Salty Breeze Bali is een nieuwe hotspot in Uluwatu, en absoluut een overnachting waard tijdens je huwelijksreis! Lees hier mijn ervaring >>

Uluwatu is misschien wel mijn favoriete plek in Bali. De natuur is werkelijk waar adembenemend, en het is er een stuk rustiger dan in bijvoorbeeld Canggu of Seminyak! Daarnaast zijn de stranden wit en is het water blauw. En oja, je hebt er echt fantastische villa’s en hotels om te slapen tijdens je huwelijksreis…

Glenn en ik mochten twee nachten komen slapen bij Salty Breeze Bali. Een complex met unieke bungalows, elk met z’n eigen charme. Wij sliepen in de zogenaamde ‘poolhouse’, een villa met eigen zwembad. De villa is trouwens onderverdeeld in twee ruimtes: de ‘poolhouse’ en de ‘boutique room’. Het zwembad hoort in principe bij de eerste. Naast deze villa zijn er nog zeven andere prachtige bungalows.

Salty Breeze Bali en alle bungalows

Salty Breeze Bali is onderdeel van een surfcamp, maar heeft wel een volledig eigen gebied en eigen sfeer. Het gebied is ontzettend mooi aangelegd en ingericht met heel veel planten en een soort houten brug naar alle bungalows. Nadeel hiervan is wel dat je soms wat privacy mist bij je bungalow.

Het surfcamp zelf heeft faciliteiten waar je ook gebruik van mag maken als je bij Salty Breeze slaapt. Zo is er een groot infinity zwembad en een restaurant.

Villa met je eigen zwembad en uitzicht op de oceaan

Anyway, terug naar ‘The Poolhouse’, want daar hebben wij dus geslapen! En wat een belachelijk mooie plek is dat zeg… Ik zou zo weer terug gaan. Het huis zelf is een grote, witte bungalow met prachtige details en een heerlijk groot bed. De badkamer is precies goed en heeft een schattige buitendouche met mooie tegels. Maar het uitzicht en het zwembad… Daar doe je het voor hoor! Want man… Daar valt echt niet aan te wennen. Zeker in de avond als de zon onder gaat is het een bizar mooi schouwspel.

Wat is er in de omgeving te doen?

Salty Breeze Bali ligt echt in het meest zuidelijke puntje van Uluwatu, en het is daar nog ontzettend leeg. Aan de ene kant is dat helemaal het einde, want je ziet er heel veel locals, het is rustig op de weg en ontzettend groen. Aan de andere kant is er qua eten bijvoorbeeld nog weinig keuze. Wij zijn meerdere keren neergestreken bij Woodshack, wat zo’n vijf minuten met de scooter is.

Wat je zeker niet moet overslaan is Green Bowl Beach. Je moet met de trap naar beneden om dit strand te bereiken (en langs de apen!) maar dat is het absoluut waard! Wit zand, knalblauw water en hoge golven. Zo mooi!

Hoe kan ik boeken?!

Boeken kan nu alleen nog door een berichtje te sturen op de Instagram van Salty Breeze. Maar ik ga ervanuit dat er binnenkort meer opties bijkomen!

Nu boeken

Een Honeymoon Hotspot is een locatie die is bezocht door Marit of iemand anders uit het Girls of honour netwerk. Het is een plek die echt bijzonder is, en dus perfect voor een huwelijksreis. Boek je een hotel via een van de links? Dan krijgt Girls of honour hier een percentage van. Dit kost jou echter niks extra’s! Zo zijn we allebei blij ;)