De feestelijke buitenbruiloft van Jelle en Katell was ontzettend relaxed. Ze vierden het buiten en er was van alles te doen. Zo kon je zelfs boogschieten!

Feestelijke-buitenbruiloft-1 Final-0006 Feestelijke-buitenbruiloft-2 Final-0008 Final-0009

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Wij zijn getrouwd omdat wij de rest van ons leven samen willen delen. Heel cliché, we weten het. Maar we zijn vooral getrouwd omdat we onze liefde willen vieren. En zoals Jelle zegt, als je het doet, doe het dan goed.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik had via via wel eens gehoord van de winkel Assepoester in Arnhem. Ze verkopen daar leuke trouwjurken, lekker eigenzinnig. Toen ik vorig jaar een weekendje met mijn moeder in Arnhem was, zijn we even binnengestapt. Voor dat ik het wist had ik trouwjurken aan.

Een week later terug gegaan met mijn moeder, schoonmoeder en beste vriendin en toen echt gekozen voor mijn jurk. Niet wat ik had verwacht of zocht maar wel helemaal ik. Een kanten jurk met mooie sleep. Ik ben nog steeds verliefd!

Feestelijke-buitenbruiloft-3 Final-0013 Final-0015 Feestelijke-buitenbruiloft-4 Final-0018 Final-0019 Feestelijke-buitenbruiloft-5 Final-0020 Final-0023 Feestelijke-buitenbruiloft-6

Hoe zag jullie dag er uit?
Wat we beide graag wilden was een relaxte dag, zonder al te veel gehaast. Dit is zeker gelukt. Jelle kwam mij ophalen uit het hotel, waar ook mijn familie was verzameld. Daarna foto’s gemaakt voor kasteel Hoge Vuursche en in de bossen van Lage Vuursche.

Jelle werd weggegeven door zijn moeder en ik door mijn vader. Mijn moeder en de ambtenaar van de burgerlijke stand hebben samen het wettelijk huwelijk verzorgd. Mijn opa en oma hebben de ringen aan ons gegeven. Daarnaast zijn we ook voor God getrouwd. Goede vriend van Jelle; Arte, heeft de preek verzorgd en daarna samen met Jelle zijn ouders gebeden voor Gods zegen. Precies zoals we wilden, omringd door vrienden en familie. Ook betrokken in de trouwceremonie.

Hierna was er TAART! Heel veel taart, gebakken door lieve familie, vrienden en collega’s & cliënten. Ik heb zelf de dag ervoor ook nog een taart staan bakken. Tijdens de receptie was er ruimte voor ontspanning en spelletjes. Groot favoriet was het boogschieten! Daarnaast hadden onze ceremoniemeesters een polaroidcamera geregeld, dus iedereen ging gezellig met elkaar op de foto. Voor ons een speciaal detail was dat mijn stiefvader speciaal een bruiloftsbiertje had gebrouwen. Samen met Jelle lang van te voren bezig geweest met het soort bier en de smaak er van. We hebben samen veel muzikale vrienden, een deel hiervan heeft de muziek tijdens de ceremonie verzorgd, weer andere speelden op de receptie. Waaronder ook de band van Jelle. Hij heeft zelf ook nog heerlijk mee gespeeld.

Na de receptie bleven de daggasten over, samen met hen hebben we genoten van een heerlijke BBQ, ijsjes van het ijskarretje en het kampvuur.

Feestelijke-buitenbruiloft-8 Final-0030 Final-0032 Feestelijke-buitenbruiloft-10 Final-0039 Final-0041

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben vooral op het aantal mensen bezuinigd. Op de locatie en de manier van trouwen wilden we niet bezuinigen dus hebben we gekozen voor met minder mensen, maar wel om met diegenen die ons dierbaar zijn, een onvergetelijke bruiloft te hebben.

En waarop juist niet?
We hebben niet bezuinigd op de locatie. Sinds het moment dat wij het vorig jaar mei het in het echt zagen, wisten we zeker dat we daar wilden trouwen. Ook op het eten en het drinken hebben we niet bezuinigd. Niemand mag wat te kort komen op zo’n dag.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Veel van de aankleding is geregeld door de locatie en onze ceremoniemeesters. De locatie heeft alle lampionnen, fakkels en bloemen verzorgd. Ook het prachtige prieeltje waar wij zijn getrouwd is van hen. De slingers, ballonnen, wegwijzers etc hebben de ceremonie meesters geregeld.

Ik had zelf de bellenblaas voor de ceremonie bij de Hema gekocht en de vlaggetjes bij weddingdeco.nl, hier kwamen ook veel van onze caketoppers vandaan. En het gastenboek met houten hartjes. Ook mijn ‘boeket’ van ballonnen waarmee ik binnenloop bij de ceremonie heb ik bij weddingdeco.nl gekocht.

Feestelijke-buitenbruiloft-9Final-0044 Feestelijke-buitenbruiloft-11 Final-0046

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Lekker doen wat jullie zelf willen! Wij zijn op vrijdag de 13e getrouwd, hebben praktisch alles anders gedaan dan onze beide families gewend zijn en iedereen vond het geweldig. Al moest er hier en daar wel aan gewend worden dat het ‘anders ging als anders’.

En het betrekken van dierbare bij de hele dag en voorbereidingen maakt het extra bijzonder. Het wordt op die manier intiemer en echt van jezelf.

Leveranciers
Locatie: Feel Good Tentevent
Visagie en haar: Tres Jolie Visagie
Fotografie: Raisa Zwart Photography
Jurk: Assepoester
Pak: Mulder Mode
Illustratie op de kaart: Madelon Koelinga
Kaart: eigen ontwerp van de bruid
Bruiloftsbier: Brouwerij de bevlieging uit Waddinxveen
Taarten: door verschillende vrienden, familie en collega’s & bewoners van Larazorg
Versieringen: Weddingdeco.nl