Overwegen jullie een buitenbruiloft? Lees dan deze blog zodat je goed voorbereid bent voor alle voor- en nadelen!

Nadeel: Het weer

In Nederland en België kan het weer in elke maand van het jaar zwaar kut zijn (excuse my French). Als je dan een buitenbruiloft organiseert, dan zit je met een probleem. Natuurlijk regel je een tent (geen tent hebben is GEEN optie!), maar met een heleboel regen kan je gedroomde bruiloftstfeestje toch een beetje in het water vallen… Letterlijk.

Voordeel: (Kind)vriendelijke omgeving

Bij buitenbruiloften kan je helemaal los gaan met toffe activiteiten! Huur een springkussen voor kinderen, spelletjes voor de daggasten (dit stel organiseerde een workshop booschutten!) of zoek een plek waar je kunt zwemmen. Buitenleven is fantastisch!


Foto’s: Elisabetta Redaelli

Nadeel: Hoogseizoen

Om toch een beetje meer kans op goed weer te hebben zijn de meeste buitenbruiloften in de zomer. En ja, dat is natuurlijk het hoogseizoen voor bruiloften. De kans dat jullie favoriete trouwlocatie vol is is dus groot. De oplossing? Zorg dat je ruim op tijd naar locaties gaat zoeken!

Voordeel: Lekker licht

Vooral een voordeel voor de foto’s: met veel natuurlijk licht krijg je mooiere foto’s dan in een donkere binnenruimte.

Nadeel: De regels

De muziek kan niet te hard, in sommige parken en bossen zijn ook regels voor het aantal mensen en ook rondom alcohol zijn vaak regels. Lees je hier van tevoren goed over in en vraag bij de locatie naar alle mogelijkheden en regels.


Foto’s: Lotte de Graaf Photography

Voordeel: De views

Tja, moet ik deze uitleggen? De natuur is fantastisch!

Nadeel: ALLES moeten huren

Voor een bruiloft in de buitenlucht moet je alles, ALLES huren. Van meubels tot lampen, en van toiletten tot een beamer. Er zijn gelukkig steeds meer trouwlocaties die ook buiten voorzieningen aanbieden, maar besef je dat je meer kwijt zult zijn aan meubels etc. dan wanneer je binnen trouwt.

Voordeel: Eindeloos veel ruimte

Kon je die ene leuke locatie niet huren omdat het te klein was? Dat probleem heb je buiten niet! Er kunnen eigenlijk altijd nog wel wat stoelen bij.

Nadeel: Beestjes!

Muggen, mieren, bijen… het zijn op een bruiloft niet onze favoriete gasten. Zorg voor een goede voorbereiding (muggenspray en een houten vloertje helpen al een boel!) om de last van beestjes minimaal te houden.

Denken jullie erover om een buitenbruiloft te organiseren? Deze Lievelingsleveranciers doen het regelmatig en helpen je met liefde.

Coverfoto: Louie Arcilla