Het is bijna 2018! Bizar he? Daarom kijken we met jullie terug op een heerlijk jaar met onze bestgelezen blogs. Deze keer; blogs over een goede relatie.

Een goede relatie, die willen we allemaal! En als je gaat trouwen mag je ervan uit gaan dat het wel goed zit. Toch schrijven we op Girls of honour ook graag over je relatie, en over hoe je die goed kunt houden. En dat het soms dus ook wel eens slecht kan gaan, en dat echt niet het einde van de wereld is! Ik ben er dus ook best trots op dat er best pittig onderwerp als nummer 1 staat. Laten we samen blijven praten over goede relaties! Want zo eenvoudig is dat soms echt niet…

1. Hadden we wel moeten trouwen? Hoe je relatie van een crisis juist beter wordt.

“Hadden we wel moeten trouwen?” Deze vraag komt in bijna elke relatie wel eens voor. Soms dringt zo’n relatiecrisis zich plotsklaps aan je op. Soms komt ie al sluimerend, maar toch oh zo irritant. Of je wordt verliefd op een ander. Hoe dan verder? Dit is geen fijn onderwerp om over na te denken nu je op het punt staat om trouw te beloven tot de dood je scheidt. Maar juist nu is het moment om te beseffen dat die relatiecrisis gaat komen. Want ja zeggen tegen de ander, is ook ja zeggen tegen die crisis. En als je dit beseft, is het eigenlijk al zo erg niet meer.

2. Een liefdesverhaal tussen twee culturen

Eleen is een half jaar verloofd met haar Jonathan. Op 18 november geven zij elkaar het ja-woord. Iets wat zij beide nooit hadden verwacht. Hij is 30 jaar en geboren in de Dominicaanse Republiek en zij is 24 jaar en geboren in Syrië. In deze blog delen zij hun liefdesverhaal.

3. Wat ik achteraf anders zou doen bij de huwelijksreis

Je honeymoon… na een periode van (bizar) drukke maanden staat na je trouwdag ineens ook je huwelijksreis voor de deur. Je hebt samen plannen gemaakt, alles uitgeplozen wat je graag wilde. Maar hoe weet je van tevoren waar je behoefte aan hebt tijdens je huwelijksreis? In deze blog deel ik mijn ervaringen en geef ik je dé tips die ik zelf graag vooraf had gekregen om te kunnen genieten van die gedroomde honeymoon.

4. Vier vrouwen kijken terug op hun bruiloft

De meesten van jullie zitten nu in de voorbereiding van je bruiloft. Maar deze vier vrouwen zijn al een jaar getrouwd! Hoe kijken ze terug op hun bruiloft?

5. De eerste keer na je bruiloft…

Voor alles is een eerste keer. Zo is er ook een eerste keer na je bruiloft. De eerste keer dat je een nacht zonder elkaar slaapt bijvoorbeeld. Of de eerste keer dat je jezelf moet voorstellen, nu met je nieuwe achternaam dus. De meeste dingen gaan aan je voorbij, maar sommige dingen kun je echt bewust beleven.

Stiekem hoop ik echt dat we met onze blogs ook een beetje meewerken aan jullie goede relatie. Dat je weet dat je er je best voor mag doen, ook als het allemaal wat lastiger gaat. Zelf vind ik dat ook niet altijd eenvoudig, man, ik kan hem wel eens achter het behang plakken! Maar trouwen is vooral een belofte doen; ik ga voor jou, ik doe mijn best. En dat ga ik komend jaar ook weer doen. Jij?

Foto’s via Unsplash.com