Bruidstaarten heb je in alle soorten en maten; van drie lagen tot vijftien lagen en van een zebraprint tot een marmer effect. Maar hoe vind je nu de bakker die bij je past, en hoe gaat een bruidstaart kopen in zijn werk?

Bedenk goed wat je wilt

Voordat je een taart gaat bestellen, is het heel belangrijk wat je precies wilt. Duik de kookbladen, bakkersboeken en bruidsmagazines in en kijk wat je mooi vindt. Maak een (online) moodboard op bijvoorbeeld Pinterest en sla daar al het moois op. Er zijn zoveel verschillende soorten taarten. Van wit tot pimpelpaars gestipt, van drie lagen tot vijftien lagen of van vierkant tot ovaal; je kan het zo gek niet bedenken.

Op zoek naar een bakker of patisserie

Wanneer je een goed beeld hebt van de soort taart die je graag wilt, is het belangrijk om een geschikt persoon te vinden die dit uiteindelijk ook voor jullie kan maken. Ga op internet op zoek naar bakkers of bedrijven. Bekijk hun portfolio goed. Staan er taarten op hun website die veel met jouw wensen overeenkomen? Neem dan contact op, stuur je moodboard mee en zo kunnen ze beslissen of zij jullie droomtaart kunnen samenstellen.

Dario_Endara_Bruidstaart_15
Foto: Dario Endara Wedding Photography.
Blik en Bloos Fotografie - taart 2 - taart door Sugarlips Cakes Blik en Bloos Fotografie - taart 3 - taart door Le Beau Gateau en bloemen door don florito
Foto’s: Blik en Bloos.

Samen de smaak bepalen

De taart moet er natuurlijk kunstig uitzien, maar de smaak van de taart is ook zeker niet onbelangrijk. Daarom gaan jullie samen met de maker van de taart op zoek naar de perfecte smaak. De maker gaat jullie informeren over de mogelijkheden en welke smaken het beste bij jullie passen. En dan komt misschien wel een van de leukste momenten van heel je bruiloft plannen: proeven!

In bestelling

Wanneer jullie de taart en de smaak hebben bepaald, kan de bakker aan het werk gaan. Het is belangrijk om goed door te geven wanneer je de taart moet hebben. Je kan beter al lekker vroeg de taart bestellen, want de levertijd kan variëren van een paar dagen tot maanden. Geef ook goed aan of je de taart in de ochtend nodig hebt of dat jullie de taart als dessert gaan eten. Zo weet de maker wanneer de taart op zijn verst moet zijn.

Nu weet je precies hoe het werkt als je een bruidstaart wilt kopen. Wat voor soort bruidstaart hebben jullie gekozen? Of kozen jullie voor een alternatief?

Credits coverfoto: Blik en Bloos.