Ben je van plan om kinderen uit te nodigen op je bruiloft en wil je ze een onvergetelijke dag geven? Dan ben je hier op de juiste plek. Hier vind je een aantal tips om kinderen te vermaken op je bruiloft.

Nou hoeft het natuurlijk niet zo te zijn dat je alles uit de kast haalt en dat je de kids van begin tot eind perse moet vermaken, maar besteed er op een paar punten wat extra aandacht aan. Zo geef je niet alleen de kinderen een onvergetelijke dag, maar zo ontlast je ook de ouders. Handig!

Een aantal tips om kinderen te vermaken op je bruiloft:

1. Goodiebag

Hoe leuk is het als je als kind op een bruiloft komt en je eerst een tasje met allemaal leuke spulletjes erin krijgt! Denk bijvoorbeeld aan een bellenblaas, een wegwerpcamera, een puzzel, een kleurboek met potloden of een klein speeltje. Stop er wat snoepjes bij en de kids zijn blij. Gegarandeerd dat ze daar even zoet mee zijn!

2. Wegwerpcamera met opdrachten

Dit is echt een aanrader voor de wat oudere kinderen. Mochten er ook wat jongere kinderen zijn, dan kun je ze ook een duo laten vormen met de oudsten. Zo stimuleer je ook nog eens het samenwerken en het samen spelen. Bedenk opdrachten en print ze uit op een leuk papiertje. Wie weet worden er ook nog leuke kiekjes geschoten!

Een paar voorbeelden voor de opdrachten:

  • maak een foto van de bruidstaart
  • maak een foto van een oma
  • maak een foto van iemand met een hoed op
  • maak een foto van een man met een baard/snor
  • maak een foto van het bruidspaar

3. Clown

Huur een clown of een andere entertainer in. Dit doet het altijd goed. Het maakt de kinderen aan het lachen (en misschien zelfs de ouders) en het geeft ze plezier. Het kost weinig moeite om te regelen en je krijgt er veel voor terug!

4. Sweets

Wil je de kinderen heerlijk verwennen, maar ook weer niet zo dat het lekkers de hele dag voor het grijpen ligt? Geef iedereen een eigen potje snoep met hun naam erop. Zo heeft iedereen evenveel en de juiste hoeveelheid, want zieke kinderen op je bruiloft willen we natuurlijk niet.

bruiloft kinderen

foto: Alissa Jansse

5. Filmpje opzetten

Hier moet natuurlijk wel de mogelijkheid voor zijn op jullie locatie, maar wanneer het kan is het heel relaxed voor de kinderen. Stop er zo aan het einde van de middag een dvd’tje in. Een bakje popcorn erbij en relaxen maar. De kids komen tot rust (en de ouders ook). Iedereen blij :)

Lees ook

Lezerspanel: wel of geen kinderen?
Deze taken kunnen je bruidskinderen vervullen op je bruiloft
Zo vermaak je kinderen op je bruiloft
5 tips voor kindervermaak

Coverfoto: Nienke van Denderen Fotografie