Twee bruiden waarvan er eentje weddingplanner is geweest, dan weet je dat er goed over alles is nagedacht! Bekijk hier snel hun prachtige festivalbruiloft.

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Omdat we zeker weten dat we voor altijd bij elkaar blijven! En omdat trouwen voor ons de ultieme verzegeling van onze liefde betekent.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Jess: Ik heb altijd al geweten dat ik een model wilde dat een beetje romantisch was maar niet too much en goed zou passen bij de setting van de trouwlocatie. Ik had veel gehoord over de Bruidshoek in Leiden dus ik ben daar heen gegaan met mijn broer, en twee vriendinnen en binnen twee uur had ik de jurk gevonden. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een blush kleurige jurk met tule en een bovenlijfje van kant van het merk Ladybird (318005).

Fleur: Ik had heel veel keuzestress bij het kiezen van een jurk. Eerst met moeder en tantes gaan zoeken, een keer met de beste vriendin, een keer met een andere vriendin, met Jess, zonder Jess. Ik ben wel naar zes winkels geweest en uiteindelijk bij de eerste winkel terug gegaan en net als Jess bij de Bruidshoek geslaagd. Ik heb uiteindelijk een jurk gekozen van Lillian West (6485).

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
Jess: Het opkomen over de loper terwijl Fleur daar al stond. Dat is het moment dat alles echt begint. In combinatie met de perfecte muziek (Next 100 years van Bon Jovi) en de prachtige locatie in het bos had het zo een film kunnen zijn voor mijn gevoel…

Fleur: Lastig, maar ik kies de ceremonie, het was zo persoonlijk met onze eigen BABS, alle mensen om ons heen en vooral de mooie woorden naar elkaar.

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
Jess: Ik ben heel zenuwachtig geweest over de aankleding en decoratie. Ik ben zelf weddingplanner geweest en voor mij was dit het allerbelangrijkst. We hebben 95% van alle decoratie en aankleding zelf gemaakt. Eigenlijk wilde ik op de dag zelf om 06.00 opstaan en naar de locatie gaan om alles zelf op te hangen en te plaatsen maar na een lange strijd moest ik dit opgeven en heeft Fleur mij omgekocht met een nachtje in het Amstelhotel voor de bruiloft. Uiteindelijk viel het mee omdat we echt de allerbeste ceremoniemeesters hebben gehad!

Fleur : Ik was heel zenuwachtig over de geloftes. Ik was bang dat het er misschien niet uit- of overkwam of ik heel erg moest huilen. Het is een heel persoonlijk moment wat je niet wilt verpesten maar ook echt wil beleven. Uiteindelijk viel het mee, Jess ging eerst en ik erna. We hebben het allebei net droog gehouden.

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Jess: Ik vond het fantastisch, het leukste wat we samen hebben gedaan! Ik plan eigenlijk al vanaf dat ik een klein meisje ben mijn bruiloft maar om het nu echt te mogen doen precies zoals ik het wilde was fantastisch.

Fleur: Op zich vond ik het wel leuk maar soms was het ook best druk en stressvol. Die stress kwam vooral op het einde. Ik moet ook eerlijk zeggen dat Jess vaak het voortouw nam (omdat ze er gewoon heel goed in is) en ik een aantal keuzes voorgeschoteld kreeg. Dat werkte perfect voor ons.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben op de boeketten bespaard. We vonden de boeketjes niet extreem belangrijk en hebben tot het laatste moment gewacht. We zijn letterlijk 1 dag van te voren naar de bloemist gegaan en hebben allebei om een veldboeket gevraagd met mooie kleuren. We wilden vooral niet een strak boeket met roosjes maar een mooi nonchalant bohemian boeket.

En waarop juist niet?
We wilden eigenlijk nergens op besparen. Voor Jess was muziek heel belangrijk en moesten er perse twee bands komen en voor ons beiden was de fotograaf ook heel belangrijk. Natuurlijk hebben we soms een afweging gemaakt of iets echt nodig was maar vaak kwamen we tot de conclusie dat de bruiloft voor ons beiden zo belangrijk was en mooi moest zijn dat we vaak kozen voor de beleving.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Bijna alles is zelfgemaakt. We hebben ontzettend veel van straat gehaald, een mooie oude deur, een oud kastje, het pallet. Zo hebben we ook een jaar lang dezelfde yoghurt gegeten om zo deze later als vaasjes te decoreren voor bij de ceremonie. We zijn beiden erg creatief en kunnen echt uren op pinterst rond kijken om daarna alles zelf (na) te maken. De vlaggen en lampionnen komen van weddingdeco.nl

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
We denken dat het belangrijk is dat je goed samen nadenkt over wat jullie belangrijk vinden en niet teveel nadenken over wat de verwachting is of wat ‘hoort’. Zo maak je keuzes waar je achter staat en kan je oprecht genieten van alles. Voor ons was dit kiezen voor details. We hoorden vaak ‘ach daar kijkt niemand naar’. Toch hadden we het gevoel dat juist deze details het afmaakten en het persoonlijke van onze bruiloft benadrukte.

Waar gaat de huwelijksreis heen?
We zijn naar de Malediven geweest meteen de volgende dag na de bruiloft. Dat was echt fantastisch om samen in het vliegtuig nog helemaal na te gloeien van het avontuur.

Lijstje van vendors:
Fotograaf: Nicole Kolkman Photography
Taart: Maria Sweet Cakery
Locatie: Landgoed De Olmenhorst
Fotobooth: Firmabeeld
LED Dansvloer: Verlichtedansvloeren.nl
Vlaggen & Lampionnen: weddingdeco.nl
Jurken: Bruidshoek Leiden