Van ontwerp naar pronkend om je ringvinger. Hoe gaaf is het om handgemaakte trouwringen te laten maken?! In deze blog bespreken we de 4 fases van dit bijzondere proces.

Om de fases helder en correct voor je op een rijtje te krijgen, hebben we twee fantastische vakvrouwen ingeschakeld. Onze lievelingsleveranciers Ellen en Lotte van Oogst goudsmeden. Zij hebben een winkel met atelier en jarenlange ervaring in het ontwerpen en maken van handgemaakte trouwringen en sieraden.

Handgemaakte trouwringen Oogst sieraden - Girls of honour

Fase 1: Oriënteren

Dit klinkt natuurlijk heel logisch, maar we willen je op het hart drukken hier echt de tijd voor te nemen. Er is zoveel mogelijk! Het uitzoeken van een trouwring is een ontzettend persoonlijke keuze en het is een ring die je je leven lang draagt. Een blik op de trouwring en je belandt zo weer terug op het moment waarop jij en je geliefde de ring om elkaars vinger schuiven nadat jullie elkaar het ‘ja-woord’ hebben gegeven. Dat verdient aandacht en liefde! Gelukkig begrijpen Ellen en Lotte dat. Zij nemen dan ook ruim de tijd om jullie als bruidspaar te helpen met het uitzoeken van de trouwringen die perfect bij jullie passen.

Wist je bijvoorbeeld dat niet iedere kleur goud (geel, rosé, wit en rood) even mooi bij de tint van jouw hand past? Of dat een smalle ring beter bij je zou kunnen staan dan een brede? De lengte en breedte van je vingers, de grootte van je hand en knokkels, het speelt allemaal een rol bij het vinden van de juiste trouwring. Laat je goed adviseren. Gelukkig kun je dit gerust aan het team van Oogst overlaten. Deze top vakvrouwen hebben jarenlange ervaring en kunnen met geoefend oog zien wat het beste bij jouw hand past. Tijdens de afspraak laten ze je van alles passen, zodat je zelf kunt zien en ervaren hoe iets bij je staat.

Handgemaakte trouwringen Oogst sieraden - Girls of honour

Fase 2: Keuzes maken

Na de oriëntatiefase is het tijd om de keuze te maken. Dit klinkt misschien eng, want nu wordt het definitief! Maar no worries, bij de dames van Oogst goudsmeden word je fijn op je gemak gesteld. De adviezen zijn zo waardevol, dat het bijna voelt alsof je in plaats van een trouwring voor het leven, een toetje uitkiest van de menukaart. Oké, oké, dat is natuurlijk niet gelijkwaardig, maar je snapt het punt vast wel.

Qua stijl van de ringen is het volledig aan jullie wat jullie mooi vinden. Ga je voor een moderne klassieker of Bohemian ring? Laten jullie elkaars ringen volledig matchen of gaan jullie voor enkele details? De binnenkant van de ringen laten graveren met de trouwdatum of een bijzondere tekst, maakt jullie trouwringen nog unieker. Bij Oogst gebeurt het graveren met de hand. Wauw, wel even wat mooier dan het standaard lettertype!

Ellen en Lotte: ‘Kies waar jullie blij van worden en wat goed voelt. Dat is het belangrijkste!’

Handgemaakte trouwringen Oogst sieraden - Girls of honour

Fase 3: Wachten

Pfoe, de keuzes zijn gemaakt en nu is het wachten geblazen. Op het eerste oog misschien de minst leuke fase, maar als je eens bedenkt met hoeveel liefde, ambacht en vakmanschap het team jullie ringen aan het maken zijn, geloof me, dat is het wachten meer dan waard! Het maakproces duurt bij Oogst goudsmeden gemiddeld 4-6 weken. We raden aan om enkele maanden voor de bruiloft al een afspraak te maken, zodat je, na de oriëntatiefase, ruim de tijd hebt om tot een keuze te komen.

Fase 4: De ringen bewonderen

Yes, daar is dan eindelijk het moment suprême! De handgemaakte trouwringen zijn af en jullie mogen ze komen passen en bewonderen. Wat vanuit een ontwerp is ontstaan, gemaakt is met liefdevolle en ambachtelijke handen, ligt nu in jouw handpalm. Hoe gaaf?!

Handgemaakte trouwringen Oogst sieraden - Girls of honour

De duurzame trouwringen van Oogst

De trouwringen die Oogst ontwerpen en smeden, zijn gemaakt van in Nederland gerecycled goud en er wordt gewerkt met conflictvrije diamant. Voor Ellen en Lotte is milieu en klimaat erg belangrijk en staan volledig achter duurzaamheid. Je kunt ook eigen goud laten omsmelten, bijvoorbeeld van erfstukken of familiestukken en laat het samenvoegen. Duurzaam, maar ook symbolisch en met een mooie betekenis. Wil je hier meer over weten? Lees dan dit artikel.

Kies voor handgemaakte trouwringen

En, nieuwsgierig geworden? Bezoek de website van onze lievelingsleverancier Oogst en ga passen!

Foto’s: Oogst goudsmeden