Hebben jullie even weinig geld? Of wil je gewoon lekker samen thuis zijn? Wij geven tips voor romantische dates in je eigen huis…

Als we denken aan een romantisch avondje dan denken wel al gauw aan dineren in een chique restaurant. Of aan een nachtje in een andere stad… Dat is natuurlijk ook allemaal ontzettend romantisch! Maar een romantisch plekje thuis creëren is eigenlijk net zo leuk en stiekem misschien wel veel leuker…

Wij hebben daarom speciaal voor jou een aantal ideeën verzamelt voor romantische dates in je eigen huis.

1. Zelfgemaakt smaakt naar liefde

Liefde is altijd het geheime ingrediënt en dat geldt al helemaal als het gaat om lekker eten. Dus pak een van Jamie Oliver’s boeken uit de kast of zet een kook dvd’tje op en release your inner keukenprinses. En ook de aankleding mag niet vergeten worden. Jouw kookkunsten komen veel beter tot hun recht op prachtservies. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn, bij Xenos en Action scoor je al gauw iets leuks voor een laag prijsje. Dek de tafel vervolgens in de stijl van het menu en je waant je in no time in je favoriete restaurant. Zo kan je voor de Italiaanse keuken al la Vapiano kruidenplantjes op tafel zetten en het menu op een krijtbordje noteren.  En als je liever kiest voor sushi dan zijn bamboe accessoires weer ontzettend leuk!

2. Filmpje in de tuin

Stiekem kunnen we allemaal niet meer zonder Netflix, maar na uren je favoriete serie gebingewatched te hebben, is het romantische er hoogstwaarschijnlijk wel vanaf. Films kijken blijft natuurlijk wel leuk en al helemaal als je het s‘ avonds doet op een beamer in je eigen tuin. Dat brengt Netflix & Chill naar een heel ander niveau! Maak gebruik van de tools die je al hebt: een loungebank, hangstoel of kek tuinsetje. Pimp het vervolgens in de sfeer van de film. Denk: knuffeldieren op de bank voor bij de Lion King, maar vooral (bij elke film) heel veel kaarsen. Wat ook heel leuk is en misschien wel veiliger is het gebruik van kerstverlichting. Geen tuin? Dat is geen ramp. Op je balkon of binnen is dit vast net zo leuk.

3. Sauna in je eigen badje.

Een bad staat toch eigenlijk gelijk aan romantiek? Rozenblaadjes, badolie en je raadt het al: kaarsjes! Een romantisch plekje thuis creëren is eigenlijk zo gedaan, want met een leuk thema kan je veel kanten op. Probeer je thema niet alleen terug te laten komen in wat je ziet, maar ook in het voelen en horen. Want een bad nemen met de golven van de zee op de achtergrond is de kers op de taart. En al die romantiek hoeft niet alleen maar op speciale dagen of gepland plaatst te vinden. Uit onderzoek blijkt dat het element van verrassing goed is voor je relatie. Daarnaast ben je ook tevredener over je date, waarschijnlijk omdat je er geen verwachtingen over had!

Wat voor romantische dates plan jij thuis?

Coverfoto: Unsplash / Alisa Anton Photography