Misschien denk je: een bruiloft EHBO pakket slechts voor die ene dag? Het is natuurlijk wel een heel belangrijke dag – dus als je ooit een first aid kit samenstelt, doe het dan vooral voor je bruiloft. Ik kan je uit ervaring vertellen hoe waardevol het is…

Mijn lief kwam mij zo’n anderhalf uur voor de wettelijke trouwceremonie thuis ophalen. Vol adrenaline genoot ik van het moment waarop we elkaar voor het eerst bewonderden in onze prachtigste outfits! De energie bleef ook door mijn lijf gieren toen we even later de eerste fotoreportage maakten. Onze fotograaf nam ons mee naar diverse mooie plekjes rond het kasteel waar we trouwden: het veld, bos, afgelegen weggetjes, kiezelpaadjes. Alles vormde decor. Toen de fotosessie erop zat en ik vlak voor we de ceremonieruimte zouden betreden, even naar mijn hielen keek, schrok ik. Ik had blaren, en hoé! Door de positieve spanning had ik er niets van gemerkt, zelfs niet van het bloed dat inmiddels aan de binnenkant van mijn trouwmuiltjes zat.

Blarenpleisters

Gelukkig droeg mijn moeder blarenpleisters bij zich in haar tas. Terwijl mijn peettante mij hielp stabiel te blijven op één voet, plakte mijn moeder een pleister op de andere. Met een gerust hart, en met aan de buitenkant gelukkig nog prachtig gebroken witte schoentjes, betrad ik vervolgens de locatie waar onze wettelijke trouwceremonie plaatsvond.

Het duurde echter niet lang voor mijn blarenpleisters alweer moesten vernieuwd. Zo had ik tot aan de middag wel een heel pakje nodig. Vlak na het diner was er even wat ruimte in ons strakke programma, zodat ik even rustig naar mijn voeten – en schoenen, kon kijken. De nieuwe blarenpleisters werden keer op keer verruïneerd door, wat bleek, een uitstekend haakje in mijn schoenen! Mijn vader had het ultieme idee een vijl te gebruiken om het haakje als het ware vlak te vijlen en… dat hielp.

raisa-zwart-bruiloft-ehbo-pakket-1

Wat een opluchting toen ik naar de feestzaal liep, waar ik niet veel later samen met mijn kersverse man een heerlijke openingsdans swingde! Het danst toch een stuk fijner op schoenen zonder ‘haken en ogen’.

Hoewel ik mijn bruidsschoenen voor de grote dag meermaals een uurtje had gedragen, had ik ze net niet lang genoeg aan gehad om het haakje te voelen dat erin verstopt zat. Ik was dan ook maar wát blij met mijn EHBO pakketje, met daarin onder andere blarenpleisters en een vijl!

Niet vergeten in je EHBO pakketje

 • Make-up (mascara, lippenstift)
 • Blarenpleisters
 • Vijl
 • Deodorant
 • Parfum
 • Reserveschoenen
 • Lenzen/bril (voor brildragers)
 • Zonnebril
 • Extra elastiekjes/speldjes voor in je haar en een haarborstel
 • Zakdoeken
 • Flesje water

Tassen

Vind je het leuk dat je EHBO kit in een tas of clutch zit die stijlvol is en bij je outfit past? Marit zocht er een aantal voor je uit in deze blog.

Staat jouw EHBO kit al klaar?

Foto’s: Raisa Zwart