Droom je van een bruiloft met z’n tweetjes? Dit stel heeft het gewoon gedaan! Een elopement in Zuid-Afrika. Wat een droom!

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
In juli 2017 zijn wij getrouwd in Zuid-Afrika, midden in de bush van het wonderschone Welgevonden Game Reserve. Stijn, inmiddels dus mijn man, en ik wilden allebei graag trouwen maar niet op een gangbare manier. Ook wilden we in het geheim trouwen, zonder gasten of verplichtingen. Het moest een voor ons onvergetelijke dag worden en dat is goed gelukt! Het was nog mooier dan we ooit hadden kunnen dromen. Zonder meteen onze persoonlijke strubbelingen op tafel te leggen is het vooral zo dat we wilden trouwen om te vieren dat we het heel fijn hebben samen en dat we dat wilden vieren. We hadden flink wat tegenslag achter de rug, maar waren alles behalve terneergeslagen. We richten ons op hetgeen dat wel goed gaat en juist daarom wilden we vooral vieren dat we het goed hebben en dat we allebei ons best doen om dat samen zo te houden.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Mijn trouwjurk is van Ivy & Oak en ik wilde persé een iets rustieke jurk omdat dat goed past in de bush – vind ik althans. Omdat we in het geheim wilden trouwen had ik diverse jurken online besteld en deze thuis gepast. Eigenlijk heb ik er niet eens veel tijd aan gespendeerd. De voorgevormde cups had ik er zelf  uitgehaald omdat ik die te hard vond en bij de kleermaker in een dorp in de buurt heb ik de jurk iets op maat laten maken.

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
De safari meteen na de ceremonie. Lotty (de fotografe) klom meteen bovenop de stoelen van de achterste rij en moest tijdens de safari flink haar best doen om met haar 2 enorme camera’s niet gelanceerd te worden. Alles voor de mooiste plaatjes! Het voelde wel iets onwennig om met make-up op en een jurk aan op safari te gaan. Al grappend riep Lotty “Fritz, please get us some rhinos” ! Het was een grote droom van ons om überhaupt dieren te zien tijdens onze trouwsafari, maar de lievelingsdieren van Stijn leek ons wat hoog gegrepen. Nog geen 5 minuten later spotten we twee enorme grijze ruggen links in de struiken…. 2 relaxte neushoorns. Meteen een brok in de keel! Wat fantastisch om deze dieren een tijd te kunnen volgen. Toen ze naar een open vlakte liepen om daar rustig te grazen mochten we van ranger Fritz zelfs de auto uit. Omdat neushoorns geen kleuren zien, maar wel wit, mocht dat enkel onder strenge instructies. Even leken de neushoorns inderdaad nieuwsgierig en staarden ze naar mijn jurk, maar al snel was het niet meer interessant en konden we rustig kijken en genieten van deze bijzondere, onverwachte bruidsgasten. Om het feest compleet te maken werden we tot slot nog verrast door luid gebrul van een leeuw…. kippenvel!

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
We waren allebei tot de dag ervoor super rustig en nuchter onder het hele idee van trouwen, maar werden de dag zelf toch wel nerveus wakker en dat werd alsmaar erger. Toen ik naar de geheime locatie in de bush werd gebracht hield ik het niet meer van de spanning. Na een stuk gereden te hebben stopte Fritz en hielp mij de auto uit, toch lastig hoge hakken in de bush. Ik zag alleen maar gras en struiken en dacht even dat hij een grapje maakte. Hij was bloedserieus en vertelde mij een natuurlijk pad door het gras te volgen. Hij bleef achter mij voor de veiligheid, je weet tenslotte nooit wie er als getuige kan opduiken vanachter een struik. Een tijdje volgde ik het pad en in eens zag ik een prachtige dame met een kleurrijke ketting die begon te zingen toen onze blikken elkaar kruisten. Al snel zag ik de rest van het koor en kreeg ik tranen in mijn ogen. Het ontroert mij nog steeds enorm als ik hier aan terug denk.

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Het plannen viel reuze mee omdat mijn werk bestaat uit het plannen van droombelevenissen in Safari Afrika, we hadden vooral veel voorpret. Omdat we allebei ons hart hebben verloren aan Afrika; het wildleven, de mensen en zelfs de geur van de bush, was de beslissing snel genomen. Met verschillende lodges zijn we in gesprek gegaan en de Mhondoro Safari Lodge & Villa kwam al snel met ideeën die ons het meeste aanspraken. Zoals bijvoorbeeld een koor bij de ceremonie, een rustiek bruidsboeket en bijbehorende bruidstaart, een locatie midden in de bush met weids uitzicht (adembenemend), een privé safari na afloop van de ceremonie samen met onze fotografe Lotty en nog véél meer moois. We denken heel vaak, en met veel plezier, terug aan deze bijzondere dag.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Op gasten, hahahaha 😉  Geintje, hoewel, dat is natuurlijk wel zo. Mensen overvliegen naar Afrika was onbetaalbaar en we wilden ook echt alleen zijn. Waar wij absoluut op bezuinigd hebben is de kleding. Ik een voordelige, rustieke jurk en Stijn een shirt in Afrikaanse print.

En waarop juist niet?
We hebben niet bezuinigd op eten, mooie wijn, luxe en safari. Vanwege mijn eigen reisorganisatie Safari Design zijn we behoorlijk verwend op dat vlak en deze dag moest het echt goed geregeld zijn! Dus op dat vlak wilden we geen concessies doen. Meteen daarna had ik onze huwelijksreis georganiseerd naar het nabij gelegen Madikwe waar we sliepen bij Sanctuary Makanyane. Ook daar hadden we niet op bespaart waardoor het feest gewoon verder ging en we continu in de watten werden gelegd. Ik geloof dat we nog nooit zo veel “Fonkelwyn” in een week hebben gedronken. Bij thuiskomst hebben we het nogmaals gevierd met een 8-gangen diner met de ouders, broers en zussen met aanhang.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
De aankleding en versiering kwam allemaal uit de directe omgeving van Welgevonden. De taart was verrukkelijk en zo veel mooier dan we hadden gedacht! We kregen de taart natuurlijk niet alleen op dus alle andere gasten in de lodge hebben ons geholpen de volgende dag. Als verrassing stond er na de ceremonie een rustiek versierde “trouwauto” klaar voor de safari. Deze was versierd met grassen, aarde en allerlei moois uit de bush.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Doe vooral dat waar jullie allebei van dromen en ga niet trouwen voor je omgeving of omdat het “hoort”. Lekker doen waar je allebei super van geniet!

Lijstje van vendors: 
Weddingplanning & reisorganisatie heb ik zelf gedaan 
Fotograaf: Lotty H
Jurk: Ivy & Oak
Shirt Stijn: Afriek
Trouwring: What Els
Taart, versiering, boeket en locatie: Mhondoro