Normaal gesproken plan je je bruiloft natuurlijk in een paar maanden, maar wat als je een vakantie zou boeken om je bruiloft te plannen? De plannymoon!

Ik kwam het afgelopen week ineens tegen; de plannymoon. En ik vond het zo’n geniaal idee dat ik er een blog aan wil wijden. Want het plannen van een bruiloft is echt een flinke klus. Zeker omdat de meeste mensen (die niet zo slim zijn om een weddingplanner in te huren, haha) dit vaak doen naast hun vaste baan en gezinsleven. Maar wat nou als je een vakantie zou boeken om je bruiloft te plannen?

Wat is een plannymoon?

Het woord zegt het eigenlijk al een beetje; een combinatie tussen planning en een honeymoon. Je boekt een vakantie, liefst met z’n tweetjes, waarin je een groot gedeelte van de tijd besteed aan het plannen van je bruiloft. Misschien denk je nu dat ik gek ben geworden… maar dan ben je waarschijnlijk net verloofd en denk je nog dat dit een piece of cake gaat worden. Dan ga ik je nu vast een geheimpje verklappen; ik ken geen enkel bruidspaar die nog eens een bruiloft zou willen plannen, het is een hels karwei! En veel stellen merken dat het ze veel meer tijd kost dan ze in eerste instantie hadden gedacht.

Hoe organiseer je een plannymoon?

Daar zijn natuurlijk niet echt regels voor. Maar als ik het zou doen, dan zou ik er een conbinatie van maken. Plannen maar ook ontspannen. Ik denk dat je met een week ‘vakantie’ al een supergoeie start kunt maken met de planning van je bruiloft. Kies voor een locatie waar je niet steeds kriebels krijgt om toch iets anders te gaan doen, oftewel ga voor een stad die je al kent, of huur bijvoorbeeld een huisje in een bos.

Maak afspraken over de hoeveelheid tijd die je in de bruiloft steekt, en de tijd die je graag wilt ontspannen. Werken jullie liever in de ochtend? Gebruik dan de middag voor ontspanning. Zorg ervoor dat je van tevoren hebt bedacht waar je je informatie vandaan gaat halen. Neem bijvoorbeeld de eerste dag van je plannymoon de tijd om alle start-content op Girlsofhonour.nl te lezen. Nu weet je een beetje waar je kunt beginnen. Maak vervolgens op de eerste dag van je plannymoon ook een planning voor de rest van de week met realistische doelen. Het is bijvoorbeeld haalbaar om een selectie van 5 van jullie favoriete trouwfotografen te maken, maar niet om er al eentje te boeken in die week (al kun je natuurlijk wel de mailtjes vast sturen). Hetzelfde geldt voor al je andere leveranciers. En een andere tip? Neem VEEL tijd om te dromen over jullie bruiloft.


Kies voor je plannymoon een fijn huisje waar het niet erg is om een poos binnen te zitten!

Voorbeeld planning voor je plannymoon

Wil je toch nog meer inspiratie? Dan heb ik speciaal voor jou alvast een voorbeeld van een planning gemaakt.

Dag 1: Inlezen over het plannen van een bruiloft. Wat komt er allemaal bij kijken? Alle content van de startpagina’s van Girlsofhonour.nl lezen EN de videoserie bekijken (totaal zo’n 30 minuten). Wil je nog meer lezen? Check dan de blogs over de planning van je bruiloft.

Dag 2: Dromen over jullie ideale bruiloft. Hoe ziet die eruit? Blader door magazines en kijk bij de real weddings op Girlsofhonour.nl. Waar gaat jullie hart sneller van kloppen? Maak een plan voor jullie bruiloft.

Dag 3: Wat mag het kosten? Wat willen jullie totaal uitgeven? En wat vind je echt belangrijk om op jullie bruiloft te hebben? Maak een begroting.

Dag 4: Ga op zoek naar jullie favoriete leveranciers! Maak een selectie van ongeveer 4 leveranciers per onderdeel (bijvoorbeeld je trouwfotograaf, weddingplanner, bruidsboetiek, etc) en stuur hen een mailtje voor meer informatie. Mijn tip? Kies een Lievelingsleverancier! Die zijn allemaal door mij geselecteerd op kwaliteit, originaliteit en persoonlijkheid (ze zijn zo leuk!).

Dag 5: Wie gaan jullie helpen om van je bruiloft een feestje te maken? Huur je professionals in? Of vraag je je vrienden als ceremoniemeester?

Zo, nu ben je al een heel eind! Ideaal toch?