Ceremoniemeester // weddingplanner

Waar let je op bij het kiezen van een geschikte ceremoniemeester en wat mag je ervan verwachten? Je kunt natuurlijk kiezen voor je zus omdat jij het ook op haar bruiloft was. Of je vriendin, omdat ze graag een belangrijke taak heeft op jullie bruiloft. Het kan goed uitpakken, maar wij kunnen wel betere redenen verzinnen.

Denk er goed over na wie je vraagt. Dit kunnen ook twee of drie mensen zijn die elkaar aanvullen. En hebben jullie al besloten of je een weddingplanner in de arm wilt nemen? Dit zou zomaar verrassend goed kunnen uitpakken. Let in elk geval op de volgende punten:

1. Organiseertalent

Je dag verloopt het fijnst als de ceremoniemeester goed kan organiseren en plezierig leiding geeft. Je zult zien dat er altijd dingen zijn die anders lopen dan gepland. Als het schema in de soep loopt of de DJ niet komt opdagen, is het fijn als er iemand rondloopt die ervoor zorgt dat zowel jullie als de gasten er niks van merken.

2. Oog voor detail

Ook aankleding en sfeer zijn belangrijk. Heeft jouw ceremoniemeester oog voor die moddervlek op je trouwjurk of die lelijke TL-verlichting die nog aanstaat tijdens het diner?

3. Sfeermaker

Op jullie dag wil je vooral dat het gezellig is. De ceremoniemeester kan hierbij bepalend zijn. Een echte sfeermaker blijft altijd ontspannen. Zo kijk je zelfs met een lach terug op het maken van de groepsfoto’s en dat ene bijna-stress-momentje toen je dementerende tante in het stadhuis kwijt bleek te zijn.

4. Helpen bij de voorbereidingen

Hoeveel je de ceremoniemeesters wilt betrekken bij de voorbereidingen is aan jullie. Spreek daarbij je verwachtingen van tevoren uit naar elkaar, dit voorkomt teleurstelling en irritaties. Betrek in elk geval de ceremoniemeester bij het opstellen van het draaiboek van de bruiloft, zodat hij of zij tot in detail op de hoogte is van jullie wensen voor de dag.

5. Ga je voor een weddingplanner?

Wist je dat het regelen van een bruiloft je al snel 200 uur kost? Zeker als je weinig tijd hebt, is het inhuren van een weddingplanner geen slecht idee. Een ervaren weddingplanner is een echte regelneef en weet vaak interessante kortingen te bedingen. Met een beetje geluk kan zij zo een deel van haar eigen kosten terugverdienen voor jullie. Overleg vooraf met de weddingplanner of zij op de trouwdag ook de ceremoniemeester is, of dat je haar alleen inhuurt voor de voorbereidingen.
Let erop dat je iemand uitzoekt die met ideeën op de proppen komt waar jullie blij van worden! Kijk bijvoorbeeld eens bij onze Lievelingsleveranciers voor Weddingplanners én Ceremoniemeesters waar wij heel blij van worden.

6. Vergeet het bedankje niet

Jullie ceremoniemeester steekt heel wat tijd in de organisatie van jullie bruiloft. En ook op de dag zelf is hij of zij er druk mee. Vergeet je ceremoniemeester dus vooral niet te bedanken!

Lees ook:
Bedenk een plan
Maak een begroting
Maak een planning
Kies de invulling
Vraag je getuigen
Trouwen op huwelijkse voorwaarden

[fbcomments  width=”100%” count=”on” num=”5″ scheme=”light”]