Jullie gaan trouwen en dat mag iedereen weten. Je kunt natuurlijk een bericht op Facebook plaatsen, maar met een verlovingsfeest is het pas echt een feestje (haha)! Het is veel minder bekend dan het vrijgezellenfeest, maar minstens net zo leuk.

Elke reden voor een feestje is toch een goede reden? En al helemaal als het te maken heeft met je bruiloft. Een verlovingsfeest is vooral erg fijn, omdat je in een keer het nieuws persoonlijk kan delen met je dierbaren. Het verlovingsfeest werd oorspronkelijk georganiseerd door de ouders van de bruid, maar tegenwoordig organiseren we het zelf. Heel handig, want dan kan je een beetje oefenen voor het echte werk. En in vergelijking met het vrijgezellenfeest kan je het verlovingsfeest samen met je lief vieren. Je bepaalt zelf wanneer je het verlovingsfeest geeft, maar wacht er niet te lang mee. De kans is groot dat je het niet lang voor jezelf kan houden en voor je het weet vertel je het al aan iedereen…

Hoe en waar vier je het verlovingsfeest?

Waar je het verlovingsfeest viert, is afhankelijk van hoe groot je het wil vieren. Je hoeft er niet speciaal een locatie voor af te huren, want het kan ook prima thuis, maar het kan natuurlijk wel. Een verlovingsfeest vier je eigenlijk op dezelfde manier als een verjaardag. Je zorgt voor een drankje, hapje en een lekker muziekje op de achtergrond en voilà. Als je het grote nieuws geheim kan houden voor de rest is dat natuurlijk het allerleukst. Een goede manier om dit voor elkaar te krijgen, is door het verlovingsfeest te combineren met een housewarming of een verjaardag. Je kan ook een barbecue of een etentje organiseren en dan je gasten verassen met het grote nieuws tijdens het proosten.

Een intiem moment met je vrienden en familie

Door het organiseren van een feestje geef je familie en vrienden de mogelijkheid om je persoonlijk te feliciteren. Want is een knuffel niet veel fijner dan een telefoontje of een app’je? Ook is een verlovingsfeest erg geschikt voor familie en vrienden om elkaar beter te leren kennen. Dit is trouwens ook meteen een voordeel voor je bruiloft, want als iedereen elkaar al een beetje kent, is de sfeer vaak relaxter. Wie je uitnodigt bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Vroeger was het zo dat als je niet uitgenodigd werd voor het verlovingsfeest, je ook geen uitnodiging kreeg voor de bruiloft. Maar dat is nu niet meer zo, je nodigt meestal een klein groepje uit van mensen die dicht bij je staan. Dit zijn meestal ook de mensen die het meest betrokken zullen zijn bij de huwelijksvoorbereidingen. Het is dan wel weer zo dat de mensen die je uitnodigt voor het verlovingsfeest, ook een uitnodiging verwachten voor de bruiloft.

Wat kost dat?

Trouwen kost al een hoop geld, en misschien denk je: waarom zou ik nog meer geld uitgeven? Nou, eigenlijk gewoon omdat je maar één keer trouwt.  Het hoeft echt niet heel duur te zijn, al helemaal niet wanneer je het combineert met een verjaardag. Je maakt het zo gek als je zelf wilt en dat kan prima met alleen een drankje en een stukje taart. Maar het is natuurlijk ook tof om wel helemaal los te gaan! Nu kan het, toch?!

Ben jij van plan om een verlovingsfeest te organiseren? En heb je al bedacht hoe je dit gaat doen?

Op zoek naar nog meer feestjes? Lees dan ook:
– Doe een awesome creatieve workshop op je vrijgezellenfeestje
– Leuke extra activiteiten voor op het vrijgezellenfeest!

Foto’s: Unsplash.com