Romantisch, industrieel, warm en stoer: deze sprookjesbruiloft had het allemaal. Dit bruidspaar trouwde in een fort en versierde de locatie vol met kraanvogels, duizend kraanvogels om precies te zijn! Het resultaat wil je écht zien! 

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Het was de bekroning op onze liefde, we zijn 8 jaar samen. Ook hadden we wel zin in een flink feestje. Het huwelijksaanzoek van Wouter was echt heel romantisch en toch nog onverwachts. Hij heeft mij ten huwelijk gevraagd in Verona (Italie) op het kasteel Castelvecchio. Heel bijzonder!

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik wilde een bijzondere trouwjurk met een verhaal, waarvan er maar één was. Met mijn tweelingzus had ik een afspraak gemaakt bij Laura Dols Antieke trouwjurken in Amsterdam. Hier heb ik een aantal jurken gepast en mijn droomjurk gevonden! Het is een traditionele Catalaanse trouwjurk uit Barcelona. Ik heb de rug laten aanpassen zodat het ook echt een limited edition werd.

Hoe heb je je trouwpak gevonden? Welk pak is het?
Bij Roka in Groningen, ook ik had diverse zaken bezocht, maar kon niet echt wat speciaals vinden. Bij Roka begrepen ze mijn wensen. Hier lieten ze mij een pak van Pasini zien en dat was precies wat ik zocht. Deze was qua kleur ook perfect voor het thema. Er was er maar één van en gelukkig precies in mijn maat.

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
De first look was wel echt een heel bijzonder moment. We zagen elkaar onder een hele oude boom op het Fort Vechten. De locatie hadden we op een regenachtige zaterdagmiddag ontdekt en we wisten meteen dat we hier wilden trouwen. Zo gaaf met alle herfstkleuren en natuurlijk de duizend kraanvogels ;).

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest?
De openingsdans! Helemaal omdat Wouter mijn jurk nog niet gezien had. Het was voor mij echt een uitdaging om in een jurk met een lange sleep te dansen. Wouter zijn tweede reactie bij de first look was: ‘schat hoe ga je hier nou de eerste dans in dansen?’ Maar we hadden wel echt drie maanden lang elke week geoefend dus het moest gewoon goed komen.

En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
Ja, uiteindelijk ga je er voor en is er geen weg meer terug als de muziek start. Het verliep niet helemaal vlekkeloos, waarschijnlijk door de zenuwen natuurlijk, maar we hebben enorm gelachen. Misschien waren we te perfectionistisch, want achteraf had niemand gemerkt dat het niet helemaal volgens plan ging.

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Super leuk! Ik zou het zo weer doen. De hele stationary heb ik zelf ontworpen en gemaakt. We hadden alles tot in de kleinste details doordacht zodat het perfect aansloot op de locatie. Ik heb zelfs van een tak nog houten pennen gemaakt voor de bruiloft. We lieten het fort en het meertje uitlichten voor een sprookjesachtig sfeer in de avond. Ik vond het plannen zó leuk dat ik in de toekomst ook graag andere bruidsparen wil helpen.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Ik denk dat we veel hebben bezuinigd doordat we zelf veel dingen hebben gemaakt. Hierdoor zijn er wel steeds weer dingen bijgekomen, omdat ik telkens weer nieuwe dingen bedacht.

En waarop juist niet?
Op de locatie, fotograaf, bloemen en kleding.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Dit hebben wij allemaal zelf bedacht en aangekleed. Ik heb samen met familie en vrienden duizend kraanvogels gevouwen om de ruimte aan te kleden (en voor geluk). De bloemen en de aankleding met bloemen en groen zijn door Elvira van de Bloemenkeuken verzorgd en samen hebben we er een waar sprookje van gemaakt!

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Geniet, geniet en geniet! Ga ook niet meteen op huwelijksreis, maar rust thuis even uit en probeer na te genieten van je bruiloft.

Waar gaat de huwelijksreis heen?
We hadden vooraf helemaal niets geboekt, want we hadden na de bruiloft een week thuis ingepland om rustig opzoek te gaan naar een mooie huwelijksreis. We zijn uiteindelijk in Florida terecht gekomen. Echt onwijs gaaf!

Trouwleveranciers

Trouwleveranciers
Fotografie: Lieneke Smid fotografie 
Locatie: Fort Vechten
Bloemen: de Bloemenkeuken
Trouwjurk: Laura Dols
Pak: ROKA
Stationery: bruid
Videografie: ZoomOut

Meer inspiratie voor een sprookjesbruiloft

Getagd in Real wedding