Een sprookjesceremonie in de kerk, een yogaworkshop, prachtige Perzische tapijten, chillen op hooiballen en een spectaculaire openingsdans. Deze bruiloft heeft het allemaal: laat je inspireren, wij zijn verliefd. 

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Omdat we het een mooi symbool voor onze liefde en verbondenheid vinden. Daarnaast vonden wij het heel leuk om een fijne, ontspannen, inspirerende dag voor onze familie en vrienden te creëren. Een dag van echt samenzijn, lekker eten, dansen, contact en verdieping.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
In een trouwoutlet in Zwolle, het was de eerste jurk die ik paste. Een vriendin van mij heeft toen direct mijn moeder opgehaald zodat ze de jurk kon zien. Eigenlijk wist ik het wel: dit was ‘m!  Maar omdat het te “makkelijk” ging,  heb ik eerst samen met mijn ouders een aantal andere trouwwinkels bezocht. Gewoon om zeker te zijn dat ik niet de eerste beste jurk kocht. In de laatste winkel vroeg ik gestrest aan mijn vader of hij buiten snel telefonisch die eerste jurk kon reserveren. Gelukkig was de jurk nog niet verkocht en ik kreeg het als cadeau van mijn ouders.

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
Ik had er twee, allereerst de ceremonie in de kerk die sprookjesachtig versierd was. Het was zo persoonlijk, het was echt een bijzonder uur. Het weggegeven worden door mijn vader, mijn vriendinnen die de dienst muzikaal begeleidden met piano, viool en zang. We zijn getrouwd door een goede vriend van ons die voor een dag trouwambtenaar was. Maar ook het uitspreken van onze persoonlijke liefdesverklaring, prachtig vond ik het allemaal. En daarnaast de openingsdans, die een beetje was uitgelopen tot een hele “trouwact”. We hadden samen met tien vrienden een half jaar geoefend. Ik had speciale dansoutfits voor iedereen gekocht en we eindigden met een confetti canon. Wat een show!

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
Ja, ik was bang dat ik zou moeten plassen tijdens de dienst. Daarom heb ik het laatste kwartier voor de bruiloft met mijn getuige op de wc gezeten. Hilarisch wel, ik kon er wel om lachen. Eenmaal in de kerk ging alles goed. Daarnaast was ik bang dat ik geprikkeld en moe zou raken, maar daar heb ik geen seconde last van gehad. Ik had alle energie van de wereld, misschien heeft de yogaworkshop daar ook aan bijgedragen. Eventjes lekker op blote voeten op het gras in de zon liggen, omringd door dierbaren. Heerlijk samenzijn, verbonden in stilte, dat was bijzonder voor mij.

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Niet leuk. Ik had het gevoel dat ik aan alles tegelijkertijd moest denken en dat kan mijn hoofd niet goed aan. Ik had regelmatig momenten waarop ik dacht: waar ben ik aan begonnen. Toch wilde ik er ook alle tijd en energie in steken, omdat dat past bij mij. Ik ben blij dat ik het zo heb gedaan, want we hebben toch een hele bijzondere dag weten te creëren. Dat doe je (hopelijk) maar één keer in je leven. Ikea heeft gelijk: aandacht maakt alles mooier.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Op niks, maar gelukkig hebben we geen dure smaak. De Perzische tapijten en de hooibalen en etc waren van de kringloopwinkel en creëerde juist de sfeer die ik wilde.

En waarop juist niet?
Eten en decoratie. Lekker en gezond eten vinden wij allebei belangrijk. De locatie had dit erg goed geregeld. De kok vertelde dat het diner een “beleving” zou zijn. En dat was het: het gesneden fruit, de manier waarop de schalen opgemaakt waren, de bloemen op de bruidstaart. Heel bijzonder. De styling van de kerk hebben we uit handen gegeven. Daar hadden we eerst wel onze twijfels over vanwege het bedrag, maar het was het meer dan waard.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Veel kanten gordijnen van Ikea, bloemen van de dahlia tuin, Perzische tapijten en kleden van de kringloopwinkel.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?

Wees niet bang een controlfreak of bridezilla te zijn. Dat gevoel kunnen anderen je misschien geven als je aangeeft dat je gestrest bent. Dit betekent niet dat je iets verkeerd doet, maar wel dat het een hele belangrijke, bijzondere dag voor je is en je deze geheel naar eigen style wilt creëren. Dat is iets moois en authentieks, waar je best volledig in op mag gaan! Al zeg ik het zelf haha. Ik zou geen dj meer nemen, maak gewoon je eigen afspeel-lijst.

Bezuinig niet op decoratie en ook al vind je het spannend, schrijf een persoonlijke liefdesverklaring, echt. Al wordt je emotioneel, laat het gaan, dat is toch juist prachtig op zo’n dag!  Ga niemand pleasen of vermaken op de dag zelf, maar dartel lekker een beetje rond. En tot slot wees niet bang om in de aandacht te staan, het mag, dat verwachten mensen ook van je, dus geniet ervan!

Waar gaat de huwelijksreis heen?

We zijn naar Parijs en Disneyland geweest. Parijs was prachtig, maar Disneyland was voor ons een te Amerikaanse fastfood pretpark. Achteraf was ik misschien liever thuis gebleven, er was zoveel om van na te genieten.

Lijstje van vendors

Locatie: Grote Kerk / Het Academiehuis
Catering en feestlocatie : De 7 Heuvels 
Foto’s: Nicole Kolkman Photography
Trouwjurk: goedkope bruidsjaponnen
Trouwpak:  Younf Men’s Show
Trouwauto: klassiek rijden
Visasige en haar: NOZAE beauty

Getagd in Real wedding