Zie jij stiekem best een beetje op tegen je bruiloft? Dan ben je echt niet de enige! Niet iedereen heeft er zin in om een dag in het middelpunt te staan. Daarom deze tips!

Koop een trouwjurk/trouwpak dat lekker zit

Zorg ervoor dat je je comfortabel voelt! Een bruiloft is al gek genoeg zonder dat je steeds aan je trouwjurk zit te hijsen, of struikelt over je rok. Er is echt voor iedereen een outfit waar je je fijn in gaat voelen, daar geloof ik 100% in. Is een jurk niks voor jou? Kies dan bijvoorbeeld voor een pak, of voor een rok met een losse top. Wat je ook kiest, ga ervoor dat je je prettig voelt.

Introvert? Bewaak je energie

Kies voor jezelf en bewaak je energie! Als het je veel energie kost om met veel mensen te zijn, dan is een bruiloft natuurlijk een uitdaging. Maak er daarom een dag van die bij jou past. Hoe je dat doet lees je hier.

Eet en drink!

Vergeet dit asjeblieft niet! En als je daar wel de neiging voor hebt: regel iemand die je elk uur van drinken voorziet, en je dwingt om wat te eten. Een bruiloft is een stuk minder leuk als je honger hebt, of flauwvalt omdat je vergeet om te drinken…

Regel een personal assistent

En ja, een personal assistent is wat dat betreft geen slecht idee! Vraag bijvoorbeeld een goede vriendin om de hele dag een oogje in het zeil te houden. Zorg dat het iemand is die jou goed kent, en aan een blik al genoeg heeft. Vraagt je kletsende tante al iets te lang je aandacht? Personal assistent to the rescue! Want ja, de bruid moet echt even wat drinken… En wat dacht je van toilethulp? Toch best fijn met een enorme jurk, haha! En iemand die een pepermuntje bij de hand heeft, of lippenbalsem, of… Meer inspiratie nodig? Check deze blog voor je bruiloft-EHBO-kit.

Neem pauzes

Zorg dat jullie tijdens je bruiloft niet geleefd worden. In een trouwjurk ben je ineens een soort poep voor strontvliegen, excuse my French, haha! Iedereen wil bij je zijn, met je op de foto, met je praten, met je dansen… Het is echt niet erg om af en toe even een adempauze in te lassen. Plan deze momenten vantevoren vast in met je weddingplanner of ceremoniemeester, en vraag hen om jullie hier ook aan te houden.

Huur professionals in

Geen stress door je bruiloft?! Huur professionals in! Mensen die weten wat ze doen zijn echt een aanwinst voor een stressvrije bruiloft. Mijn favorieten zijn uiteraard mijn Lievelingsleveranciers.

Neem een week voor je bruiloft vrij…

En boek een massage, een manicure, laat je benen waxen (als je dat wilt) en neem heel veel rust. Lees een boek, ga naar een cafeetje voor koffie, alles om zo ontspannen mogelijk van je trouwdag te genieten.

…en minimaal een week na je bruiloft!

Doe dat natuurlijk ook NA jullie bruiloft, zelfs als je niet direct op huwelijksreis gaat. Bij vrijwel elk bruidspaar volgt een enorme ontlading na zo’n intense periode van bruiloft plannen. Neem de tijd om te genieten van getrouwd zijn, van het uitpakken van cadeaus, en hopelijk al van een kleine preview van jullie trouwfotograaf…

Kortom, het komt goed! Echt. Probeer te ontspannen, laat los waar je geen controle over hebt en maak het jezelf zo leuk en makkelijk mogelijk. Dan kan trouwen echt een feestje zijn! Succes :)

Foto’s: Britt Laske