Lange tijd dacht ik: och, we hebben nog wel even voordat we trouwen. Nog genoeg tijd om de laatste puntjes op de i te zetten. Maar ineens breekt de trouwmaand dan toch aan en dan moet alles gereed zijn!

(Foto van Dario Endara Photography)

Mijn lief vroeg mij precies een jaar voor onze trouwdatum ten huwelijk. Snel daarna was ik al in de weer met trouwmagazines en -websites. Zo plukte ik ook een trouwchecklist van het web. Daarin staat wat je allemaal moet doen als je meer dan 6 maanden voor je bruiloft zit, als je tussen de 6 en 1 maand voor je bruiloft bent en wat je in de laatste maand voor je trouwen allemaal nog kunt doen.

Voor mij is de trouwmaand nu aangebroken, dus hèt moment om de checklist er nog eens bij te nemen. En dan zie ik dat er maar liefst drie dingen bij + 6 maanden staan, die we nog niet hebben gedaan! Het gaat om het schrijven van 1) de trouwgeloftes en 2) de bedankspeech. Daarnaast zouden we de toegangswegen tot de locaties nog moeten controleren, maar dat vind ik een belangrijke om vlak voor de trouwdag nog even te doen. En dat schrijven… ga ik vanmiddag dus gauw maar eens doen!

Bij 1 maand voor de bruiloft mist er ook nog een vinkje, namelijk bij: ‘schoenen inlopen’. Ik heb er maanden geleden nog wel drie uitroeptekens achter gezet! Inmiddels heb ik mijn trouwhakjes pas één keer aangehad. Maar ja, ik moet natuurlijk ook steeds opletten dat mijn aanstaande niet thuis is of bijna thuis komt, als ik ze proef draag…

Tot slot staan er in de checklist dan nog een aantal zaken die ik pas op een bepaalde dag kan afvinken, namelijk op de trouwdag zelf! Ik denk dat ik de checklist voor die dag maar even print, want of ik met alle spanning, zenuwen en emoties te zijner tijd nog weet waar ik allemaal aan moet denken? Geld voor in de kerk meenemen, reserveschoenen, de speech, zakdoekjes… en natuurlijk niet te vergeten: de trouwringen!

Ben jij klaar voor jullie trouwdag? Online zijn er verschillende afstreeplijstjes te vinden. Combineer er een paar en je hebt alle belangrijke to do’s wel te pakken. Check natuurlijk ook de Girls of honour checklist.