Om jullie trouwdag soepeltjes te laten verlopen kun je wel wat hulptroepen gebruiken. Natuurlijk heb je getuigen nodig bij de trouwceremonie, maar wat mag je allemaal van een ceremoniemeester verwachten en waarom zou je een weddingplanner inhuren? We vertellen erover in onze nieuwe video!

In onze vorige video’s gaven we tips voor het maken van je trouwplan, het opstellen van je bruiloftbegroting en het maken van een planning voor het regelen van je bruiloft. Als alle plannen gemaakt zijn, kun je aan de slag met het inschakelen van je hulptroepen voor jullie bruiloft, zoals je getuigen, ceremoniemeester(s) en eventueel een weddingplanner. Waar let je op bij het kiezen van de juiste mensen? In de video praten we je bij.

Getuigen voor je huwelijk

Getuige zijn van een huwelijk is een eervolle taak. Juist dit maakt het zo lastig om te kiezen wie je gaat vragen. Voor je het weet voelt een schoonmoeder of goede vriend zich gepasseerd. Aast er al iemand op dit erebaantje? Laat je er niet door van de wijs brengen. Het is jullie keuze! Maar wat moet een getuige doen? En wat kun je nog meer vragen aan je getuigen? Je leest het op www.girlsofhonour.nl/getuigen.

Ceremoniemeester

Als je tijdens je bruiloft 100% wilt genieten en niet zelf nog bezig wilt zijn met allerlei geregel en gedoe zoals het bruidspaar in de video, bedenk dan vooraf goed wie je vraagt als jullie ceremoniemeester(s). Denk bijvoorbeeld aan iemand met organiseertalent, oog voor detail, een sfeermaker en met genoeg tijd om jullie te helpen bij de voorbereidingen.

Weddingplanner

Marit zegt het al in de video, als wij opnieuw zouden trouwen, zouden we zeker een weddingplanner in de arm nemen. Een echt vakvrouw regelt al gauw zo’n 20 bruiloften per jaar en weet precies waar ze het over heeft, kent de nieuwste trouwtrends en kan je een heleboel werk uit handen nemen. Je kunt een weddingplanner ook voor bijvoorbeeld een of twee sessies inhuren voor wat extra hulp bij de voorbereidingen van je bruiloft.

Je leest meer over het vragen van je ceremoniemeester en een weddingplanner op www.girlsofhonour.nl/ceremoniemeester-weddingplanner.

Trouwen op huwelijkse voorwaarden

Over twee weken verschijnt onze laatste video in de reeks Hoe plan je een bruiloft? Dan gaan we op bezoek bij Karlijn Bouwens, advocaat familierecht. Zij kent het naadje van de kous als het gaat over trouwen op huwelijkse voorwaarden of in gemeenschap van goederen. Volg ons op YouTube en mis ‘m niet.

Video credits:
Camera: Anouk Fotografeert
Regie, montage en productie: Amarins de Boer
Haar & Make-up: Mirjam Meijer
Acteurs: Daniël en Nadia van der Boom