Brenda gaat over een paar maanden trouwen, maar merkt dat het plannen van een bruiloft lastig is om samen te doen! Hoe ze dat toch doet, lees je in deze blog. 

Op het moment dat ik dit blog schrijf, is het nog zo’n vijf maanden tot aan onze grote dag. De voorpret is volop aanwezig en steeds meer dingen kunnen we van onze to-do lijst afvinken. Maar aan de andere kant merk ik dat het plannen van onze bruiloft ook een ware relatietest is. Je bouwt eigenlijk maandenlang samen aan een vrij ingewikkelde kast en leert elkaar ook op dit vlak heel goed kennen. Waar ik wil dat alles zo snel mogelijk geregeld wordt, neemt mijn verloofde wat meer de tijd om zijn taken aan te pakken. En daar krijg ik weer een beetje de kriebels van. Zo erg dat ik vervolgens aan de slag wil met zijn lijstje. Maar een bruiloft plannen doe je toch echt samen. Maar wat is dan de rol van je man bij het plannen van jullie bruiloft?

Samen bruiloft plannen is ook jezelf leren kennen

“Jahaaaaa! Dat komt echt wel goed, lieverd”, is ondertussen het antwoord dat ik meestal te horen krijg ik als ik mijn lief vraag hoe het staat met het regelen van zijn taken. Ok, ik geef toe dat ik best wel een beetje een control freak ben als het aankomt op de bruiloft. Het liefst zou ik vandaag alles nog willen regelen, maar ik wil dat het feest absoluut iets is waar wij samen aan gewerkt hebben. En daarom heb ik de afgelopen maanden ook moeten leren om het een en ander los te laten. Samen zo’n groot feest plannen is ook eigenlijk jezelf leren kennen. Loslaten, elkaar vertrouwen, consessies doen: alles komt wat dat betreft wel voorbij. Want eigenlijk weet ik ook wel dat mijn aanstaande op tijd zijn dingen zal regelen. Hij wil natuurlijk ook shinen in een prachtig pak op onze speciale dag en niet in zijn normale kloffie. Dus voor alle aanstaande bruiden die zich in dit verhaal herkennen, relax ;)

Niet naar het gemeentehuis, maar een groot feest

Om in september 2019 te gaan trouwen was overigens het idee van mijn aanstaande. We zijn verloofd sinds maart 2016 en hij kwam met het idee om op 19-09-2019 te gaan trouwen. Gewoon, vanwege de mooie datum. En tegen deze tijd is het (hopelijk) ook nog heerlijk weer. En dat zou betekenen dat we buiten kunnen trouwen op onze locatie. Maar mijn lief gaf wel gelijk eerlijk toe dat plannen niet zo zijn ding is. Daarnaast wilde hij dat onze bruiloft aan het plaatje zou voldoen dat vooral ik in mijn hoofd had. En daar werd ik ontzettend vloeibaar van. Want dat is lief. Hij vertelt ook vaak aan anderen dat we wat hem betreft ook gewoon op maandagochtend op het gemeentehuis kunnen trouwen. Maar ik heb het al tijden over een mooi feest, dus komt er een feest. Nu ik dit schrijf verander ik weer helemaal in een plasje. Zo ontzettend lief om zoiets te zeggen. Het is mij de afgelopen tijd echter wel duidelijk geworden dat ik dus aan moet geven hoe ik de bruiloft voor me zie en tegelijkertijd mijn aanstaande moet aansporen om hem eens na te laten denken over hoe hij alles voor zich ziet. Want na afloop moeten we natuurlijk allebei met een grote glimlach kunnen terugkijken op deze dag.

Wat wil je partner op de grote dag?

Daarom leek het mij verstandig om eerst in grote lijnen in kaart te brengen wat er moet gebeuren voor de bruiloft. Maar first things first, de rest kon past gepland worden wanneer we een locatie hadden gevonden. Die hebben we samen uitgekozen. We hebben een lijstje gemaakt met wat we zochten in een locatie. Vervolgens ben ik gaan googlen naar locaties. En van deze lijst hebben we samen weer twee accommodaties gekozen waar we echt enthousiast van werden. Bij het bezoek aan de ‘winnende’ locatie liet de eigenaresse ons tijdens het gesprek allebei nadenken over de invulling van de dag. Een ontzettende handige aanpak, want zo werd voor mij ook heel veel duidelijk. Want er werd niet alleen gevraagd wat wij zouden willen, maar ook wat wij zelf konden regelen. En mijn lief bleek behoorlijk fanatiek. Photobooth? Die gaat hij zelf maken. Muziek? De playlist met muziek neemt hij maar al te graag voor zijn rekening. Dit zijn dan ook zijn projecten voor deze dag. Helemaal top, want daar ben ik namelijk dus weer helemaal niet zo goed in.

Een speciale rol voor iedereen

Naast onze eigen projecten, bleven er voor de bruiloft nog een aantal taken over zoals het regelen van de taart, een fotograaf die in de ochtend foto’s maakt als mijn aanstaande zich klaarmaakt en de uitnodigingen. En ook in dit geval kwam mijn verloofde met een mooie oplossing. Want waarom vragen we onze familie en hechte vrienden niet om te helpen met een aantal dingen? Zo hebben veel mensen een speciale rol en is het een feest voor ons allemaal. Onze familieleden helpen ons dus met de genoemde taken!

Zijn moment

Op de dag van de bruiloft zien we elkaar pas voor het altaar. In de ochtend hebben we allebei even ons eigen moment. Vriendinnen houden mij gezelschap terwijl mijn haar en make-up gedaan wordt. Mijn verloofde gaat met vrienden naar de barbier om daar zijn haar en baard te laten doen. En hoe mijn lief dat verder gaat invullen, laat ik helemaal aan hem over. Zolang hij maar op tijd voor het altaar staat. En het mooie is, ook dit moment heeft hij voor het grootste deel al geregeld. Zoals ik al zei, gewoon een beetje de boel loslaten.

Jullie eigen kleine geluksmomentjes

Dus wat mijn advies is als het aankomt op het plannen van de bruiloft? Luister goed naar elkaar, voer de taken uit waar je goed in bent en vraag gerust om hulp. En ook al valt er een hoop te regelen, vergeet niet om er samen ook een feestje van te maken. Vanmiddag hebben we een rondje gereden om de gasten die in de buurt wonen een save the date kaart te brengen. Echt een moment om samen ook even van te genieten. Want ook al waren veel bekenden al op de hoogte, dit is echt hét moment dat we man en vrouw worden.