Er zijn echt heel heel veel verschillende soorten bruidstaarten. In verschillende maten en smaken! De witte traditionele bruidstaart blijft een parel, maar er zijn nog een heleboel andere opties. 

Verschillende soorten bruidstaarten

Bij het woord taart denk je al gauw aan slagroomtaart, appeltaart en niet te vergeten chocoladetaart, maar dit is slechts een kleine selectie. Er zijn namelijk echt een hoop verschillende soorten bruidstaarten. En als je een foodie bent en dus dol op lekker eten, pak het dan gelijk groot aan. Ben je net zoals ik een zoetekauw kies dan voor een donutwall. Heb je liever iets hartigs dan is een pizza-taart misschien wel wat voor jou! Je kan zelfs kiezen voor twee of drie bruidstaarten. Als je dan toch  kiest voor meerdere bruidstaarten doe dan een beetje gek en kies voor verschillende soorten bruidstaarten.

Hollandse Lekkernij

Snoep, taart, poffertjes, noem het maar op: ik ben dol op alles wat zoet is! Ik sla liever het avondeten over dan het toetje. Dat ik op mijn toekomstige bruiloft minimaal twee heerlijke bruiloftstaarten wil, waarvan een alternatieve bruidstaart staat dus eigenlijk al vast hihi! Deze wafeltaart maakt overigens een goede kans. Wafels zijn een typisch Nederlandse en Belgische lekkernij, die op de kermis erg in trek is. Heel leuk voor een bruiloft met een kermisthema dus. En dit exemplaar is chique, roze en zoet.

Schattige Cakepops

Een leuk alternatief voor de bruidstaart, die het ook erg goed zal doen bij de kleintjes zijn de Cakepops. Mocht je het nog niet kennen, het zijn bolletjes cake op een stokje. De Cakepops zijn ontstaan in Amerika, maar zijn in Nederland niet meer weg te denken. Behalve dat de Cakepops een leuk alternatief zijn voor de bruidstaart kan je ze ook weggeven als bedankje. Deze bruid en bruidegom Cakepops van Sugar Lipscakes zijn toch bijna te mooi om op te eten. Maar ze zien er veels te lekker uit om te laten staan!  

Een stukje kaas

Ben je nou alles behalve een zoetekauw kies dan voor een hartig alternatief. Cheese anyone?! Als je een kaasliefhebber ben dan klinkt dit vast als muziek in je oren. Een stappeltaart die bestaat uit verschillende soorten kaas is niet alleen origineel, maar ook nog eens heel lekker. Door al die verschillende soorten is er voor iedereen wat wils. Je zou zelfs een veganistische laag ertussen kunnen doen!

Pizza is altijd een goed idee

Nu we het toch over kaas hebben, waarom geen pizza taart! Het klinkt een beetje gek, maar who cares?! Ik kan het maar niet vaak genoeg benadrukken: het is jullie dag, doe lekker wat jullie zelf willen. Een pizzataart is echt stoer en origineel, maar nog belangrijker; het is ontzettend lekker. Dus als je echt dol bent op pizza dan is dat reden genoeg om te kiezen voor dit hartige alternatief.

Niet te zoet

Een naked cake is een goede optie voor als je wel houdt van zoet, maar niet te machtig. De naakte taart (blijft gek klinken als je het vertaalt naar het Nederlands) is niet gedecoreerd met een laag fondant of marsepein. En dat is toch vaak het zoetste gedeelte van de taart. Zo ben ik bijvoorbeeld dol op red velvet gebak, maar mijn vriendinnen vinden het net iets te zoet. Een naked cake is dan een perfecte middenweg. Ik was dan ook op slag verliefd op de naked versie van Fayelicious, want die ziet er verrukkelijk uit.

De lekkerste bruidstaart kopen?!

Wil jij nou de lekkerste bruidstaarten en andere sweets van Nederland voor jouw bruiloft hebben? Die kun je vinden bij onze Lievelingsleveranciers! Klik hier voor meer informatie.

Voor nog meer inspiratie over verschillende soorten bruidstaarten lees dan zeker ook deze blogs:
– De leukste alternatieven voor een bruidstaart!
– Smaken verschillen: hoe kies je de smaak van je bruidstaart?

Coverfoto: Madame Poppy en taart van Sugarlips Cakes