Hoe willen jullie trouwen? Want ik heb wel wat creatieve ideeën voor je bruiloft! Van een ceremonie bij zonsopgang tot een surfweekend.

Misschien zijn sommige van deze ideeën wel veel te gek voor jullie… Maar ik vind het zo belangrijk om mee te geven dat echt ALLES mogelijk is voor je bruiloft! Dat vaste riedeltje, dat hoeft gewoon niet… Er is maar een ding dat moet; trouwen voor de wet. En dat kan je tegenwoordig zelfs gewoon aan de balie in het gemeentehuis doen. Dus wat jullie vervolgens plannen om de liefde te vieren? Dat is helemaal aan jullie! En deze lijst met creatieve ideeën voor je bruiloft is er voor om je gewoon eens aan het denken te zetten…

Met je gasten ontbijten

Geen avondmens? Of is feesten niets voor jullie? Je kunt ook met al je gasten uitgebreid gaan ontbijten en daarna een ceremonie doen om elkaar eeuwige trouw te beloven. En daarna? Waar je maar zin in hebt! Nog iets leuks doen met je gasten, of alleen met je lief een romantische date (in trouwkleding, haha) plannen. Bijkomend voordeel: ontbijt is een stuk goedkoper dan een diner!

Een week lang feesten

In Bijbelverhalen lees je het wel eens; een bruiloftsfeest van een hele week! En waarom ook eigenlijk niet? De liefde is toch het allermooiste om te vieren? Dus als er iets is wat heel veel tijd en aandacht mag krijgen, dan is het wel trouwen.

Ceremonie bij zonsopgang

Dit is voor de bikkels hoor! Maar ik heb het al wel voorbij zien komen, en man wat is dat mooi. Ook het symbool van een nieuwe dag als jullie een nieuw hoofdstuk aangaan… (Of ben ik dan te cheesy?) Prachtig… Tip: in de winter komt de zon later op, haha! (Maar is het ook kouder…)


Foto: Melissa Milis

Surfweekend en op het water trouwen

Misschien heb je het mij al vaker horen zeggen; als je een dag(en) met je vrienden en familie kan zijn, en je gaat er sowieso veel geld aan uitgeven, wat zou je dan het liefst doen? En waarom doe je dat dan niet op je trouwdag? Ik ken bijvoorbeeld veel stellen die surfen helemaal het einde vinden. Hoe tof is het dan om een weekend met vrienden en familie naar een mooi surfcamp te gaan? En dan trouwen op een surfplank op het water?! Ik ga mee hoor!

Onder water trouwen

We blijven nog even in het water voor dit idee; dol op duiken? Waarom geven jullie elkaar dan niet het ja-woord onder water? Familie en vrienden hoeven misschien niet eens mee het water in… Want als jullie boven water komen met een ring om je vinger, dan kan het feest beginnen!

(Burning man) festival

Ken je het festival Burning Man in Amerika? Het komt erop neer dat het ontzettend kunstzinnig is, en dat je volledig jezelf kunt zijn. En oja, er bestaat geen geld. Oftewel, iedereen neemt wat mee, en gezamenlijk maak je er iets moois van. Wat ik er zo cool aan vind voor je bruiloft? Het creatieve aspect er van! Want ja, we zien al steeds meer festivalbruiloften, maar dat er echt zo kunstzinnig wordt uitgepakt? Dat nog niet echt. En dat terwijl het zo cool is! Dus heb je veel artyfarty vrienden? Maak er samen iets geniaals van!


Foto: Nick May & Frankc Gazolla

Geen feest geven

Maar iets heel anders doen! Bijvoorbeeld op z’n Italiaans heel lang met elkaar tafelen, de ene ronde na de andere… Als feesten niet bij jullie past, en je de kriebels krijgt van een openingsdans, dan doe je het toch gewoon niet?!

Een circus inhuren

Iemand bij de film ‘The Greatest Showman’ geweest? Nouja, dat dus, maar dan als bruiloft (en liefst wel zonder dieren natuurlijk). Creatief zal het sowieso worden! Huur professionals in om een echte show te geven, maar dit kan je natuurlijk afwisselen met ‘optredens’ van familie en vrienden. Enne… verras ze met een optreden van jullie twee…

Op het race-circuit

Want waarom ook niet?! Zijn jullie allebei helemaal gek van snelle auto’s? Kijk dan eens wat de mogelijkheden zijn bij een race-circuit. Jullie entree zal in ieder geval flitsend zijn… (Zo fout Marit… Jemig!)


Foto: Lotje de Bie

Een sportdag organiseren

Echt tien keer niks voor mij, maar misschien wel voor jullie?! Heb je van die bloedfanatieke vrienden en familie, die allemaal ontzettend van sporten houden? Waarom plan je dan geen sportdag? Misschien moet je dan wel beginnen met een soort van ceremonie… Voordat iedereen iets minder fris ruikt… Haha!

Een gemaskerd bal

Dit is dan weer wel he-le-maal in mijn straatje. Ik HOU echt van dramatische jurken, en heel veel poespas (op z’n tijd dan he). En wat is er nou dramatischer dan een gemaskerd bal? Laat iedereen in z’n mooiste baljurken komen, en organiseer eventueel een paar weken eerder al een dag om maskers te maken. Nu maar hopen dat je niet met de verkeerde persoon trouwt…

Nou, dat was mijn lijst met creatieve ideeën voor je bruiloft. Maar ik zou nog uren door kunnen gaan! Wat ik hier dus vooral mee wil zeggen is dit; kies iets wat bij jullie past. Het is zo zonde om die bak met geld uit te geven aan een bruiloft die eigenlijk niet bij jullie past. Je gaat het geld sowieso uitgeven. Dus stel dat je niet zou trouwen, wat zou je dan met je familie en vrienden gaan doen? Doe dat, en geef er een bruiloft-draai aan. Op die manier wordt het echt een dag (of dagen) om nooit meer te vergeten!

En mijn laatste tip? Vraag mijn Lievelingsleveranciers om je te helpen. Ook zij zitten bomvol creatieve ideeën en willen je dolgraag helpen om er echt een droombruiloft van te maken!

Coverfoto: Anouk Fotografeert