Liedjes voor je bruiloft zijn belangrijk, maar vandaag willen we je wel meegeven dat je altijd even de lyrics van je favoriete romantische liedjes moet luisteren voordat je ze een speciaal plekje geeft in je bruiloft! Waarom? Dat lees je hier.

Laten we voorop stellen dat je op je bruiloft lekker moet draaien waar je zelf zin in hebt, ook al is het dat ene popliedje dat al vanaf 1990 grijsgedraaid wordt op bruiloften en gaat iedereen met zijn ogen rollen bij de eerste noten van de macarena. Toch zijn niet alle liedjes geschikt voor jullie trouwdag…

Whitney Houston – I will always love you

Je kan ons niet wijsmaken dat je nog nooit heel hard hebt meegezongen met dit nummer, echt niet. I will always love you, dat is toch alles wat je wilt horen op je bruiloft? Helaas gaat dit nummer over hoe Whitney altijd van deze man zal blijven houden… ook al is de relatie uit. Autsj!

Bruno Mars – Marry you

I think I wanna marry you! Omdat ik me verveel en eigenlijk alleen maar op zoek ben naar iets doms om te doen (nee maar, letterlijk). Ik hoop dat jullie gaan trouwen omdat jullie van elkaar houden!

Celine Dion – My heart will go on

De bekende titeltrack van de Titanic. Die film, weet je wel, waar de ene helft van het stel verdrinkt aan het einde? Celine Dion zingt dan ook over hoe hun liefde zal blijven voortbestaan, ook al is haar wederhelft overleden. Romantisch, maar niet helemaal de toon die je wilt hebben voor je bruiloft.

The Police – Every breath you take

Every breath you take/every move you make/I’ll be watching you. ALTIJD en OVERAL. Lief of geobsedeerd? Het liedje gaat echt over een stalker, girls!

REM – The one I love

This one goes out to the one I love… maar daar blijft het niet bij. Als je de tekst leest van The one I love wordt je niet echt vrolijk. Het gaat eigenlijk over iemand gebruiken om de tijd te doden, om vervolgens door te gaan naar de volgende. Geen liefdesliedje dus!

Adele – Make you feel my love

Het klinkt heel lief, maar halverwege is er deze zin: ‘I know you haven’t made your mind up yet…’

Sorry? Jullie staan al voor het altaar, ik mag toch hopen dat jullie heel zeker weten dat jullie willen trouwen! In plaats van een declaratie van liefde aan die ene speciale persoon, is het nu een declaratie aan iemand die niet helemaal zeker weet of hij/zij wel met je verder wil. Adele zei zelf ook dat het gaat over niet samen kunnen zijn met iemand, al wil je het nog zo graag…

Lumineers – Ho Hey

‘I belong with you/you belong with me/you’re my sweet heart’, dat is natuurlijk de zin die we allemaal kennen, maar later in het liedje volgt deze tekst: ‘I don’t think you’re right for him/think of what it might have been’. Het klinkt alsof the Lumineers zingen voor iemand die al gelukkig is in een andere relatie…

Gloria Gaynor – I will survive

Deze kan ik nooit weerstaan. Met je borstel voor de spiegel heerlijk om mee te zingen! Maar ik hoop dat iedereen weet dat dit over een break-up gaat!

…I should have made you leave your keys, if I had KNOWN FOR JUST ONE SECOND YOU’D BE BACK TO BOTHER ME!

Heb jij al goed naar de tekst van je favoriete bruiloftliedjes geluisterd?

Coverfoto: Wianda Bongen