Bruidspaar Joelle en Michel hadden heerlijk weer op hun dag en maakten daar goed gebruik van. Een diner in de zon, gevolgd door een mooie ceremonie tussen de bomen. Kijk mee naar deze groene bruiloft in het bos!

 

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Na 4,5 jaar verkering waren we er wel aan toe om de grote stap te zetten, samen met God en de mensen die ons dierbaar zijn.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik had stiekem al een paar jaar een Pinterest bord met allerlei inspiratie voor onze bruiloft (mocht het er ooit van komen). Mijn droomjurk was ik dus al lang geleden tegengekomen. Ik hoopte zo dat hij ook buiten Amerika beschikbaar was en dat ik niet iets via internet moest bestellen. Gelukkig hadden ze hem bij Covers Couture in Utrecht. De jurk heet Penelope en is van het merk Watters. Gelijk na de eerste keer passen hebben we hem gekocht!

Hoe zag jullie dag er uit?
Onze dag is eigenlijk in tweeën gesplitst. Op 7 september hebben we het burgerlijk huwelijk gedaan, met daarna nog een taartje eten bij mijn ouders thuis. Daarna gingen we met een paar mensen naar de locatie om alles op te bouwen. Op 8 september was de ‘echte’ trouwdag. We hebben het zo gedaan omdat het burgerlijk huwelijk voor ons minder ‘belangrijk’ was dan het kerkelijk huwelijk. Zo heb je niet een dag vol met stress en heen en weer rijden, maar was het super relaxed.

Op 8 september heb ik zelf mijn make-up gedaan en onze vaste kapper kwam naar mijn huis om mijn haar en dat van mijn zussen te doen. Mijn beste vriendinnetje bracht mij met de auto naar de parkeerplaats van het bos, waar ik contact hield met de fotograaf of zij al op het plekje van de first look waren. Toen ben ik in mijn eentje gaan wandelen naar ons vaste plekje en hebben we elkaar in het bos voor het eerst gezien, met z’n tweetjes en de fotograaf. Daarna banjerden we lekker door de blaadjes (erg handig met een tule rok) en gingen we vanaf daar naar de locatie. Daar hebben we een taartje gegeten, tussendoor wat foto’s gemaakt, iedereen zat lekker te genieten in het zonnetje (of juist de schaduw; 28 graden!). We hebben gegeten aan picknick tafels en daarna moesten Michel en ik ons even verstoppen voor de kerkgasten die al aankwamen. Tijdens golden hour was onze kerkdienst, in een bosje, wat erg bijzonder was. Michels vader heeft onze kerkdienst geleidt en een vriendin van ons deed de preek. Zo had iedereen een aandeel in onze dag! Daarna stonden er overal vuurkorfjes klaar en kon er gedanst worden (maar veel mensen bleven lekker buiten genieten van het weer). Na het feest werden we uitgezwaaid onder begeleiding van het mooiste liedje van Assepoester (Dit is het dan) waarbij iedereen in stilte met kaarsen klaarstond, magisch! Daarna brachten mijn zus en zwager ons naar huis en zijn we eerst nog eventjes door de mcdrive gegaan voor een frietje.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben bezuinigd op vervoer, een trouwauto was voor ons niet zo belangrijk. Dus we hebben lekker met z’n tweeën in Michels autootje gecrosst vanaf de fotoshoot naar de locatie, en daar hebben we om het hoekje gewisseld van vervoer en zijn we op mijn fiets gesprongen. Sommige mensen dachten dat we vanaf Soest naar Ermelo waren gefietst.

Daarnaast hebben we ook bezuinigd op eten en de taarten. We hebben gezocht naar een locatie waar we zelf het eten mochten regelen en ook ’s avonds zelf zoutjes neer mochten zetten. Zo kun je zelf bepalen hoe duur het allemaal wordt. Mijn moeder kan heerlijk koken, dus die heeft voor 100 euro een perfect salade buffet gemaakt! De taarten zijn gemaakt door Michels moeder en een kennis uit de kerk. Mijn broer heeft de muziek geregeld tijdens het feest, dus dat scheelde ook weer in kosten voor een DJ.

Ik heb zelf mijn make-up gedaan en mijn sandaaltjes waren van de Zara, ik had geen sieraden behalve oorbelletjes van mijn oudtante. Dit waren geen bewuste bezuinigingen, maar het paste zo beter bij me. Nog een onbewuste bezuiniging: trouwringen. We kwamen een mooie deal tegen toen we eigenlijk niet eens op zoek waren en het waren precies de ringen die we wilden.

Ik wilde geen bloemen op de bruiloft, alleen maar groen. Dat scheelde ook wel in de kosten.

En als laatste: ik ben grafisch vormgever, dus ik heb zelf alle stationery gemaakt en maak zelf mijn trouwalbum.

En waarop juist niet?
Ik wist al heel lang dat ik Danique van Oak & Fir wilde als fotograaf. Ik heb haar dan ook gelijk een berichtje gestuurd toen Michel me ten huwelijk had gevraagd! Verder hebben we qua styling en stationery niet heel erg bezuinigd, we wilden dat alle details gewoon klopten. Nu scheelt het dat ik dol ben op de kringloop, dus dat het dan automatisch niet zo duur wordt.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Ik heb alle versiering en aankleding zelf bij elkaar gesprokkeld. Een paar dingetjes geDIY’t, zoals de naamkaartjes tijdens het diner (een klein flesje met briefje en gouden glitters, ik heb me meerdere malen afgevraagd waarom ik dat ook alweer wilde terwijl ik het aan het maken was) en verder heb ik een aantal dingen geleend of gehuurd, zoals de borden tijdens het diner en de gouden kandelaren.

De versiering in het bosje waar onze kerkdienst was is erg minimaal gebleven. Een paar kandelaren voor het gangpad, kerstlampjes (werkt altijd), een paar gouden slingertjes en verder was het al een prachtig plekje van zichzelf.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Het klinkt weer heerlijk cliche, maar doe vooral wat je zelf wilt. Natuurlijk hou je wel een beetje rekening met je dierbaren (zo wilden we eigenlijk op maandagochtend ons burgerlijk huwelijk gratis doen, maar een aantal mensen wilden er toch heel graag bij zijn dus hebben we het op deze manier gedaan), maar uiteindelijk is het wel helemaal jouw ding. Het is vaak normaal in Nederland dat de bruidegom je ophaalt bij je ouderlijk huis, ik moest er niet aan denken. Sommigen moesten hier een beetje aan wennen, maar uiteindelijk zag iedereen dat het zo precies in onze dag paste.

En ik heb een beetje spijt dat we geen videograaf hebben genomen (tsja, geen centen), dus als je die mogelijkheid hebt: doen!

En een laatste tip: het is heel makkelijk om het van tevoren allemaal heel groots te maken in je hoofd en te gaan stressen. Ik keek al jaren uit naar mijn bruiloft. Uiteindelijk is het natuurlijk een prachtige dag, maar het blijft ook gewoon een dag samen met je beste vrienden en je familie, waarbij je gezellig bij elkaar bent en gewoon pret maakt met z’n allen. Je blijft gewoon jezelf, maar dan met een iets mooiere outfit.

Lijstje van vendors:

Locatie: Hoeve Kindergoed in Ermelo
Styling & Stationery: door de bruid zelf, www.bladergoud.nl
Fotograaf: Danique van Kesteren, Oak & Fir
Jurk: Covers Couture
Pak: Suitsupply
Haar: SluijterKappers
Haarbandje: AcuteDesigns
Decoratie: Inspire Styling
En: Travelling Tableware
Boeket en groen: Beleving Soest
Taarten: Albertine Blauwendraat en moeder van de bruidegom