Vroeger, toen ik klein was en ik nog elke dag met twee paardenstaartjes naar school ging – bij elkaar gehouden met van die felgekleurde balletjes – brak ineens de tijd van fluor-kleuren aan. Deze trend noemen we inmiddels neon en is sinds een jaar of twee terug van weggeweest. Zo blij als dat kind van jaren geleden, ging ik op zoek hoe je daar je bruiloft mee kunt laten shinen. 

Neon trouwkaarten en stationery

Trouwkaart met fluor geel Trouwkaart met fluorescerend roze Trouwkaart met neon rozeKaarten en foto’s: Huis van Mijn

Ik zie ze steeds vaker voorbij komen, trouwkaarten met een neon-kleur. Zodra ik dit in de brievenbus krijg, is voor mij het feestgevoel begonnen. Want die uitnodiging, daar begint het allemaal mee. Vive la Fiesta!

De neon bruid compleet met trouwjurk en sluier

Ines andforlove te koop bij Wild at heart bridal
Trouwjurk en foto: & for love

Een bruid in neon-bruidsjurk? Nêh, denk je waarschijnlijk. Maar de tegenstellingen maken deze jurk van & for love zo bizar mooi, dat ik ‘m het liefst vandaag nog zou willen kopen… Wit met een vleugje neon, eenvoudig en gewaagd, elegant en stoer. Ik voel deze jurk tot diep in m’n tenen…. Ha ha, lekker poëtisch en misschien ben ik wel de enige die dit heeft, maar snap je een beetje wat ik bedoel? Je koopt ‘m bij Wild at heart bridal in Nijmegen.

birdcage-veil-geel Chad cress
Foto: Chad Cress

Twee jaar geleden schreef Maartje al eens een blog over birdcage veils met o.a. deze vrolijke gele. Daar moest ik direct weer aan denken toen ik op zoek ging naar inspiratie voor een neon-bruiloft. Ik heb overal gezocht, maar deze is volgens mij niet meer te koop. Wel kun je op Etsy terecht voor een heleboel andere toffe gele birdcage veils.

De neon bruidegom met bretels en bow tie

bruidegom met paarse bretels
Styling: Proud Mary Foto: Van kaartjes tot kiekjes

Het leuke van de neon-trend is dat ook de heren heel gemakkelijk kunnen aansluiten. Bijvoorbeeld met deze pimpelpaarse bretels of de knalroze bow tie. Oh en als we toch bezig zijn, let ook even op deze neon groene corsage en de nagels van de bruid.

Felgekleurd Bruidsboeket

Cate-and-Richard_The-Image-Garden-Photography_0115
Foto: Sharron Gibson Photographer

Ga je voor een neon bruiloft? Denk dan ook aan een felgekleurd boeket, zoals deze met roze, oranje en geel. De linten om het boeket maken het af!

Neon decoratie voor je bruiloft

Fieste neon styling bruiloft
Styling: Te leuk trouwen Foto: Raisa Zwart

Denk jij aan een jungle thema voor je bruiloft? Zelf vind ik het contrast tussen natuurlijk groen en lekkere felle kleuren een leuke combi. Hier word je toch blij van?

Cheers in neon roze

Deze roze party-prikker maakte Joehoee voor ons. Leuk voor in de cocktailglazen. Blijft het niet goed zitten? Knip dan rietjes op het juiste formaat en steek ze erin.

neon kaarsen
Foto: Rob Tarren

De combi neon met zilver is ook een fijne. Ik zag afgelopen weekend in Porto, een aantal meiden in de metro met deze combinatie op hun nagels en bij deze kaarsen vind ik het ook tof!

neon kaarsen DIP DIY van Interior Junkie

Op Interior Junkie vond ik een DIY om deze neon dip kaarsen zelf te maken.

honeycombs in neon kleuren
Foto: Sharron Gibson Photographer

Felle kleuren komen extra goed uit met wit. Honeycombs zijn er in alle soorten en maten, dus dat helpt bij het stylen van je neon-bruiloft.

bruilofttrend-neon-letterlampen-2 Foto Kaity BrawlyFoto: Kaity Brawley
neon-lamp-banaan-bruiloft Electric ConfettiFoto: Electric Confetti

Marit schreef deze week al over neon-lampen op je bruiloft en zocht uit bij welke websites je die kunt bestellen. Disco-ballen erbij en je jaren 80 feestje is aan! En zodra je bruiloft voorbij is, kunnen ze hup, aan de muur boven de bank.

fotobusje Saykaas met neon letters

Of huur deze fotobus van Saykaas voor op je bruiloft inclusief de Neon-letter-verlichting :D

Trouwfoto’s met een neon-tintje

Trouwfoto met rookbom rookbommenFoto: Bureau Cocoon

De finishing touch voor een neon-bruiloft? Rookbommen! Heel vet voor je trouwfoto’s.

Gaan jullie je bruiloft een neon touch geven?

Cover foto: Sharron Gibson Photographer