Trouwen met de liefde van je leven is een waar sprookje, maar het plannen daarentegen… Euhm, dat is weleens een dingetje. Het plannen van de mooiste dag van jullie leven kan ook de nodige irritaties met zich meebrengen. Maar geen paniek, want wij geven vijf tips om echt samen je bruiloft te plannen. En ja, dat kan zonder irritaties of in ieder geval zo min mogelijk. 

Tip 1: Maak een feestje van je bruiloft plannen

Niet alleen de bruiloft is een feestje, de weg ernaartoe is dat eigenlijk ook al. Maak er daarom samen een feestje van. Jullie gaan samen trouwen en dan is het eigenlijk ook heel logisch dat je samenwerkt aan de voorbereidingen. Misschien ziet je lief het niet zitten om uren door te brengen op Pinterest. Koop dan bijvoorbeeld een leuk trouwmagazine (die van ons bijvoorbeeld ;) ) en blader daar doorheen met een goed glas wijn erbij.

Maar denk ook aan het bezoeken van leuke trouwbeurzen. En ja, die bestaan echt! Onze favorieten zijn Engaged, Verliefd & verloofd en Trouwfestival. Of wat denk je van een plannymoon, een vakantie om je bruiloft te plannen? Genoeg manieren dus om van je bruiloft plannen en feestje te maken!

Tip 2: Budget voor je bruiloft plannen

Helaas gaan veel ruzies tijdens het plannen van een bruiloft over geld. Het is daarom belangrijk om van te voren een realistisch budget samen te stellen. Een bruiloft kost nou eenmaal veel geld en weet je wat: dat mag ook! Jullie verdienen een dag waar je met veel plezier naar terug kan kijken. Het is niet de bedoeling dat jullie je in de schulden werken, maar je wilt ook niet terug kijken en denken: dat viel tegen…

Keuzes maken is daarom ontzettend belangrijk. Houden jullie niet van taart? Voel je dan niet verplicht om er een te nemen. Besteed dat geld bijvoorbeeld aan kleding als je dat heel belangrijk vindt. Ben je wel dol op taart net zoals ik? Doe eens gek en trakteer jezelf op twee taarten. Een goede weddingplanner kan je helpen met het waarmaken van je droombruiloft binnen je budget. En is wat ons betreft daarom onmisbaar voor het plannen van je bruiloft.

Tip 3: Compromissen sluiten

Natuurlijk wil je niet veranderen in een bridezilla, maar het overkomt de beste. Ben je alleen aan het stressen? Ontwijkt zelf je beste vriendin je en merk je dat elk gesprek met je partner over de bruiloft uitdraait op ruzie? Dan is het echt tijd om aan de bel te trekken en een stap achteruit te doen. Binnenkort geef je elkaar het ja-woord en beloof je de rest van je leven samen te delen. Een heel leven lang is niet niets en dat betekent dat je compromissen zal moeten sluiten.

Die compromissen maak je als het goed is nu al in je relatie. Het is dan ook logisch dat je dit ook doet tijdens het plannen van je bruiloft. Het is de bedoeling dat jullie trouwdag straks een vertegenwoordiging is van jullie liefde samen. Dat is toch freaking awesome?! Is je partner dol op roze en romantiek en ben jij meer van het stoere en industrieel? Combineer die dingen dan vooral samen, want er komen echt de mooiste bruiloften uit.

Tip 4: Maak het jezelf makkelijk

Eerlijk is eerlijk, het is natuurlijk hartstikke leuk om je creabea skills uit de kast te halen voor je bruiloft. Maar dit kan weleens vies tegen vallen. Tja, en dan ben je niet alleen een hoop tijd kwijt, maar ook geld. Grote kans dat het flink wat irritaties oplevert als jij je lief een klein beetje moet dwingen om mee te knutselen. Er zijn ontzettend veel professionals in de trouwbranche en dat is echt niet zomaar. Het zijn mensen die hun vak verstaan en die jou kunnen helpen om je droombruiloft werkelijkheid te maken.

Aan die expertise hangt natuurlijk een prijskaartje, maar ongeacht wat je budget is er is altijd wel iets mogelijk. Als je een expert bent in DIY kun je er natuurlijk zelf mee aan de slag, maar in elke ander geval is het wijs om het uit handen te geven. Dat levert niet alleen het gewenste resultaat op, maar ook een hoop rust. Die tijd kun je weer mooi gebruiken om te genieten van de voorbereidingen.

Tip 5: Blijf daten

Dat je gaat trouwen is ge-wel-dig en het is daardoor makkelijk om jezelf te verliezen in de bruiloft-bubble. Toch is het belangrijk om leuke dingen te blijven doen samen met je lief, maar ook met je vrienden. Door alle drukte schiet het er allemaal weleens erbij in, maar blijf lekker daten. Misschien is je budget een stuk kleiner door het plannen van je bruiloft en zal je iets creatiever moeten zijn. Gelukkig zijn er een hoop leuke dingen die je kan doen waar je geen vetpot voor nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan romantische dates in huis. Op die manier draait het niet alleen maar om het plannen van de bruiloft en is het extra leuk als jullie er wel mee bezig zijn.

Coverfoto: Melissa Vermeulen

Meer tips voor het plannen van je droombruiloft

Getagd in Bruiloft plannen