Wat heeft dit prachtkoppel een mooie locatie uitgekozen! Met bijpassende en gedetailleerde decoratie is deze bruiloft zeer geslaagd. 

Lisanne en Jairo hebben ook nog een fotoshoot gedaan in een botanische tuin op hun dag. Kijk mee naar deze foto’s, geschoten op een romantische bruiloft in een houten kas!

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
We zijn al sinds 2008 samen en wilden graag trouwen. Naast dat we veel van elkaar houden, zien we het ook als een mooie manier om onze liefde te vieren met onze beide families. Die hadden elkaar namelijk nog nooit ontmoet, omdat de familie van Jairo in Colombia woont.

Jairo heeft me in 2015 al ten huwelijk gevraagd. Vanwege onze verhuizing (en omdat we nog niet wisten of we in Nederland of in Colombia wilden trouwen) hebben de trouwplannen even stilgelegen. In april van dit jaar besloten we dat áls we dit jaar nog wilden trouwen, we nu actie moesten ondernemen. En dat hebben we gedaan! Op 23 augustus 2017 zijn we getrouwd.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik ben met mijn moeder naar de Bruidshoek in Leiden gegaan en heb daar verschillende jurken in verschillende stijlen gepast. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een strapless jurk van Sincerity (3891). Hij was een beetje blush van kleur. Omdat ik eigenlijk geen strapless jurk wilde heb ik er bandjes aan laten maken, maar dat bleek me toch minder mooi te staan. Die heb ik er dus weer af laten halen.

 

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?​
De hele dag was ​geweldig! De first look bij Villa Beukenhof was heel mooi en ook emotioneel. De fotoshoot in de Hortus Botanicus was ook super en we hadden veel geluk met het weer. De ceremonie was prachtig en erg persoonlijk. De borrel en het diner daarna waren ontspannen en gezellig. Helemaal zoals we het wilden!

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
Het enige waar ik me zorgen om heb gemaakt is over het logistieke deel van de dag. Dus de hele tijdsplanning en of iedereen wel op tijd op de juiste plek kon zijn. Zo moest ervoor gezorgd worden dat de familie van Jairo overal bij kon zijn, want zij hadden geen eigen vervoer. Twee weken voor de bruiloft heb ik alles uitgeschreven en naar mijn familie gestuurd, zodat zij wisten wat er van ze verwacht werd en ik me er op de dag zelf niet mee bezig hoefde te houden. Uiteindelijk bleek dat ik alles vrij ruim gepland had, waardoor de dag heel relaxed verliep.

Ook hielden we angstvallig de weersverwachting in de gaten, want we wilden graag buiten in de Hortus Botanicus foto´s maken. Gelukkig werd het ook qua weer een stralende dag.

​ ​

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Wij hebben de bruiloft in 4 maanden gepland en ik vond dat goed te doen. Als je de belangrijkste dingen snel regelt of vastlegt (met name de locatie en de jurk) en elke week iets doet, lukt het wel. We hebben er geen extra vrije dagen voor hoeven op te nemen. Daarnaast hebben wij ervoor gekozen om op een woensdag te trouwen, een wat minder populaire dag, waardoor de meeste vendors nog wel beschikbaar waren.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Wij hebben geen trouwauto gehuurd, maar gebruik gemaakt van de auto van mijn vader (en mijn vader als chauffeur). Omdat we nergens een officiële aankomst met de auto hadden, vonden we een trouwauto zonde van het geld. Daarnaast heb ik mijn schoenen in de uitverkoop online gekocht en Jairo heeft zijn pak bij Esprit gekocht (ook online). Ook hebben we geen feest gegeven. Dat was echter niet om financiële redenen, maar omdat een feest niet bij ons past en we de dag liever af wilden sluiten met een diner met een kleine groep.

En waarop juist niet?
Op de rest! We wilden dat alles er mooi uitzag, dus hebben een styliste ingehuurd, wat echt een luxe is. Ook een goede fotograaf vonden we te belangrijk om op te bezuinigen. Daarnaast vonden we dat onze gasten voldoende hapjes en drankjes moesten krijgen (en een goede taart!), dus daar hebben we ook niet op bezuinigd.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Omdat wij het belangrijk vonden dat onze bruiloft mooi versierd zou zijn, maar wij daar zelf niet zoveel gevoel voor hebben, hebben we contact opgenomen met Kristel van Oh Happy Day. Na onze eerste ontmoeting waren we al meteen heel enthousiast over haar en haar ideeën. Zij heeft de locatie prachtig aangekleed, zowel voor de ceremonie als de borrel en het diner. Ook heeft zij het bloemwerk uitgezocht en geregeld dat er prachtige welkomstborden stonden. Alles paste perfect bij elkaar. Het was echt een plaatje!

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Probeer zoveel mogelijk op dezelfde locatie te doen. Zo hadden wij de ceremonie, borrel en diner bij La France in Oegstgeest. Dit zorgde voor een heel ontspannen verloop van de dag en is ook voor je gasten prettiger. En als het in je financiële mogelijkheden ligt: besteed de styling uit. Dat zorgt voor een prachtig resultaat en een veel relaxtere dag voor jou en je vrienden en familie.

Lijstje van vendors: 
Fotograaf: Happy Photographer (Melanie Caitlin)
Locatie en catering: La France, Oegstgeest
Taart: Soetenso, Leiden
Haar en make-up: Color me up (Lisanne den Ouden)
Styling: Oh happy day (Kristel van der Zwan)
Bloemen: Faas est. 2016 (via Oh happy day)
Borden: Just Because by Nan (via Oh happy day)