Met de nagels strak in de lak en het zonnetje op ons gezicht, vertrokken we afgelopen weekend naar Delft voor de vierde editie van wedding event Engaged. Ik neem je graag even mee om je al het moois te laten zien, want het was weer een bijzonder fijne beurs.  De foto’s zijn gemaakt door Anouk Fotografeert

Engaged-4Engaged-7

Wanneer je het stoere industriële pand, Lijm en Cultuur, binnenstapt, loop je tegen een mintgroene informatiebalie aan. Als je deze balie voorbij loopt, zet je een stapje in de wondere wereld van Engaged; hippe stands met creatieve vendors die jouw bruiloft tot een nog groter feest kunnen maken! Van een retro autobusje waarin een fotohokje verborgen zit tot de mooiste herenschoenen; het geeft meteen een fijne inspirerende sfeer. Tegen de muren van de ruimte staan de stands en in het midden staan vijf pop-up blokken. Deze stands zijn kleiner dan die aan de zijkant, maar zeker niet minder mooi. Zo staan er bloemen van Don Florito en stationery van Studio Lona.

Engaged-36 Engaged-31Engaged-125

Bridal expose

Wanneer je een stuk naar achteren loopt, kom je in een grote centrale ruimte. In het midden van de ruimte hangen betoverende trouwjurken geëxposeerd aan ijzeren kettingen. Er hangen zeer diverse exemplaren van elke prijscategorie. Zo hangt er voor eigenlijk elke bruid wel iets tussen. De jurken zijn stuk voor stuk pareltjes; ik kan er wel naar blijven staren.

Engaged-56

Workshops Kalligrafie & Flower Crown

Op de beurs worden twee workshops gegeven. De eerste workshop is Moderne Kalligrafie gegeven door Joyce van Essen, eigenares van Kijk Kalligrafie. “Tijdens de workshop leer je de basis van het kalligraferen. Je leert hoe je je pen moet vasthouden, hoe je inkt moet mengen en hoe je een eigen alfabet kan maken.” Zelf heeft Joyce er drie jaar over gedaan om het onder de knie te krijgen. “Kalligrafie gaat echt om oefenen, oefenen  en nog eens oefenen. Het leuke is dat iedereen het dus kan!”, vertelt ze.

Engaged-8Engaged-11 Engaged-9

De tweede workshop wordt gegeven door Judith Slagter, ze is een aantal jaar geleden gestopt met haar werk in een bloemenwinkel, maar krijgt sindsdien zoveel aanvragen voor boeketten dat ze weer volop in de bloemen werkt. Op Engaged geeft ze een workshop over het maken van een flowercrown. “Na deze workshop weet je van het begin tot het eind hoe je een kroon moet maken. Het is eigenlijk heel makkelijk, maar je moet het net even weten”, vertelt Judith. “Al je materialen zijn in de bloemenwinkel te halen, dus super makkelijk om het voor jouw bruiloft ook te maken!”

Engaged-3 Engaged-138

Majesteittaart
Na de autorit van een uur kom ik binnen en zie ik deze taarten; als ik nog geen honger had, heb ik het nu wel. En ook nog eens in mijn lievelingskleur; mintgroen. Let vooral ook even op de taarttopper; super lief!

Engaged-34 Engaged-38

Dilara’s bakery
Ruches, marble- effecten of ieniemienie cupcakejes; voor Dilara is niets te gek. Haar taarten zien er niet alleen uit als kunstwerkjes, want nadat ik een vanille cupcakeje mocht proeven hoefde ik ook niet meer te twijfelen over de smaak. Ik likte mijn vingers erbij af; zalig!

Engaged-99 Engaged-98

Peppe & Marcus
Deze twee Belgische mannen weten wel wat lekker eten is. Hun stand is om op te eten; een volledig gedekte en gestylde tafel. Met echte Italiaans geïmporteerde producten en zelf gemaakte kruiden weten ze voor elk budget een fantastisch Italiaans diner neer te zetten.

Engaged-62

Bubbles & Bowties
Romantisch, met een vleugje vintage noemen ze hun fotografie stijl. Wanneer Daantje en Laura langskomen op jullie bruiloft weet je zeker dat alles, maar dan ook echt alles, wordt vastgelegd. “Twee zien er altijd meer dan één”, vertelt het duo.

Engaged-85

The Weddingbirds
Deze videograaf filmt je hele bruiloft, en het leuke: je krijgt al het beeldmateriaal in handen. Dus niet alleen de uiteindelijke bruidsfilm! Zo kan je dus uren, maar dan ook echt uren, wegzwijmelen op een regenachtige dag, ook nog jaren na je bruiloft.

Creative Lab Amsterdam
Ze houdt van simpele en strakke stationery, het liefst met letterpress. Een aantal van haar designs heeft Heleen voor zich uitgelegd. Ik vind ze stuk voor stuk pareltjes.

Engaged-72

De meisjes van de bloemen
Deze pop up stand sprong tussen de anderen uit. Het fantastische kleurrijke boeket trekt meteen m’n aandacht. Van bloemen worden we gewoon heel blij en zeker op de manier zoals de meisjes het doen.

Engaged-29 Engaged-22

La Blush
Bij het zien van de lingerie van La Blush, ben ik spontaan een klein beetje verliefd geworden. De prachtige handgemaakte setjes van kant in de kleuren zwart, wit en blush zijn een lust voor het oog. Bij elk setje zit een zelfgeschreven gedicht.

Engaged-93 Engaged-94Engaged-95

Sprs.me
Ik ben zo’n fan van sprs.me vakanties. Jij geeft je wensen aan, en zij gaan op zoek naar een verrassende huwelijksreis! Pas op het vliegveld kom je erachter waar je heengaat. De stand is ingericht als huiskamer en aan de wanden hangen ansichtkaarten van reizigers die hun reis door sprs.me hebben laten boeken. Ik krijg meteen zin om te reizen.

Engaged-68

Miramosa weddingplanner
Ga je trouwen in België? Neem weddingplanner Miramosa in de arm. Een gezellige meid die van wanten weet.

Lies Wambacq
Lies kijkt me aan met stralende ogen en kuiltjes in haar wangen. Deze Vlaamse dame is niet alleen heel vrolijk, maar ontwerpt ook originele sieraden.

Engaged-101

Eva Schreuder
Wil je jullie liefdesverhaal terug laten komen in je trouwringen? Dan moet je bij Eva zijn. Ze ontwerpt haar hippe sieraden samen met jullie en er komt altijd iets bijzonders uit.

Engaged-24

Te leuk trouwen
De naam zegt alles. Te leuk trouwen maakt echt iets te leuks van jullie trouwdag. Ze hebben de buitenruimte bij Engaged omgetoverd tot een gezellige chill-out met een tent, vloerkleden, tafels en styling. Ze verhuren het allemaal zelf. Bedankt lieve mensen, dat we even op jullie Chesterfield konden uitpuffen :)

Engaged-115

Happy Vintage
Een dame met een loods vol vintage en ook nog eens superaardig is. Joske heeft het allemaal. Je kunt bij haar terecht voor het huren van de styling van je bruiloft.

Engaged-78 Engaged-81

Engaged in oktober

Heb je Engaged gemist? In oktober krijg je een nieuwe kans.