Als je dol bent op wielrennen, dan is een Tour de France bruiloft natuurlijk een geniaal idee! Maar de zoektocht naar de ‘gele-trui-jurk’ bleek nog wel een dingetje…

Waarom wilden jullie graag trouwen?
We houden van elkaar. Trouwen was de perfecte manier voor ons om samen met onze geliefden te vieren dat we de rest van ons leven met elkaar willen spenderen.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden?
Michiel en ik houden van wielrennen. De eerste keer dat hij me kuste was nadat ik gezegd had dat ik wielrennen leuk vond. Dus het was niet meer dan normaal dat het thema van onze bruiloft onze liefde voor elkaar en wielrennen zou worden. Wij samen zouden de ‘gele trui’ zijn. De perfecte jurk vinden in het perfecte geel was moeilijker dan ik had gedacht. Ik zocht in Londen, Parijs, en vond hem uiteindelijk in Brussel in Pronovias.

Het was geen makkelijke rit, maar duidelijk een overwinning toen ik deze jurk vond.

Wat was jullie favoriete onderdeel van de bruiloft?
Op iedereen wachten om de ceremonie te starten. We waren zo enthousiast! We hadden gepland om samen aan te komen en iedereen te begroeten. Ik kon niet wachten om mijn gele jurk te showen! Michiels tante en oom waren net aangekomen met een tandem die we mochten lenen als decoratie. Michiel besliste plots dat dit de beste manier zou zijn om aan te komen: rijdend op een tandem. Hij slaagde erin me te overtuigen, dat ondanks het feit dat ik nog nooit in mijn leven op een tandem gezeten had, dit het perfecte moment was om het eens te proberen… met mijn trouwjurk! Dus maakten we onze entree al fietsend op een tandem naar het altaar!

Trouwen is nogal een avontuur, het is leuk en zit vol verrassingen.

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
We spendeerden vier dagen op de locatie om die te decoreren en voor te bereiden. Ik was er niet gerust op dat alles zou lopen zoals het moest… Maar nog meer dan dat: ik was op dat moment zeven weken zwanger en dit hadden we nog niet verteld aan onze vrienden en familie. Ik had nogal last van ochtendmisselijkheid, die een hele dag duurde, en een lage bloeddruk en was bang dat op een gegeven moment van de dag ik me niet goed zou voelen. Maar de kleine baby gedroeg zich goed en ik voelde me geweldig!

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
We waren enthousiast op het ene moment, gestresseerd op het andere moment. Ik spendeerde veel tijd aan het dagdromen over wat ik wou als decoratie. Maar in het algemeen vond ik het heel plezant!

Waar heb je op bespaard?
We deden heel wat zelf, en vooral voor de decoratie was dat het geval. Bijvoorbeeld: de bloemen. Ik wilde geen fortuin spenderen aan de bloemen. Ik wilde ook geen bloemen die van overal ter wereld moesten worden overgevlogen. Ik heb altijd al moeite gehad met bloemen omdat ik het zo’n zonde vind dat iets dat zo mooi is, geteeld wordt met zo weinig respect voor de mensen die in de bloemenvelden werken en dan nog de wereld vervuilen om die overal naartoe te vliegen.

We hadden het geluk dat we trouwden in augustus en dat een vriend van mijn schoonmoeder wilde bloemen ging plukken voor ons. Daarna hielpen enkele familieleden om de boeketten te maken.

Het voelde allemaal zo persoonlijk, zo authentiek. Het was echt precies zoals we het wilden.

Waar hebben jullie veel geld aan uitgegeven?
Het eten en drinken. We wilden graag lekker eten en lekker drinken en veel ervan. We zijn altijd een beetje bang dat mensen honger of dorst zullen lijden. We wilden ook een walking dinner zodat mensen met elkaar zouden praten. Niets te formeel. We hadden street food voor het grote deel, later hadden we nog kaas en ham planken van een erg goede winkel in Leuven, een food truck met Griekse pita voor het nachtelijke hongertje. En niet te vergeten, de prachtige lange tafel met verschillende taarten gemaakt door de nicht van mijn man die daar een bedrijf in heeft.

Waar komt de decoratie voor jullie bruiloft vandaan?
De decoratie was een gezamenlijke inspanning. We wilden het zo persoonlijk mogelijk maken. Aangezien ons thema wielrennen was, konden we enkele oude gebroken fietswielen op de kop tikken bij een lokale fietswinkel. We maakten die schoon en hingen ze op: sommige aan bomen, gedecoreerd met bloemen (mijn tantes man spendeerde uren aan het maken van de papieren bloemen) en klimop. Anderen gebruikten we om foto’s aan te hangen. We hadden ook enkele vazen gevonden in het fietsthema en heel wat oude glazen potten.

Mijn getuige, die meubelmaker is, ontwierp de wegwijzers. Mijn schoonmoeder decoreerde de toiletten met oude landkaarten, delen van onze uitnodiging. Die had mijn oom ontworpen als zoals een Michelin kaart. Mijn moeder hielp me met het maken van de origami kroonluchters.

Ik spendeerde uren aan het naaien van vlaggenlijnen en gelukkig hielp tante Rosa, vooral met het maken van de grote vlaggenlijn voor de ingang. Een vriendin van mijn schoonmoeder, die de eigenaar is van de Zilveren Beer, leende ons Engelse antieke schotels en kleine bordjes voor de taart. Het hooi voor de ceremonie haalden we bij een lokale boer.

En ik maakte een tipi voor de kinderen. Ik denk dat ik toen al mijn zwangerschapshormonen op hol voelde slaan en vond dat de kinderen nood hadden om zich extra welkom te voelen op het feest.

Heb je een gouden tip voor aanstaande bruidsparen?
Wij hadden het geluk dat we veel hulp konden vragen aan onze vrienden en familie. Het maakt echt een groot verschil als je een ‘team’ hebt om je te helpen.

Waar ging jullie huwelijksreis heen?
Eerst vertrokken we naar Italië om te trekken door de bergen, lekker eten te eten en een kookles te volgen. Daarna spendeerden we 2 weken in Griekenland om the ‘island hoppen’. Daar konden we genieten van de zon, rusten aan het strand en natuurlijk ook wat fietsen.

Leveranciers van deze bruiloft:
Fotograaf: Quirine Cuyle Clicks
Trouwjurk: Pronovias

Riem bruid: Louise Parker (Starcrossedbeauty op Etsy)
Trouwpak: Hugo Boss
Oorringen: UNICEF
Schoenen bruid: Chie Mihara
Haar & Make up: ByKlaartje
Schoenen bruidegom: Floris Van Bommel
Strik bruidegom: Zara Men
Bloemen en taartbordjes: de Zilveren Beer
Band: the Bowtie Collective
Trouwlocatie: the Barn
Bruidstaarten: Tulips and Cake
Streetfood: Raf Verstrate
Pita’s: Agios Ilios
Trouwringen: Nele Braet Jewelry
Uitnodiging: Jacky Duval
Houten pijlen: Andreas Burratini
Papieren bloemen: Rosa Lambrechts
Overige decoratie: zelfgemaakt door bruid