Wil jij een feest op je bruiloft? Soms kunnen daar lastige bijkomstigheden van komen. Bijvoorbeeld geluidsoverlast. Dit stel loste dat op met een ‘silent disco’! Dit paste helemaal in het plaatje van de festivalbruiloft van Anne en John. Dus misschien wil jij na het lezen van dit artikel ook wel een ‘silent disco’ op je bruiloft!

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
De belangrijkste reden voor ons was om iedereen te laten weten hoeveel we van elkaar houden. We zijn al 7,5 jaar samen en we wisten allebei: dit is het. Wat is er mooier dan dat tegenover al je vrienden en familie hardop te kunnen zeggen? Daarom wilden we het ook graag groot vieren, met veel mensen, op een manier die bij ons past: niet te truttig, niet te moeilijk, op een gezellige manier. Een festival was daarvoor het ideale thema!

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Natuurlijk ging ik vooraf alle websites al helemaal af om de mooiste jurk te zoeken. Ik was altijd erg fan van Sissi en riep altijd al dat ik een grote jurk wilde. Maar toen vond ik deze. Niks groots, geen tule, geen grote rok, geen hoepel. Ik had de jurk vooraf al gezien op Pinterest en vond deze zo bijzonder en zo anders dan de rest van de jurken. Ik kreeg er toen al kriebels van. Maar hij moet je dan ook maar net goed staan! Het was de derde jurk die ik aan trok in de eerste winkel. Toen ik hem aan had wist ik het meteen (ja cheesy he! maar het cliché is echt waar: Je weet het meteen als het hem is!) Liefde op het eerste gezicht dus. Ik heb geen moment spijt gehad van de keuze, dit past veel beter bij me dan een grote prinsessenjurk. Het is een jurk van Modeca geworden, de jurk heet Saffron.

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
Waar we het meest van genoten hebben, was om te zien hoeveel plezier iedereen had die dag. Iedereen was zó vrolijk en zo blij, iedereen had er zó mega veel zin in! Daardoor was de sfeer echt helemaal top. Op het terrein mochten we geen harde muziek draaien, dus het idee van een band viel al snel in het water. Toen zag ik in een foldertje het idee van een ‘silent disco’. Dat is echt een van de beste ideeën geweest aller tijden. Eigenlijk hadden we bedacht een dansvloer te maken met die koptelefoons, maar uiteindelijk liep iedereen het hele terrein over met die dingen en werd er overal gedanst en gekletst door elkaar heen (want niemand had last van de herrie, en het zag er ook nog eens heel grappig uit dat iemand een goed gesprek had met zijn buurman, terwijl daarnaast iemand helemaal uit zijn dak ging met zijn luchtgitaar). Tijdens het feest gingen wij even foto’s maken met Nicole, onze fotografe. Dat was heel fijn, even apart van de drukte, samen lekker knuffelen voor de camera. Nicole kon ons ook erg goed op ons gemak stellen en zorgde ondertussen voor supermooie foto’s van ons samen. Toen we daarna terugkwamen en het prachtige terrein helemaal konden overzien, de lichtjes aangingen, terwijl iedereen het zo naar zijn zin had, dat is echt het mooiste wat we ons konden voorstellen van de dag.

 

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
Vooraf waren we het meest nerveus over het weer. En dat is natuurlijk het enige waar je niets aan kunt veranderen. Maar we hadden álles buiten gepland (zelfs de ceremonie) en ondanks dat een beetje regen wel hoort bij een festival, hoopten we heel erg dat die van ons droog zou blijven. In de ochtend was het nog prachtig weer, maar op het moment dat we ’s middags het terrein op reden, begon het met bakken te regenen… Maar, wonder boven wonder klaarde het op en werd het daarna stralend weer. Alles was op tijd weer droog voor het feest. De rest van de dag is het prachtig zonnig en warm weer geweest, met een van de mooiste zonsondergangen die we ooit hebben gezien. Dus dat viel achteraf 100% mee!

Waar we vooraf veel minder zenuwachtig over waren, was de ceremonie zelf. Wij hoefden toch alleen maar ja te zeggen? Nou, dat voelde op de dag zelf toch even totaal anders. Vanaf een uur voor de ceremonie kregen we geen hap meer door onze keel. Ik denk niet dat ik ooit ZO nerveus ben geweest. We hebben wel drie keer tegen elkaar gezegd: zullen we gewoon in de auto stappen en weg rijden? We hoeven toch niet echt zo nodig te trouwen? Maar onze vriendin Tessa, die we voor de gelegenheid hadden laten beëdigen als BABS, heeft het geweldig gedaan en maakte er een heel bijzonder moment van. Dat was alle zenuwen waard!

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Er komt altijd een hoop meer bij kijken dan je denkt. Gelukkig waren we niet het eerste stel in onze vriendengroep die deze stap namen, dus kregen we veel hulp en tips. Daarnaast hadden we de beste ceremoniemeesters ter wereld, Joost en Anna, die ook al meer ervaring hadden in het organiseren van een bruiloft. De grote zaken waren redelijk snel geregeld, maar omdat we een locatie hadden gekozen zonder horeca-gelegenheid, moesten we álles (ALLES) nog regelen, van de drank en eten tot muziek en tent. En het hele terrein moest nog worden aangekleed! Gelukkig was daar Claudia van festivalbruiloft.nl, die de hele catering kon organiseren en het feest echt een festival-tintje kon geven met goede tips en organisatie-skills. Daarnaast hebben de ceremoniemeesters, met behulp van een tiental van onze vrienden, gezorgd voor de volledige aankleding van het terrein. Op de dag zelf stonden onze vrienden nog lampionnen en slingers op te hangen. Zonder hun hulp hadden we dit nooit voor elkaar gekregen!

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben uiteindelijk afgezien van een stylist voor het terrein, omdat we dat iets te duur vonden. Maar vervolgens hebben we zo ongeveer voor hetzelfde geld de hele stad leeggekocht voor versiering en lampjes en aankleding, waardoor we alsnog behoorlijk over ons budget heen gingen.

En waarop juist niet?
We gaan ervan uit dat we dit nooit meer gaan doen, dus we hebben echt alles uit de kast getrokken om een echte festivalsfeer neer te zetten. We vonden het belangrijk dat mensen genoeg te drinken en lekker te eten hadden. We wilden echt héél graag een poffertjeskraam op het feest, dus daar hebben we niet op bespaard! Het gevaarlijke zit hem in alle kleine bedragen, samen vormen die toch wel een heel groot bedrag namelijk. De drank was uiteindelijk de grootste kostenpost, maar dat betekent ook dat iedereen het ontzettend naar zijn zin heeft gehad, anders was iedereen alweer vroeg naar huis gegaan.

Toen we over het terrein liepen en al die blije mensen zagen, en hoe mooi het terrein was aangekleed met spots en lampionnen, alles erop en eraan, wisten we dat het iedere cent waard was.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
De ceremoniemeesters hebben zowat een hele vestiging van de Action leeggekocht! Ook hadden familieleden nog veel zaken thuis liggen, zoals een berg lampionnen, kerstverlichting, windlichten voor op tafel, enz.

Daarnaast heb ik met mijn moeder, tante en nichtjes een hele dag zitten DIY-en om van wijnflessen vazen te maken voor op de tafels. Dat pakte echt heel goed uit, ze zijn heel mooi geworden! Uiteindelijk hebben we via via dus veel zelf bij elkaar gesprokkeld.

De tent op het terrein hadden we wel gehuurd via festivalbruiloft.nl, net als de tafels, stoelen, de bar, poffertjeskraam en BBQ-foodtruck. Die gaven het terrein de echte ‘festivallook’.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Natuurlijk zijn er vooraf dingen waar je je druk om maakt. Maar zorg dat je dat op de dag zelf loslaat, laat het allemaal over je heen komen. Zorg dat je een goede ceremoniemeester hebt die alle problemen kan opvangen, zodat jij alleen maar van de dag hoeft te genieten. De dag is namelijk veel te snel weer voorbij! En, deze heb ik van een vriendin die voor mij trouwde: Als iemand een drankje voor je wil halen, bestel er dan áltijd water bij. Je wil na zo’n dag echt niet wakker worden met een kater! ;-)

Lijstje van vendors:
Locatie: jongerencentrum de Notelaer in Pijnacker
Organisatie/Catering: www.festivalbruiloft.nl
Fotografie: Nicole Kolkman Photography
Videografie: Wesley Voshol Videoproducties
Jurk & Pak: Honeymoon Shop in Rotterdam
Bloemen: Kokkeler Bloemen (Berkel & Rodenrijs)