Houden jullie van reizen? En willen jullie na de bruiloft iets origineels doen? Misschien is een huwelijksreis naar Sri Lanka dan wel jullie pakkie an!

Een huwelijksreis naar Sri lanka is misschien niet het eerste waar je aan zult denken. Toch heeft Sri Lanka ontzettend veel moois te bieden, niet voor niets wordt het de parel van de Indische oceaan genoemd. Trouwfotograaf Marscha van Odiza fotografie is er geweest, en deelt haar tips met ons.

Witte stranden en veel toeristen

Zijn jullie op zoek naar de hagelwitte stranden en blauw water? Dan zit je in Sri Lanka helemaal goed. Jammer genoeg zijn de populaire plaatsen wel ook heel toeristisch geworden. Marscha: “Idyllisch zijn de meeste stranden (daardoor) helaas al een paar jaar niet meer. Mirissa was in 2010 nog een rustige oase met een paar guesthouses. Nu staat het dus helemaal vol en hetzelfde geldt voor Unawatuna. Wil je wel graag een rustig en paradijselijk strand bezoeken? Ga dan verder zuidelijk en oostwaarts. Huur een scooter, en ga van de grote wegen af. Succes gegarandeerd!”

Op naar Jaffna in het Noorden

Wil je echt authentiek Sri Lanka zien? Dan is een trip naar het Noorden de moeite waard. Marscha: “Vanwege de oorlog die er heeft geheerst komen er weinig toeristen, wat ik persoonlijk heel fijn vond. Daarnaast is dit deel van Sri Lanka nog heel authentiek.”

En een buurt zoals deze bekijk je in Sri Lanka op de fiets of de scooter. Hoe leuk! Fietsen en scooters zijn overal te huur, en een prettige manier om het land te verkennen en in contact te komen met de lokale bevolking.

Hoogtepunten van Sri Lanka

Er zijn een aantal plaatsen die je echt niet mag missen, zoals bijvoorbeeld de ‘culturele driehoek’. Een gebied vol met koningssteden, vulkanen, tempels, theeplantages en oude paleizen. Je vind hier de schitterende rotstempels van Dambulla, de pagoda’s bij Anaradhapura, de koninklijke paleizen, de Boeddhabeelden in Polonnaruwa en de imposante Leeuwenrots met fresco’s van Sigirya. Marscha: “Ga hier zo vroeg mogelijk heen, om de toeristenbussen voor te zijn. En, beklim ook zeker de Pidurangala rots voor een prachtig uitzicht!”

Een ander hoogtepunt zijn de hooglanden. Je komt hier met de trein van Kandy naar Nuwara Eliya, een rit van vier uur die meerdere keren als een van de mooiste treinritten van de wereld genoemd is. Vanaf Nuwara Eliya kun je ook nog een trip naar Ella plannen, wat volgens Marscha al net zo mooi is.

Als laatste moet je ook zeker Worlds End in Horton plains National Park bezoeken. Marscha: “Je rijdt er s’ochtends nog in het donker naar toe om vervolgens bij zonsopgang aan de wandeling beginnen. Het kan wat pittig zijn, maar dat is het dubbel en dwars waard! Je eindigt namelijk op het hoogst gelegen stuk van Sri Lanka.”

En natuurlijk lekker eten!

In Sri Lanka is eten een feestje. Marscha vond eigenlijk alles heerlijk, “rijst, curry, kottu, stringhoppers, alles is lekker!”.

Kortom, Een huwelijksreis naar Sri Lanka is ontzettend bijzonder en veelzijdig en enorm de moeite waard. Gaan jullie een ticket boeken?

Foto’s: Odiza Fotografie