Het is vervelend als zijn vrienden jou niet mogen, want onze vriendschappen zijn belangrijk, ook wanneer we getrouwd zijn. Je krijgt behalve een nieuwe familie met een beetje geluk ook nieuwe vrienden. Maar wat als je helemaal geen klik hebt met zijn vrienden?

Grenzen bewaken en eerlijk blijven

Wees eerlijk over de situatie en over hoe je je voelt , maar doe dit zonder kwetsend te zijn. Net zoals jouw vrienden belangrijk zijn voor jou, zullen zijn vrienden dat ook zijn voor hem. Probeer dat in je achterhoofd te houden om bonje met je hubby te voorkomen. Alleen is het niet de bedoeling dat je jezelf wegcijfert. Je mag best zeggen wat je vindt en al helemaal als je het gevoel hebt dat je slecht wordt behandeld door zijn vrienden.

Praat erover

Het heeft geen zin om de situatie te negeren, je kan beter eerlijk zijn zodat het niet escaleert. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het vaak wordt om tot een oplossing te komen. Praat er dus over met manlief, hij kent zijn vrienden. Misschien is er helemaal niets aan de hand en speelt je eigen onzekerheid een rol. Of misschien heeft hij nare exen gehad waardoor zijn vrienden voorzichtig zijn. En tja, soms heb je gewoon geen klik en het afdwingen heeft geen zin. Je kan prima een goede relatie hebben zonder vrienden te zijn met je partner’s vrienden. Zolang er duidelijkheid en respect is tussen jou en bae moet dat zeker mogelijk zijn.

Geduld

Jullie hoeven geen beste vrienden te worden, maar samen in dezelfde ruimte zijn, moet niet voelen als een straf. Zijn vrienden en jij hebben in ieder geval een ding gemeen en dat is hij. Dan moet een gesprek over het weer er wel in zitten. Als zij om hem geven dan zullen zij ook waarde hechten aan een normale band met jou. Je bent immers de persoon die een liefdesrelatie met hem heeft. Soms kost het gewoon tijd, normaal gesproken kies je zelf je vrienden uit, dat is nu niet het geval. Dus het niet zo gek als het niet gelijk klikt.

Eerlijk zijn over jezelf

Is het echt zo dat zijn vrienden jou niet mogen? Of zit er meer achter? Een lastige vraag om aan jezelf te stellen en nog lastiger om er eerlijk over te zijn, maar wel ontzettend belangrijk. Kan het zijn dat jij jaloers bent, of vooroordelen hebt waardoor je zelf degene bent die een blokkade vormt in een normale omgang. Sommige vrienden kennen hem misschien langer dan dat jij hem kent. Misschien bespreekt hij met hen dingen die hij met jou nooit bespreekt en voel jij je daar ongemakkelijk over. Onze partner is een belangrijk onderdeel van ons leven, maar dat betekent niet dat we alles met elkaar hoeven te delen. Of dat we alles gemeen moeten hebben. Jullie verdienen allebei de vrijheid om jezelf te zijn en in een goede relatie geef je elkaar daar de ruimte voor.

Spoken uit het verleden

Als je lief negatieve verhalen over zijn vrienden heeft verteld, is het niet zo raar dat je sceptisch bent. Probeer die verhalen van je af te zetten, want laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal minder mooie kanten. Het heeft geen zin om bijvoorbeeld een wrok te koesteren over ruzies die zij in het verleden hebben gehad. Al is het niet vreemd dat we ons beschermend opstellen tegenover onze dierbaren, maar hij is vast niet voor niets nog vrienden met ze. Heb op ze minst vertrouwen in je lief.

De grotere persoon zijn

Je kan proberen het ijs te breken door een etentje of een leuk teamuitje te organiseren. En nodig vooral de partners uit van zijn vrienden. Sommige mensen maken moeilijker vrienden. Jij kan er voor kiezen om de the bigger person te zijn. Als zij vervolgens er niet voor openstaan, houdt het op een gegeven moment natuurlijk wel op. Blijf, wat er ook gebeurd, praten met je lief, hij zal het echt niet leuk vinden als jij buikpijn krijgt bij een bezoek aan zijn vrienden. Het is wel verstandig om afspraken te maken over wat hij deelt met zijn vrienden met betrekking tot jou, en over wanneer zij bij jullie op bezoek komen. Het is een gevoelige kwestie en goede communicatie in je relatie is dan extra belangrijk.

Ben jij eigenlijk vrienden met de vrienden van jouw partner? En zo niet, hoe ga je daarmee om?

Op zoek naar meer relatietips lees dan zeker ook deze blogs:
– Zullen we wat eerlijker worden over onze relatiestruggles?
– Tips om seks spannend te houden als je lang samen bent

Foto: Unsplash / Alexis Brown