Aan het begin van je relatie is de passie kersvers en kan je meestal niet van elkaar afblijven. Na een paar jaar wordt het allemaal minder, wat niet gelijk een ramp is. Het kan nou eenmaal niet altijd even spannend zijn. Maar om sleur te voorkomen hebben wij tips voor onder de lakens!

Praten over seks helpt

Om het fijn te hebben samen is het belangrijk om te weten wat de ander prettig vindt. De beste manier om erachter te komen, is door gewoon te praten. En alleen al praten over seks met je bae is opwindend. Je kan bijvoorbeeld vragen of hij fantaseert over seks hebben op een bepaalde plek. Of deel elkaars top drie van keren dat jullie het hebben gedaan. Want al die mooie herinneringen brengen vast ook een hoop opwindende gevoelens met zich mee.

Spannend, maar niet te serieus

Je zou ook een paar  persoonlijke fantasieën kunnen uitwisselen. Dit kan heel spannend zijn, maar tegelijkertijd ook gevoelig. Hou er rekening mee dat de meeste mannen minder romantisch zijn ingesteld als het gaat om seks. Het delen van jullie fantasieën moet vooral leiden naar meer plezier, niet naar onzekerheid. Dus hou het vooral luchtig en leuk!

Aan de kant Mens erger je niet

Wist je al dat er een hoop sexy bordspelletjes bestaan? Die staan eigenlijk garant voor een hoop lol. De drempel is bovendien laag en het brengt jullie spelletjesavond naar een heel andere dimensie. Ook leuk is het spelletje doen, durven of de waarheid, maar dan net iets anders ;). En ook dobbelstenen met verschillende posities en kaartspellen kunnen helpen het allemaal spannender te maken.

Een spannend optreden

Je hoeft echt geen Broadway talent te zijn. Kruipen in de rol van iemand anders voor een nacht is al een hele optreden. Plus heel erg spannend en sexy! Haal de innerlijke Jennifer Lopez in jezelf naar boven. Trek je mooiste jurkje aan, put on some Marvin Gaye en steel de show. Of tover de slaapkamer om in een spa en waan jezelf in de rol van verleidelijk masseuse. Licht uit, kaarsjes aan. Toitoitoi.

Volledige aandacht

Als je tijdens de seks bezig bent met het boodschappenlijstje wordt het lastig om te genieten. Maar ook tobben over je buikje zal het er niet veel beter op maken. Om te beginnen is die vent van jou niet zomaar met je getrouwd. Hij vindt je prachtig zoals je bent en dat mag jij ook vinden! Denken aan van alles en nog wat leidt alleen maar af van alle fijne prikkels die een vrijpartij met zich meebrengt. Er is zelfs onderzoek naar gedaan en daaruit blijkt dat we minder genieten van seks als we teveel nadenken. Dus weg met al die onnodig gedachtes. Focus je op het ultieme intieme moment met de man van je dromen. Dat verdienen jullie allebei!

Lees ook
Seksuleren: goeie seks kun je leren!
Hoe je relatie van een crisis sterker wordt

Foto: Viktor Hanacek