Voor alles is een eerste keer. Zo is er ook een eerste keer na je bruiloft. De eerste keer dat je een nacht zonder elkaar slaapt bijvoorbeeld. Of de eerste keer dat je jezelf moet voorstellen, nu met je nieuwe achternaam dus. De meeste dingen gaan aan je voorbij, maar sommige dingen kun je echt bewust beleven.

De leukste eerste keer na je bruiloft

De eerste keer dat je je lief ‘mijn man’ noemt
Aah dat klinkt zo gek! Ik sprak een onbekende en we hadden het over school en afstuderen. Ik wilde vertellen dat MJ nog 1 tentamen moest maken en dat hij dan ook klaar zou zijn. In mijn hoofd bedacht ik al hoe ik het zou zeggen en prompt werd ik heel verlegen bij het idee dat ik ‘mijn man’ moest zeggen (als ik MJ zou zeggen zou diegene tenslotte niet weten over wie ik het had) . Heel vreemd, maar de blosjes verschenen al op mijn wangen. Hoe dat komt? Ik denk omdat anderen mij veel jonger schatten dan dat ik ben en het daardoor niet zouden verwachten dat ik al getrouwd ben. Waarom ik daar dan verlegen om wordt? Ach, dat is een ander issue.

De eerste keer dat je jezelf voorstelt als getrouwde vrouw
Oef, ik voelde me opeens zo volwassen! Ik kreeg een nieuwe collega die een paar jaar jonger is dan ik, we kregen het over relaties en ik vertelde dat ik getrouwd ben. Ik hoorde mezelf praten en ik voelde me opeens zo oud en volwassen. Heftig hoor!


Foto: unsplash / Ben White

‘… dit vonden we zo grappig, dat we vervolgens in een deuk lagen en de ruzie compleet vergaten.’

De eerste keer ruzie maken
In het begin bevind je je misschien nog op een roze wolk en ziet alles er rooskleurig uit. Ik kreeg bijvoorbeeld, na zeven jaar samen te zijn, mega veel vlinders in mijn buik nadat we getrouwd waren. Het leek alsof ik weer opnieuw verliefd op MJ was geworden. Meestal in die fase van verliefd zijn, heb je een roze bril op en irriteer je je minder aan elkaar. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik die roze bril al vrij vlot verloren had, want onze eerste ruzie vond zich al een paar dagen na de bruiloft plaats, tijdens onze huwelijksreis. Maar ik geloof dat dit onze kortste ruzie ooit was, want ik merkte al snel op dat dit onze eerste ruzie als getrouwd stel was. Dit vonden we zo grappig, dat we vervolgens in een deuk lagen en de ruzie compleet vergaten.

De eerste keer zonder je lief slapen na je bruiloft
Dit vond ik zo vreemd! MJ gaf aan dat hij met vrienden in Zwolle wilde afspreken en daar bleef logeren. Ik reageerde neutraal en vond het prima allemaal (stiekem dacht ik, joepie, een heerlijk avondje voor mezelf). Maar toen ik eenmaal in mijn bedje lag voelde ik me toch een beetje eenzaam. Nou ja, eigenlijk was het meer zo dat ik het steenkoud had en ik mijn kacheltjes miste!

De eerste keer dat je de telefoon opneemt
‘Met Martine Mod.. uuh Veenstra.’ Haha awkward! Ik ben nu inmiddels een half jaar getrouwd, maar laatst maakte ik een afspraak bij de kapper en ze vroegen om mijn achternaam. Uit gewoonte, 25 jaar lang heb ik natuurlijk ook gewoon Modderman geheten, gaf ik mijn meisjesnaam door. Geen ramp natuurlijk, maar het is wel even wennen hoor.

De eerste keer na je bruiloft. Er zijn er talloze van! Weet jij er nog meer?

Coverfoto: Raisa Zwart Photography