Op een zonnige dinsdagochtend fietsen we van ons kantoor naar de binnenstad van Utrecht. Er staat een bezoekje aan Sugarlips cakes gepland. DE plek voor je bruidstaart!

In een zijstraat van de gezellige Voorstraat in Utrecht vinden we de winkel van Tammy en Luc. De etalage staat vol met prachtige taarten, en we staan er dan ook even met open mond naar te kijken. Luc trekt de deur open en heet ons welkom in de studio. We nemen plaats aan tafel, en – óh heerlijkheid – daar staat een plateau vol met lekkers! ‘Hij moet leeg hoor’, zegt Luc. En dat hoeft hij ons natuurlijk geen twee keer te vertellen…

Bruidstaart trend cake table

Luc en Tammy ontmoeten elkaar in Boston. ‘Tammy kwam haar beste vriendin bezoeken, en die zat bij mij in de klas’. Een goeie ontmoeting blijkt nu. Vandaag de dag zijn ze niet alleen business partners, maar ook getrouwd!

Tammy volgde in de States een opleiding tot patissier. Toen ze besloot om naar Nederland te gaan bleek het voor een visumaanvraag goed om een baan te hebben. En zo ontstond het idee voor Sugarlips Cakes. Wel spannend,want de vraag ‘kun je dan wel geld verdienen met taartjes bakken?’ kwam regelmatig omhoog.

Dat Tammy en Luc heel iets anders doen dan ‘taartjes bakken’ is ons ondertussen wel duidelijk! De taarten, cupcakes en cakepops zijn ware kunstwerken. De vraag die bij ons wel op de lippen brandt… Zijn ze ook zo lekker als ze eruit zien?

Bruidstaart Sugarlips cakes 1 Bruidstaart Sugarlips cakes 3

We proeven een red velvet cupcake met witte chocolade, een amandelcupcake met framboos en een cakepop van carrot cake met witte chocolade. En alles, werkelijk alles, is ZO ontzettend lekker! En dan te bedenken dat je voor een taart helemaal zelf mag bedenken wat je wilt… ‘Er is echt niets te gek’, zegt Luc.

Bruidstaart Sugarlips cakes 5 Bruidstaart Sugarlips cakes 7 Bruidstaart Sugarlips cakes 6

Tips voor het kopen van een bruidstaart

We vragen Luc en Tammy natuurlijk ook om wat tips bij het kiezen van een bruidstaart:

  • Zorg ervoor dat je op tijd bent bij het bestellen van je taart (Sugarlips Cakes is voor dit jaar al zo goed als vol!)
    Alles is mogelijk! Denk vast na over wat je wilt, en neem voorbeeldfoto’s mee.
  • Zorg ervoor dat je van je leverancier op aan kunt. Tammy en Luc krijgen nog wel eens telefoontjes van bruidsparen die op het laatste moment zonder leverancier zitten. Tammy: “Dan bestellen ze bijvoorbeeld bij iemand die het vanuit huis maakt, maar die heeft een ziek kind en kan het dus niet maken”.
  • Bedenk je goed wat je gaat krijgen voor je geld. Kwaliteit is nou eenmaal niet goedkoop.
  • Nog een handige tip: wil je graag een grote taart, maar er niet heel veel meer voor betalen? Je kunt ook vragen om een extra ‘dummylaag’. Deze laag wordt gemaakt van piepschuim en is dan de onderste laag van de taart. Je taart lijkt een stuk groter, maar wel zonder het prijskaartje!
  • Wil je volgens de traditie een jaar na je bruiloft nog een stuk bruidstaart eten? Dan kan je de bovenkant natuurlijk in de vriezer bewaren. Wat dat met de smaak doet is nog maar af te wachten… Tammy: “we hoorden ooit van iemand die de taart naast het vlees had liggen. De taart smaakte vervolgens naar vlees!” Tammy en Luc hebben hier een speciale actie voor. Luc: “we maken met liefde een mini variant van jullie bruidstaart, je krijgt daar dan 15% korting op”.

Bruidstaart Sugarlips cakes 8 Bruidstaart Sugarlips cakes 9

Foto’s: Anouk fotografeert