Een ceremonie in de Botanische tuinen van Amsterdam is wat ons betreft altijd een goed idee. Deze bruiden deden er bovendien nog een schepje bovenop en namen na de ceremonie de boot voor een tropisch feestje aan het water. Deze bruiloft wil je dus echt even zien!

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Ik heb nooit de droom gehad om te trouwen, maar voor mij heeft het huwelijk wel een extra lading. Ik ben met een Filipijnse vrouw getrouwd. In de Filipijnen bestaat het homohuwelijk niet. Koppels van hetzelfde geslacht hebben daardoor geen rechten (bijv. het recht tot een zorgverzekering, pension e.d. van je partner). In Nederland hebben we dat gelukkig wel. Doordat ik in het buitenland woon (Filipijnen) realiseer ik me wellicht des te meer hoe bijzonder het is dat Nederland ons huwelijk en onze liefde erkent. En het op exact dezelfde voet stelt als een heterohuwelijk. Daarnaast houd ik uiteraard enorm van haar en heb ik er alle vertrouwen in dat we zowel de ups als de downs van het leven zullen doorstaan. We kunnen samen enorm lachen, we vullen elkaar aan en bewonderen elkaar. Daarom heb ik haar ten huwelijk gevraagd.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Onze jurken zijn gemaakt door de Filipijnse modeontwerpster, Rosenthal Tee. Ze is heel jong maar een aanstormend talent. Ze heeft zelfs een show in de New York Fashion Week gehad. Het sprak ons aan dat ze erg nuchter en ‘no-frills’ was. Ze begreep dat het voor ons vooral belangrijk was om ons comfortabel te voelen in de jurk.

REAL WEDDING:

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
Het meest bijzondere voor mij was hoe persoonlijk de bruiloft was. De speeches van familie en vrienden, haar familie die zong op de bruiloft, een film met een huwelijkswens gemaakt door alle gasten, dat was zo ongelofelijk bijzonder. Tijdens de bruiloft hebben we ook vows naar elkaar uitgesproken. Dit is niet gebruikelijk in Nederlandse huwelijken, maar het was heel bijzonder om een bepaalde commitment naar elkaar uit te spreken voor ons leven samen. De ceremonie vond plaats in de Hortus Botanicus in Amsterdam, een groen paradijs.  Haar familie zong op de bruiloft “Can’t help falling in Love” en “Stand by me”. Dat was echt een kippenvel moment.

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
Ja, best wel. Ik was bezorg dat onze gasten het niet naar hun zin zouden hebben. Vooral omdat de ene helft uit de Filipijnen kwam en de andere helft Nederlands was. We hebben gelukkig wel een lange aanloop gehad naar de bruiloft. Het was voor onze Filipijnse gasten een echte destination wedding. Zo hebben we een high tea gehad bij mijn moeder, een gênante vrijgezellenfeest, een Amsterdam foodtour en een familiediner in het Pulitzer in Amsterdam. Tegen de tijd dat we gingen trouwen hadden de gasten elkaar al goed leren kennen en was ik meer ontspannen.

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Verschrikkelijk! Haha, we hebben er oprecht een heel jaar tegenop gekeken. Achteraf gezien weet ik niet helemaal waarom we ons zo’n zorgen maakte. Maar het hing als een soort van donkere wolk boven ons hoofd. Het hielp niet dat we in Manila (Filipijnen) wonen en we de bruiloft dus grotendeels op afstand moesten plannen. Na de bruiloft voelde het alsof ik net mijn scriptie had ingeleverd. Wij hebben gelukkig deels de bruiloft uitbesteed aan Myrthe Regelt Het. Zij had de aankleding van onze receptie in Mediamatic op zich genomen. Ik ben enorm blij met die beslissing. Ik wist dat het door haar team helemaal goed zou komen.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Op niks haha. Man, het was een dure aangelegenheid. We hadden wel heel veel geluk met de locatie van de receptie in Mediamatic die heel betaalbaar was. In vergelijking met elke andere optie in Amsterdam. Bij het plannen van een bruiloft vergis je je al snel in de kosten van alle extra’s. Ik zou daarom zo’n 5000 euro extra bij je begroting bij optellen.

En waarop juist niet?
We hebben nergens op bezuinigd. De meest belangrijke ‘investeringen’ voor ons waren de droomlocaties – Hortus en Mediamatic, bootvervoer van Hortus naar Mediamatic, een hele gave band – Djorba’s Zango en de styling van Myrthe Regelt het.

 

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
In de Hortus hadden we bloemen van AP Bloem in Amsterdam die schitterend waren. Myrthe Regelt Het heeft de styling in de Mediamatic verzorgd. We hebben een paar Filipijnse elementen erin verwerkt, zoals de lampen in het plafond en de waxinelichthouders. Beide locaties hebben onze verwachtingen ver overtroffen. Omdat zij uit de tropen komt en ik nu zelf ook in de Filipijnen woon, wilden we graag een tropische/botanische sfeer. Dat is enorm goed gelukt. Daarnaast hadden we vanuit de Mediamatic een onovertroffen uitzicht over Amsterdam. In de bruiloft kwamen onze twee werelden perfect samen.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Als je tegen de bruiloft opziet en geen energie krijgt van wedding planning, zou ik vooral een wedding planner of stylist nemen. Het is het niet waard om een jaar met buikpijn te zitten over de organisatie van je bruiloft haha. Het is niet goedkoop, maar ik denk dat de investering 100% loont.

Lijstje van vendors: 

Fotograaf: Louie Arcilla & Myrthe Regelt Het
Video: Jake Jereza + Marc Wu
Taart: Patisserie Tout
Styling: Myrthe Regelt Het
Trouwjurk en jumpsuit: Rosenthal Tee
Locatie ceremonie: Hortus Botanicus Amsterdam
Locatie receptie/Diner: MediaMatic Amsterdam

Getagd in Real wedding