Ga je trouwen? Dan kan je deze tips van echte bruiden goed gebruiken! Hoe hebben zij alles geregeld? En wat kan je echt niet missen? Je leest het hier.

Tip 1: Neem een weddingplanner

“Neem een weddingplanner voor je trouwdag, dat scheelt een hoop denkwerk en gepuzzel. Deze mensen zijn ervaren en de investering hierin verdien je dubbel en dwars terug doordat je weinig stress hebt in aanloop naar en op je grote dag.”

Bekijk hier de bruiloft van L en D.

Tip 2: Trouwen op een eigen locatie / een losse rok als trouwjurk

“Trouwen op een eigen locatie is heel bijzonder. Het is niet voor iedereen voor handen, maar als je de mogelijkheid hebt is het wat mij betreft een aanrader. Het kost waarschijnlijk wat meer tijd, maar je kunt het dan ook helemaal maken zoals je in gedachten hebt. Je kunt een eigen sprookje creëren en je zit minder gebonden aan een eindtijd. Ook kun je zelf een cateraar, de wijnen en personeel kiezen. Kortom, je hebt alles zelf in de hand. En voor de bruid; een jurk met een losse rok en top zit heeel comfortabel, je kunt zelfs alleen naar het toilet”.

Bekijk hier de bruiloft van Roos en Jeroen.

Tip 3: water bij de wijn (hehe)

“Natuurlijk zijn er vooraf dingen waar je je druk om maakt. Maar zorg dat je dat op de dag zelf loslaat, laat het allemaal over je heen komen. Zorg dat je een goede ceremoniemeester hebt die alle problemen kan opvangen, zodat jij alleen maar van de dag hoeft te genieten. De dag is namelijk veel te snel weer voorbij! En, deze heb ik van een vriendin die voor mij trouwde: Als iemand een drankje voor je wil halen, bestel er dan áltijd water bij. Je wil na zo’n dag echt niet wakker worden met een kater! Haha!”

Bekijk hier de bruiloft van Anne en John.

Tip 4: Alles op één locatie

“Probeer zoveel mogelijk op dezelfde locatie te doen. Zo hadden wij de ceremonie, borrel en diner bij La France in Oegstgeest. Dit zorgde voor een heel ontspannen verloop van de dag en is ook voor je gasten prettiger. En als het in je financiële mogelijkheden ligt: besteed de styling uit. Dat zorgt voor een prachtig resultaat en een veel relaxtere dag voor jou en je vrienden en familie.”

Bekijk hier de bruiloft van Jairo en Lisanne.

Tip 5: kies voor grote styling-items

“Verlies jezelf niet in de kleine frutsels. Die vallen al snel weg. Focus je op een paar grote dingen! Zo hebben wij gekozen voor priklichten en vlaggetjes en heel veel bloemen, dat maakte het al heel erg aangekleed. De kleine details maken het zeker af, maar bewaar die voor het laatste.”

Bekijk hier de bruiloft van Madelief en Geert.

Hopelijk heb je wat aan deze tips van echte bruiden! Denk er eens overna, en neem ze mee tijdens het plannen van je eigen bruiloft. Want ja, dat doen we eigenlijk allemaal ook maar voor het eerst… ;)

Coverfoto: First days of summer