Dat je voor een mooie bruiloft echt de hoofdprijs niet hoeft te betalen, dat bewijzen Tim en Dorine met hun boerderij bruiloft.

Boerderij-bruiloft-1 Boerderij-bruiloft-2 Boerderij-bruiloft-3 Boerderij-bruiloft-4 Boerderij-bruiloft-5Boerderij bruiloft 15

Wanneer zijn jullie getrouwd?
Op donderdag 25 september 2014

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Via de moeder van mijn ceremoniemeester kreeg ik de tip om bij ‘Bruidsboetiek de Blauwe Hoeve’ in Apeldoorn te kijken. Ik was daarvoor al eens bij een echte bruidswinkel geweest, maar dit boetiekje heeft een scala aan tweedehandsjurken. Heel divers, mooi, verzorgd en betaalbaar! Ik heb mijn jurk daar gekocht en heb via de eigenaresse contact opgenomen met een bevriende coupeuse. Alles verliep helemaal volgens plan!

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Wij zijn expliciet op zoek gegaan naar goedkopere locaties waar we zelf mochten beslissen hoe we de dag zouden indelen. We hebben bezuinigd op onze lunch (American party) en op ons diner: de moeder van onze ceremoniemeester heeft heerlijk voor ons gekookt. We mochten op de feestlocatie onze eigen boodschappen meenemen. Mijn trouwschoenen komen uit de kringloop en zo zijn er nog veel meer dingen die helemaal niet zo heel veel hoeven te kosten.

En waarop juist niet?
Er zijn drie dingen waarop we niet bezuinigd hebben. Allereerst is daar de fotograaf. De foto’s zijn achteraf het enige wat overblijft van de bruiloft en het is ontzettend nagenieten als je ze na de trouwdag keer op keer kunt bekijken. Het is fijn om vooraf een fotoshoot te doen, zodat je weet hoe je er op de foto’s van die specifieke fotograaf uitziet. Daarnaast hebben we niet bezuinigd op het pak van mijn man. Een goed pak kan jarenlang mee en dat was iets wat we echt zonde vonden als dat achteraf niet mooi genoeg was. Als laatste hebben we niet bezuinigd op de live-band op het feest. Mijn man is heel muzikaal en dat was echt één van zijn geniet momentjes van de dag.

Boerderij-bruiloft-7Boerderij-bruiloft-6Boerderij bruiloft 16Boerderij bruiloft 14Boerderij bruiloft 13Boerderij-bruiloft-8 Boerderij-bruiloft-9

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Het jaar voorafgaand aan de bruiloft ben ik heel fanatiek geweest in het verzamelen van allerlei frutsels. Denk aan rommelmarkten, de kringloop of iets wat je moeder niet meer nodig heeft. Een vriendin van mij trouwde drie weken eerder en samen hebben we een heerlijke knutselperiode gehad waarin we ons flink hebben uitgeleefd. Mijn ceremoniemeester was een fantastische creatieveling. Van ieder bordje of papiertje kon zij iets heel moois maken. Veel van de uitstraling van de dag hebben we aan haar te danken.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Zoek een goede ceremoniemeester. Zij zijn zo belangrijk in de voorbereiding van jullie bruiloft. Het is fijn als je iemand hebt die je af en toe op de vingers tikt en zegt: ‘dat doe ik wel’. Voor ons was de combinatie van een vriend van mijn man en een vriendin van mijzelf perfect. Waar hij het geen probleem vond om voor een groep te staan en mensen te benaderen, was zij de creatieveling en degene die tot in detail de dag voor zichzelf had uitgeschreven. Het is fijn als je iemand hebt die jullie kent en jullie scherp houdt. Je kunt gemakkelijk verdwalen in alles wat je op Pinterest vindt, maar uiteindelijk is het jullie dag. Een goede ceremoniemeester zorgt ervoor dat het een dag wordt die bij jullie past. Gelukkig hadden wij die gouden combinatie waar we ontzettend van hebben genoten!

Boerderij-bruiloft-10 Boerderij-bruiloft-11 Boerderij-bruiloft-13Boerderij-bruiloft-12

Foto’s zijn gemaakt door Lianne Blomsma