Trouwen op het strand klinkt als iets wat je alleen in het buitenland kunt doen. Maar niets is minder waar! Theone en Richard bewijzen met hun originele bruiloft het tegendeel.

Trouwen op het strand 1.1Trouwen op het strand 3Trouwen op het strand 2

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Wij zijn getrouwd omdat we iedereen wilden laten zien hoe blij we met elkaar zijn. We wilden onze intentie uitspreken om voor altijd bij elkaar te blijven, met onze vrienden en familie als getuigen. Ook naar de kinderen van Richard toe vonden we dat belangrijk.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik vond het erg lastig om een jurk te vinden. Ik wilde wel een witte jurk, maar met ‘echte trouwjurken’ heb ik niet zoveel. Daar voel ik me niet mezelf in. Maar ik wilde ook geen flodderende strandjurk. Een maandje of twee, drie vóór de grote dag zag ik een design van Mijke Ebbers. Zij ontwerpt de jurken voor onze flamencogroep, en ze had net een proefmodel gemaakt in cyclaamroze met witte stippen. Ik was er meteen weg van, maar omdat Mijke geen tijd had om de jurk voor mij in het wit te maken, heb ik dat gevraagd aan Nicolette Westhof die ook flamencokleding maakt. Ze kreeg hem net op tijd af…!

Trouwen op het strand 4trouwen op het strand 6Trouwen op het strand 5Trouwen op het strand 7

Hoe zag jullie dag er uit?
Onze dag was een super relaxte, zonovergoten, vrolijke stranddag. Niemand wist dat we een cabaretier (Jelle Kuiper) als babs hadden ingehuurd, dus iedereen werd tijdens de ceremonie op het verkeerde been gezet. Er werd veel gelachen, maar er waren ook tranen toen Richard en ik onze zelfgeschreven geloften uitspraken. We hadden gigantisch veel geluk met het weer waardoor de ceremonie op het terras kon worden gehouden. Er was een springkussen voor de kinderen en een vliegerworkshop, er gingen zelfs kinderen de zee in. Iedereen zat op het terras te kletsen, te eten, te drinken, muziek te maken. Er heerste een fijne vakantiestemming, en aan het einde van de dag zag ik een heleboel zonverbrande neuzen.

Waar hebben jullie op bezuinigd? En waarop juist niet?
Ik geloof dat we niet veel hebben uitgegeven aan versiering. Een paar slingers en ballonnen, mooie linten, een bloemetje op de terrastafels, dat was het wel. We vonden de locatie zo al bijzonder genoeg. Waar we niet op hebben bezuinigd, is eten en drinken. Ook zijn we op een zaterdag getrouwd, wat extra kosten met zich meebracht, maar we wilden graag dat het voor iedereen mogelijk was om erbij te zijn. De meeste gasten kwamen op vrijdagavond al en maakten er een weekendje van.

Trouwen op het strand 8Trouwen op het strand 10Trouwen op het strand 9Trouwen op het strand 11

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Mijn gouden tip: blijf bij jezelf en laat je niet opjutten door mensen die zogenaamd weten hoe het moet. Lekker sparren met vriendinnen of met je moeder is heerlijk, maar doe het uiteindelijk zoals jij en je aanstaande het voor ogen hebben. O, en kijk vooral geen hysterische programma’s als ‘Say yes to the Dress’! Daar word je helemaal naar van. En als je, net als ik, bang bent dat je het overzicht verliest, huur dan een weddingplanner in, dat geeft je echt een hoop rust.

Leveranciers:
Weddingplanner: Marian Krook-Lievestro van Stralend Middelpunt
Locatie: Paal 19 Texel
DJ: Beam Sound & Light
Fotografie: Liselotte Schoo
Banketbakker: Het Wilde Keukentje van Mimi Eelman
Visagie en bruidskapsel: Salon Henri
Overnachting: Hotel De Cooghen
BABS: Jelle Kuiper