Dromen jullie van een elopement? Oftewel in het buitenland trouwen met alleen jullie tweetjes? In deze blog tips om je familie er toch bij te betrekken!

Of je nu een elopement wilt omdat het voor minder ‘gedoe’ zorgt, of omdat jullie dat speciale moment heel intiem met z’n tweetjes mee willen maken, je familie en vrienden zijn er sowieso niet bij. Maar je kunt hen natuurlijk wel op andere manieren bij jullie bruiloft betrekken! Bij deze wat ideeën.

Een verlovingsfeestje

Oke, jullie trouwen misschien niet met een groot feest, maar dat betekend natuurlijk niet dat er helemaal geen feestjes zijn! Wat dacht je bijvoorbeeld van een verlovingsfeest? Je kunt zelfs aan je ouders vragen om mee te helpen met het plannen, op die manier voelen ze zicht toch betrokken bij jullie speciale moment.

Schrijf een brief voor je ouders

Schrijf een brief, voordat jullie vertrekken, die je ouders pas mogen lezen op de dag dat jullie trouwen. Vertel ze bijvoorbeeld waarom je zo dankbaar voor ze bent, en waarom je zoveel om ze geeft. Je kunt dit natuurlijk ook voor je schoonfamilie doen, die worden immers nu ‘echte’ familie! Zo maak je het ook voor je ouders een speciale dag.

Laat je vrienden en familie brieven schrijven

En andersom kan natuurlijk ook! Vraag vrienden en familie of ze iets hebben dat ze met jullie willen delen meteen na jullie ja-woord. Laat hen een brief schrijven die jullie samen lezen na jullie elopement. Super bijzonder!

Skypen na jullie JA!

Dit heb ik dus gezien in een aflevering van The big bang theory, haha! Ik zal geen spoilers geven, maar er is een stel dat trouwt in Vegas en meteen na het ja-woord al hun vrienden belt via Skype. Dit hadden ze van tevoren al afgesproken, dus alle vrienden waren al bij elkaar, zo tof…

Een afterparty

En ja, nog een feestje is altijd goed toch?! Haha! Maak het zo groot of klein als je zelf wilt. Een feestje in jullie tuin kan al heel gezellig zijn. Maar toch een speciale locatie huren voor een goeie afterparty is ook zeker geen slecht idee!

Is een elopement wat voor jullie? En hoe betrek jij je familie en vrienden erbij?

Lees ook:

Foto’s: Angela Bloemsaat