Wat doe je als je niet graag in het middelpunt van de aandacht staat? Dan kun je bijvoorbeeld een super relaxte bruiloft organiseren! Robert en Larissa laten zien hoe zij dit hebben gedaan en dat wil je echt zien. 

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Op 3 oktober zouden wij tien jaar samen zijn en dat vonden we een goede reden voor een feestje. We staan alleen niet graag in het middelpunt van de aandacht, maar we wilden ons jubileum wel graag vieren met vrienden en familie. En ik wilde toch wel graag Robbert zijn achternaam dus dan maar een bruiloft! We wilden graag buiten trouwen en omdat drie oktober een beetje tricky zou zijn met het weer trouwden we een paar maanden later op acht september. Een goede beslissing, want we hadden echt mooi weer.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik had een afspraak gepland met een bruidszaak in Arnhem samen met mijn twee zussen en mijn moeder. De winkel viel helaas erg tegen en ik liep na nog geen uur teleurgesteld naar buiten. Mijn zus vond op Google nog een bruidszaak in Arnhem en daar konden we meteen terecht. Ze hadden daar wel mooiere jurken, maar helaas niet wat ik zocht. De verkoopster tipte dat er nóg een bruidszaak in Arnhem zat en om kwart voor vijf, een kwartier voor sluitingstijd, stonden we bij D’Amore in de winkel. Mijn blik viel meteen op een jurk, omdat deze iets roze van kleur was en afstak bij de rest. Precies hetgeen waar ik naar zocht!

Eigen bruiloft organiseren Girlfsofhonour.nl

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
Wat een lastige vraag! We hebben zó ontzettend genoten van de bruiloft! Na ieder onderdeel dacht ik; oh yes, nu is het al weer tijd voor dit. Tegelijkertijd vond ik het ook jammer dat het vorige onderdeel alweer was afgelopen. De tijd gaat zo snel op zo’n dag! Ik keek erg uit naar het feest ’s avonds met de band, omdat dan alle spannende dingen achter de rug zouden zijn. Maar ik denk toch dat ik de lunch en de barbecue het leukst vond. Ik houd van eten en we hadden tijdens dit moment ook alle tijd om lekker te kletsen met iedereen.

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
De zenuwen begonnen al een dag van tevoren, omdat we die middag alvast alle meubels en decoratie buiten mochten zetten. Ik als perfectionist had dit graag zelf in de hand. Die avond sliep ik samen met mijn moeder bij mij thuis en Robbert sliep bij zijn ouders. In de avond begon het te stortregenen en ik was bang dat de styling in het water zou vallen. Uiteindelijk heb ik toch maar de feestlocatie gebeld om te vragen of we langs moesten komen om de spullen binnen te zetten, maar gelukkig hadden zij dit zelf al gedaan. Die nacht sliep ik niet al te best en ook in de ochtend was ik super zenuwachtig. Totdat mijn vriendin kwam om mijn haren te doen. Daarna kwam de visagist en was ik plotseling de rust zelve.

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Ik vond het zo leuk om de bruiloft te organiseren! Robbert heeft daarom eigenlijk ook alles aan mij overgelaten. Hij vertrouwde er wel op dat het goed zou komen. We hebben wel samen beslissingen gemaakt hoor, maar ik kon lekker de regelmiep uithangen. Dat is iets wat ik graag doe, omdat ik het niet zo goed uit handen kan geven. Wij hadden daarom ook geen ceremoniemeester. Alleen iemand die het aanspreekpunt zou zijn op de dag zelf, zodat Robbert en ik niet gestoord hoefden te worden. Ook heb ik hulp gehad van de weddingplanner van de feestlocatie. Na de bruiloft viel ik ook wel een beetje in een gat. Ik was een jaar lang druk geweest met plannen en moest nu mijn zinnen ergens anders op weten te zetten.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hadden van tevoren afgesproken dat we gewoon zouden doen wat we leuk vonden. We wilden niet dat we achteraf konden zeggen dat het eten iets uitgebreider mocht of dat de muziek tegenviel. Dan betalen we liever wat meer. We hebben bijvoorbeeld op het laatste moment besloten om een Photobooth te huren. We zaten al redelijk aan ons budget, maar omdat de fotograaf niet bij het avondfeest zou zijn, vonden we het toch leuk dat er plek was voor gekke foto’s.

En waarop juist niet?
We hebben vooral niet bezuinigd op bloemen. Dit vond ik toch wel heel belangrijk en dat maakt het zo veel feestelijker. Daarbij hebben we diverse meubels, kussens en kleedjes gehuurd om de plek nóg gezelliger te maken.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
We hebben een aantal dingen bij Wedding Deco gekocht, zoals de lampionnen, de glazen buisjes waarin de confetti zat en de prikkertjes voor het eten. De pompoms en de tipitent zijn van Ali Express en de bloemen zijn verzorgd door Bloemenzo Joyce. En de meubels, kleedjes, kussens en welkomstbord zijn van Happy Vintage.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Doe vooral waar je je zelf prettig bij voelt. Er zijn een hoop clichés rondom trouwen, maar de tijden zijn veranderd. Je hoeft niet meer de vrienden van je ouders uit te nodigen, de taart samen aan te snijden, je boeket weg te gooien of een strakke planning te hebben omdat je nog naar de fotoshoot, het gemeentehuis, de kerk en de feestlocatie moet. Wij hebben alles op 1 plek gedaan en dat gaf zo veel rust.

Waar gaat de huwelijksreis heen?
Wij zijn 2 dagen na de bruiloft vertrokken naar Cyprus. Volgens de Griekse legende het eiland van Afrodite, de godin van de liefde (bij toeval 😉 ). Heerlijk om samen even na te genieten en op te laden.

Leveranciers:
Fotograaf/videograaf: Anouk Fotografeert
Bloemen: Bloemenzo Joyce
Feestlocatie: Gasterij de 7 Heuvels in Wezep
Make-up: Schoonheidssalon Beyoutiful
Jurk: D’Amore
Pak: HKC Hony
Aankleding: Happy Vintage
Decoratie: Wedding Deco
Band: Dean and the Moonboys
Photobooth: Jongens van de PhotoBooth