Elegant en o zo classy, als je niet helemaal gesluierd wilt op je grote dag maar toch iets extra’s aan je outfit toe wilt voegen is de birdcage veil misschien iets voor jou. Het is een klein sluiertje dat je bovenop je hoofd of aan de zijkant vastzet in je haar en half over je gezicht valt.  In tegenstelling tot een grote sluier, waar je al gauw 150 tot 200 euro voor betaalt, hoeft de birdcage veil helemaal niet veel te kosten en kun je er alle kanten mee op.

De birdcage veil werd populair in de jaren 40 en 50 en was toen ook veel in het straatbeeld te zien, inmiddels is deze sluier al een tijdje helemaal terug van weggeweest en wordt gedragen door bruiden met verschillende stijlen. De birdcage veil doet het goed bij een moderne jurk, maar is ook helemaal in z’n element bij een korte vintage trouwjurk.

Klik op de foto’s om ze direct online te shoppen!

De kortste sluier onder de birdcage veils is de zogenaamde blusher veil. Dit sluiertje zet je vast aan de zijkant van je hoofd en valt net over je ene oog heen.

birdcage veil blusher birdcage veil blusher floral birdcage veil blusher handmade flowers
Foto’s: Batcakes Couture, Blair Nadeau Millinery, Mignonne Handmade

Het iets grotere formaat draag je wat meer naar achteren en bedekt ook meer van je gezicht. Hij valt over je ogen en tot op je wangen. Je kunt deze sluier midden op je hoofd vast maken of meer naar de zijkant.

birdcage veil crystal lace birdcage veil janniebaltzer
Foto’s: January Rose Bridal, Jannie Baltzer

De langste birdcage veil komt tot op je kin en wordt ook wat meer naar achteren op je hoofd vastgezet. Hij kan wijd om je hoofd zitten of juist wat sluiker vallen.

birdcage veiltulle birdcage veil with silk bow blusher
Foto’s: Melinda Rose

Dan is er nog de bandeau veil, deze sluier maak je aan beide kanten van je hoofd vast en kun je in verschillende lengtes laten vallen.

bandeau veil birdcage veil bandeau handmade
Foto: Artikal handcrafted Millinery, Chic Vintage Brides

Heb je een kleurenthema op je grote dag? Voeg dan een spannende touch aan je jurk toe en ga voor een gekleurde variant.

birdcage veil roze birdcage veil geel
Foto’s: Be Chic, Chad Cress

Op internet zijn een hoop unieke birdcage veils te vinden in alle prijsklassen. Voer op etsy.com de zoekterm ‘birdcage veil’ of ‘blusher veil’ in en je vind er plenty. Heb jij al een leuk exemplaar op het oog?