Als jij vette en authentieke bruiloftsfoto’s wil, is een themafeest een goed idee om je bruiloft mee af te sluiten.  Dit bruidspaar werd verrast met een themafeestje met als concept ‘cupido’s trip to the Amazones’, wat heel mooi aansloot bij de rest van deze chille, maar creatieve bruiloft. Kijk snel mee!

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Voordat Willem mij ten huwelijk vroeg hebben we het er een beetje over gehad. We waren altijd al heel zeker van onze relatie samen en wilden samen verder. Of we dat met een huwelijk wilden bezegelen en zo ja, hoe, was af en toe nog onduidelijk. We hebben besloten om het toch te doen omdat dat voor ons als een mooie volgende stap voelde, als een soort bevestiging naar elkaar van ‘we gaan ervoor’. Toen kwam nog de vraag: groot of klein? Uiteindelijk vonden we dat als er iets het waard is om gevierd te worden, dat het wel de liefde is die wij voor elkaar hebben. We hebben ervoor gekozen om dat met een groot feest voor onze vrienden en familie te doen.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Dat ging best makkelijk! Tot teleurstelling van mijn moeder, want die had wel iets vaker dan 1 keer naar een winkel gewild ;-) Nadat ik mijn zusje als getuige had gevraagd, hadden we bedacht om eens de winkel bij mij om de hoek binnen te lopen (I do! I do! In Amsterdam). Eigenlijk dacht ik dat ik iets op Etsy wilde bestellen, of in ieder geval: geen dure trouwjurk. Dus dit voelde niet als een hele serieuze actie. Toen we eenmaal in de winkel waren en ervoeren hoe fijn het is om te worden geholpen bij het uitkiezen van een jurk, en hoe mooi die (toch dure) jurken kunnen zijn, was ik wel een beetje van gedachten veranderd. Uiteindelijk zagen we die eerste keer bij I do! I do! al een hele mooie, maar ik wilde wel graag een second opinion van mijn moeder. De tweede keer kwam ik met mijn moeder, schoonmoeder en twee vriendinnen en uiteindelijk heb ik die dag een andere jurk uitgekozen. Waar ik bij de eerste nog twijfel voelde, was het bij deze gewoon heel duidelijk. Juist omdat het als zo’n makkelijke beslissing voelde om hem te kopen, wist ik dat dit de jurk was.

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
Poeh, lastig. Ik denk dat dat toch het moment was dat het formele stuk voorbij was en alles wat losser werd. De ceremonie was heel bijzonder, er waren zulke lieve speeches en er is zoveel emotie aanwezig. Dat maakt het heel erg bijzonder, maar ook een beetje beladen. Ik weet nog precies het moment dat ik dacht: en nu gaan we los! Dat was het moment dat we iedereen zo’n beetje hadden gezien op de receptie, cadeautjes en felicitaties in ontvangst hadden genomen en er meer tijd kwam om je gasten voor een 2e keer te spreken, om lekker te dansen en heel erg te genieten van iedereen die aanwezig was. Bij ons was dit ook een onderdeel ‘zonder programma’. Er was een bandje, mensen konden wat te eten halen bij de foodtrucks, of een spelletje spelen. Alles liep een beetje los en er ontstond een hele fijne sfeer.

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
Ik was eigenlijk vrij ontspannen in de aanloop naar het huwelijk, maar uiteindelijk vlak voor de ceremonie liep de spanning wel op. Iedereen die er voor jou is, alle ogen op jou gericht, alle lieve woorden en uiteindelijk ook onze eigen speeches naar elkaar zorgden wel voor de nodige spanning ;-)

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Het plannen van een bruiloft is al-met-al heel leuk. Het leuke vond ik echt om samen met vrienden en familie iets neer te zetten. Om te zien hoe iedereen graag energie erin steekt, de verrassingen die worden geregeld, de hoeveelheid liefde die iedereen bereid is om erin te stoppen. Dat vond ik echt heel bijzonder om te zien. Minder leuk is de stress die komt bij het organiseren van een groot evenement met een bepaald budget. Ik vond het soms lastig los te laten dat sommige dingen nou eenmaal duur zijn, en soms ook duurder dan gepland. Dat heeft me wel wat zorgen gegeven. Uiteindelijk ben ik het nu allang vergeten en waren die zorgen het echt totaal niet waard! Het gaat om het grotere plaatje: een onvergetelijke ervaring neerzetten voor jezelf, je familie, je vrienden. En, vergeet ook niet dat een bruiloft niet alleen om de dag zelf gaat, de aanloop ernaartoe is minstens zo belangrijk en waardevol.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We trouwden op Ruigoord en naast dat we helemaal weg waren van de locatie, was het ook heel fijn dat we daar wat flexibeler konden zijn met waar we wel en niet geld aan uit wilden geven. Zo mochten we het een en ander zelf regelen, wat je bij andere locaties vaak bij de locatie zelf tegen veel hogere prijs moet afnemen. We vonden het niet leuk om mensen weg te moeten sturen voor eten, maar wilden ook geen hoge kosten voor een diner. Daarom hebben we gekozen voor foodtrucks, wat veel minder duur was dan een volledig gecatered diner. Dat gaf overigens ook de ontspannen, ongedwongen sfeer die we graag op ons huwelijk wilden, dus voelde het niet eens echt als een bezuiniging.

Daarnaast hebben we gekozen om niet heel veel aan aankleding uit te geven. Bij Ruigoord valt dat toch een beetje weg en om eerlijk te zijn maakte het mij niet heel veel uit of er overal linnen tafelkleden liggen, of dat het wat rommeliger was

En waarop juist niet?
De fotograaf, we wilden graag echt goede foto’s en zijn zo blij met die keuze! Dat zie je wel aan de foto’s ;-)

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
We hebben de bloemen laten doen door Jeanne Scholten, een vriendin van mijn moeder, die echt een goede bloemist is. Ze is met ons mee geweest naar Ruigoord en snapte meteen hoe we het graag wilden hebben. Voor de welkomst-bordjes etc. heb ik samen met mijn vriendinnen en zusje een dagje lopen klussen. Voor de avond had het bruidspersoneel nog een thema (Cupido’s trip to the Amazones) als verrassing geregeld wat zorgde dat al onze gasten ook mooi versierd waren (en we kregen zelf hele vette indianentooien op). En hadden we Vera Hoveling (een VJ van Ruigoord) gevraagd om haar video animaties te projecteren in de kerk. Hiermee was het eigenlijk helemaal af, het was zo gaaf!

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Laat je niet gek maken door wat anderen doen of vinden dat je moet doen. Bedenk lekker samen met je aanstaande man/vrouw hoe jullie het voor je willen zien en wees daar ook duidelijk in naar anderen. Je krijgt heel snel veel hulp aangeboden en lief bedoelde adviezen, die vaak ook heel nuttig zijn, maar die ook verwarring kunnen brengen als je zelf geen duidelijk beeld hebt van wat je wilt. Vraag eerst naar ervaringen van anderen, vorm zelf een beeld, en ga dan pas in plan-modus.

Leveranciers:

Weddingplanner: Myrthe Regelt Het
Bloemist: Jeanne Scholten
Fotograaf: Lotje de Bie
Filmograaf: Aemilia Brok
Haar & Make-up: Esmee Bosma
Locatie: Ruigoord
VJ: Vera Hoveling
Live Muziek: Threehouse Music
Band: Trio Wahnsinn
DJ: Abe Lensko
Taart: Delicious Sweetness
Jurk: I do! I do! (merk: Pronovias)
Pak Willem avond: Suits for Dudes
Foodtruck: Renzo’s on Wheels
Foodtruck: Oh Crêpe!
Foodtruck: Food Dealer