wel perfect bij jullie. Ook Hayley van Paramore geloofde niet echt in de liefde, totdat ze de man van haar dromen tegenkwam… The only exception…

10. Christina Perri – A thousand years

Dit nummer is gebruikt in de film ‘Twilight’ en is door Christina geschreven voor de twee hoofdpersonen; Bella en Edward. Die twee hebben een heel bijzondere band, en het liedje is dan ook behoorlijk romantisch.

BONUS: One direction – You and I

Jaja, ik weet het. One Direction is een band waar je zusje of zelfs je dochter naar luistert. Toch is dit nummer echt het beluisteren waard! (En misschien kun je een band vragen om er een cover van te maken?)

Band of DJ
Nog op zoek naar een band of DJ voor je bruiloft? Kijk eens in onze lijst met Lievelingsleveranciers. Misschien zit er iets voor je tussen!

Lees ook
10 liedjes voor de ceremonie

Credits coverfoto: Shutterstock.