Van jezelf houden is belangrijk. Als je niet van jezelf houdt, kan je niet van een ander houden. Je hoort dit vast niet voor de eerste keer. Want cliché of niet, het is echt waar. Vergeet daarom ook in je huwelijk niet om tijd aan jezelf te besteden.

Maak van jezelf houden een prioriteit

Wij vrouwen zijn zorgzaam, we zorgen graag voor de mensen die ons dierbaar zijn. Ongeacht of dat ten koste gaat van onszelf. Het is mooi dat je goed voor anderen wilt zorgen. Voor je man, voor je ouders en voor je vrienden. Maar vergeet niet om ook voor jezelf te zorgen. De relatie die je hebt met jezelf is bepalend op zoveel andere vlakken! Als jij goed in je vel zit, straal je dat uit en presteer je beter. Het is dus een win-win situatie zowel voor jezelf als voor de mensen om je heen.

Het is niet erg dat je de beste versie van jezelf wilt zijn voor je lief. Je wilt helpen waar je kan, zijn steun en toeverlaat zijn en zijn dag een beetje mooier maken. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij het hetzelfde over voor jou. Daar is verder niets mis mee, integendeel zelfs. Van elkaar houden en dit graag aan elkaar tonen zal bijdragen aan een gezond huwelijk. Maar naast dat je een getrouwde vrouw bent, ben je ook nog gewoon een vrouw. En die vrouw verdient het om vertroeteld te worden door haarzelf.

Een cadeautje alleen voor jou

Wanneer heb je voor het laatst iets gedaan voor jezelf? Iets waar jouw hart sneller van ging kloppen en wat met niemand anders te maken had dan met jezelf? Zoals een dagje naar de schoonheidsspecialiste of naar de masseuse. Of in je eentje genoten van een chick flick met een goed glas wijn, zonder dat je manlief dwingt om mee te kijken. Het is belangrijk om dingen voor jezelf te blijven doen. Dat je getrouwd bent betekent niet dat je geen tijd alleen mag doorbrengen.

Meer begrip tonen voor jezelf

Als een vriendin ontzettend baalt van een verkeerde beslissing tonen we vaak begrip, maar wanneer wij zelf in een soortgelijke situatie terecht komen zijn we keihard. Waarom doen we dat eigenlijk? Het is namelijk zo slecht voor ons. Negatieve gedachtes vergroten de kans op depressieve gevoelens en dan gaat het van kwaad tot erger. De eerstvolgende keer dat iets tegen zit, zeg dan tegen jezelf wat je tegen je beste vriendin zou zeggen. Gegarandeerd dat: “Muts waarom doe je nooit iets goed”,  plaats maakt voor: “Je hebt je best gedaan, dat telt.” Jij verdient namelijk diezelfde liefde die je zo graag aan anderen geeft!

Coverfoto: Unsplash / Allef Vinicius