Het weer viel erg tegen, de dag voor de bruiloft, maar gelukkig klaarde het dezelfde dag nog op. Net op tijd voor de welkomsborrel en ook de dag erna was het mooi weer. Onder een heerlijk zonnetje gaven Thomas en Mandy elkaar het ja-woord op hun bohemian bruiloft in Frankrijk! 

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Eigenlijk wilden we niet per se trouwen. We hadden het er wel eens over, maar het was absoluut geen must. Maar nadat we een aantal heftige dingen hadden meegemaakt, veranderde onze mening hierover en wilden wij het leven vieren. Zo gezegd, zo gedaan!

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik heb mijn bruidsjurk gekocht bij Bruidsmode van Os in Alkmaar. Het is een jurk van Olvi’s. Mijn vriendinnen wisten direct dat dit de jurk was, maar ik was er nog niet zeker van. Ik heb toen twee andere bruidswinkels bezocht, maar kwam toch steeds terug bij de Olvi’s jurk. Na meerdere keren passen en wat aanpassingen op maat was het de perfecte jurk voor mij.

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
Oei, dat is moeilijk, om één favoriet onderdeel te kiezen, want de hele dag was geweldig! De ceremonie was prachtig, het aankomen lopen en alle gasten zien zitten in de mooi aangeklede tuin. Het diner was heerlijk ontspannen en erg gezellig samen in de tuin. Vrienden en familie met mooie speeches en dan de hilarische stukjes, wat hebben we gelachen! En als afsluiter het feest. We waren blij dat we eindelijk met de voetjes van de vloer konden en zijn helemaal los gegaan.

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
Trouwen in het buitenland is geweldig, maar het gaf ons ook wel wat stress. Komt iedereen veilig aan op de locatie? Is het de reistijd waard? Dat soort vragen spookten door mijn hoofd. Gelukkig is alles goed gegaan en vond iedereen de reistijd dubbel en dwars waard!

We maakten ons ook zorgen over het weer. Onze gasten waren onderweg getroffen door noodweer en in Frankrijk was het ook aan het regenen. Gelukkig werd het vlak voor de welkomsborrel droog en konden we de gasten ontvangen met een borrel en een hapje. De volgende dag was de bruiloft en het was prachtig weer met veel zon! De kids konden heerlijk spelen in het zwembad in de tuin!

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Ik houd van plannen en organiseren dus dat vond ik erg leuk. Maar ik ben ook een perfectionist en dat was soms lastig. Gelukkig hadden we de beste ceremoniemeesters, die hebben ons enorm geholpen en veel werk (en zorgen) uit handen genomen. Daarnaast was de samenwerking met Lola’s event ook heel fijn. De meiden van Lola’s hebben veel ervaring met bruiloften, dus hun input en hulp was top!

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Vooraf hadden we bedacht dat we niet ‘te gek’ zouden doen. Maar toen we eenmaal bezig waren met plannen, werd dat lastig. Gelukkig hebben we hele lieve vrienden die ons hebben geholpen waardoor we wat kosten konden besparen. Zoals het ontwerp van de stationary (trouwkaart, menukaart etc), het vervoer van alle spullen van Nederland naar Frankrijk, haar & visagie, het bloemwerk en de DJ! Ook hebben onze vrienden en familie geholpen met op- en afbouwen. We zijn super dankbaar dat iedereen zo lief was om ons te helpen!

En waarop juist niet?
We hebben niet bezuinigd op de trouwlocatie, aankleding en het eten en drinken. Maar dat was het allemaal waard, het totaalplaatje was compleet en dat vonden wij het allerbelangrijkste!

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Lola’s heeft de aankleding verzorgd in het thema botanical & bohemian. En een vriendin van ons heeft het bloemwerk verzorgd. Het zag er geweldig uit!

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Jazeker, trouw in het buitenland! Je bent echt even weg en ook de gasten beleven het als een weekend weg. Wij zijn op vrijdagavond ter verwelkoming gestart met een borrel en eten voor al onze gasten. Het is toch spannend in de aanloop naar de dag toe en hoe fijn is het dat je alle gasten een dag voor je bruiloft al ziet. Op de dag van de bruiloft geeft dit ook meer rust, omdat je dan als bruidspaar iedereen de dag ervoor al hebt gezien en gesproken. Ook zijn we blij dat onze dochter Amelie (toen 6 jaar) de bruiloft zo bewust heeft meegemaakt. Ze heeft het er nog steeds over dat de bruiloft het mooiste en leukste weekend ooit was! Dus pas trouwen als er kinderen zijn raden wij zeker aan!

Waar gaat de huwelijksreis heen?
Portugal! Geen spectaculaire huwelijksreis, maar niet minder leuk. Wij zijn dol op Portugal en samen met onze dochter hebben we in alle rust kunnen nagenieten van onze bruiloft!

Trouwleveranciers

Fotograaf: Lola’s Events – Elise Drenthe
Film: Lola’s Events
Locatie: Frankrijk, Vitrey-sur-Mance – Lola’s Events
Organisatie: Lola’s Events
Sweet table: Lola’s Events
Hair & Make-up: Roza Griffioen
Bloemwerk: Roza Griffioen
Stationary: Maurice Griffioen, Stretta
DJ: Marco Roubos, DJ Raw
Vervoer: Wilfred Los, Getru

Meer prachtige destination real weddings

Getagd in Real wedding