Dit bruidspaar organiseerde samen een persoonlijke festivalbruiloft in een heuse filmstudio en het resultaat is prachtig! De bruid heeft lang getwijfeld over de trouwlocatie, maar uiteindelijk wist de bruidegom haar te overtuigen. Nu kijken ze beiden terug naar een perfecte trouwdag. Kijk jij ook mee?

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
We zijn al vrij lang samen (inmiddels dik 8,5 jaar) en we kennen elkaar door en door. We weten het zeker: wij willen samen oud worden! Daarom vonden we trouwen een mooie ‘volgende stap’ en een goede reden voor een groot feest met familie en vrienden ;-).

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik zag best wel op tegen het vinden van dé jurk, omdat ik vrij kieskeurig ben. En ik wist vooral aan te wijzen wat ik níet mooi vond. Ik heb het hele internet afgestruind en heb drie afspraken gemaakt in drie verschillende winkels. Samen met mijn moeder, schoonzusje en vriendinnen ben ik op pad geweest. Uiteindelijk was het de eerste jurk geworden van de eerste trouwwinkel (Assepoester in Arnhem) die we bezochten. Het klinkt cliché, maar het kan dus echt!

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
Dat is ontzettend lastig kiezen! De hele dag was mooier dan ik ooit had durven dromen en ik heb mezelf geregeld moeten knijpen om te zien of het wel echt was. De ceremonie was heel intiem en onze babs, Quirine Bordes, deed het geweldig. Ze gaf een ontzettende mooie speech vol humor, maar waarbij iedereen ook een traantje moest wegpinken. Een ander moment dat ik echt nóóit meer zal vergeten was de openingsdans. De gasten hadden een kring om ons heen gevormd en iedereen had een sterretje vast. Het was magisch en het leek wel uren te duren!

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
Over de locatie! Wij hebben ervoor gekozen om te trouwen in een filmstudio. Lees: een énorme, kale ruimte met lelijke studio-verlichting. Mijn man zag het direct voor zich als ideale locatie voor onze festivalbruiloft met foodtrucks en lampjes. Hij heeft mij echt moeten overtuigen. Zelfs nadat we de knoop hadden doorgehakt en de vergunning binnen hadden, was ik er af en toe flink onzeker over.

We moesten namelijk, op de wc’s na, álles regelen: van koelkasten tot geluidsinstallatie. Achteraf was het 100% de moeite waard, het was prachtig! Joske van Happy Vintage heeft samen met haar team de styling verzorgd en de filmstudio omgetoverd tot een intieme, sfeervolle ruimte.

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Om eerlijk te zijn was het meer werk dan we hadden gedacht, zeker omdat we niet voor een standaard trouwlocatie hebben gekozen. Het was een grote uitdaging, maar we hebben het echt samen gedaan en dat was vooral héél erg leuk om te doen!

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben bezuinigd door veel zelf te doen en ons netwerk in te zetten, meerdere leveranciers zijn bekenden van ons. Ook moesten we alle (fris)drank zelf verzorgen. Hierdoor hebben we flink bespaart, want normaal betaal je per glas, bijvoorbeeld bij een cateraar. Nu konden wij van datzelfde geld meerdere flessen kopen in de supermarkt.

En waarop juist niet?
De styling van de ruimte, want dat was ontzettend belangrijk voor de sfeer van de locatie. Ook vonden we het heel waardevol om een geweldige fotograaf te hebben. De foto’s zijn voor altijd.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Happy Vintage! Dit is één van onze beste keuzes geweest voor de bruiloft, Joske van Happy Vintage is een topper. De locatie was mooier dan we hadden durven dromen. Er zijn door onze gasten wel honderden foto’s gemaakt bij de backdrop, dat zegt genoeg ;-).

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Als je de bruiloft op één locatie viert scheelt het een hoop gedoe (ook voor je gasten!). Bedenk wat jullie écht belangrijk vinden en maak dat een prioriteit. Verder zouden we iedereen aanraden om te kiezen voor een zelfstandige trouwambtenaar. Dat maakt je ceremonie uniek en veel persoonlijker.

Waar ging de huwelijksreis heen?
Wij hebben ons laten verrassen door srprs.me! We kwamen er pas op Schiphol achter wat onze honeymoon bestemming zou worden. Het was heerlijk om dit uit handen te geven, we hadden ten slotte al genoeg om te regelen! Uiteindelijk gaat het er om dat je samen bent en heerlijk kunt nagenieten van de bruiloft.

Trouwleveranciers 

Locatie: Singelfilm Amsterdam
Styling: Happy Vintage
Bloemen: Suus bloem en meer
Fotograaf: Oak & fir
Videograven: Anne-lotte Mos & Cassandra Offenberg
DJ’s: Diamondspin, Ome Ad
Catering: De Wereldvercateraar
Photobooth: Kamerakast.nl
Bruidstaart: Sweets Time
Babs: Quirine Bordes
Trouwpak: Misura sartoria
Trouwjurk: Assepoester

Meer inspiratie voor een festivalbruiloft

Getagd in Real wedding